Min lehet és min nem érdemes spórolni, amikor konyhabútort tervezel?

Természetesen mindenkinek az a vágya, hogy mindenből a lehető legjobbat vásárolja. Viszont az az igazság, hogy amikor konyhafelújításba, konyhatervezésbe kezdünk, van ez bizonyos plafon, ami fölé nem tudunk menni, mert egészen egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak. Most arról írunk egy kis összefoglalót, hogy melyek azok a dolgok, amin egyáltalán nem érdemes spórolni, és mi az, amit megfontolás tárgyává tehetünk.

Munkalap

A munkalap egy olyan terület, ami folyamatosan komoly strapának van kitéve. Számtalan olyan lehetséges „baleset” történhet, ami kárt tehet benne. Gondoljunk csak egy véletlenül ráejtett lábosról, egy forró edényről vagy akár kések okozta karcolásokról. Itt nem érdemes az alacsony minőséget választani, mert a munkalap cseréje bizony költséges és macerás, nem hinnénk, hogy 1-2 évente szeretnénk foglalkozni vele. Természetesen nem feltétlenül kell a legdrágábbat választanunk, de annak mindenképpen nézzünk utána, hogy melyik anyag mit bír, mert a nem mindig a drágább a jobb. Ha alacsonyabb költségvetésünk van, de mégis „luxus” megjelenésre vágyunk, akkor a HPL dekor lapokra érdemes rákérdezni. Akár még a márványt is le tudjuk utánozni vele.

Konyhaszekrények

A szekrényeket is napi szinten nyitogatjuk, ne essünk kísértésbe, amikor egy szuperolcsó, mégis mutatós bútor jön velünk szemben a közösségi médiában. Ezeknél a bútoroknál általában sajnos igaz, hogy olcsó húsnak híg a leve. Lehet, hogy beszereléskor még mutatnak, de akár már 1-2 hét használat után is lepattannak, rongálódnak, egyszerűen csalódást fognak okozni. Konyhabútort hosszú távra tervezünk, inkább gyűjtögessünk még, és 10 éves távlatban mindenképpen jól járunk, ha a megfelelő minőség mellett tesszük le a voksunk.

Konyhabútorfrontok

Nem mindannyian engedhetjük meg a lehető legjobb minőségű, festett bútort, ám ha megfelelő minőségben készülnek, akkor akár a fóliázott, laminált megoldások is jók lehetnek. Számos anyag közül válogathatunk, az akril például még mindig nagyon népszerű választás. Nem véletlenül, hiszen kiváló ár-érték arányban érhető el, ráadásul akár matt, akár magasfényű kivitelben is gondolkodhatunk. Kérjük ki a konyhatervező szakemberünk véleményét, ő biztosan tud olyan megoldást javasolni, amivel még 5 év múlva is elégedettek leszünk.

Vasalatok

A vasalatok minőségén soha ne spóroljunk! A folyamatos használattól a rossz minőségű mozgó alkatrészek könnyen felmondhatják a szolgálatot, ezek kicserélése nagyon macerás, és nem is biztos, hogy a bútor minőségromlása nélkül lehetséges. Amin tudunk megtakarítani, az az extrákról való lemondás. Például nagyon praktikusak a felnyíló lift vasalatok, a push-open megoldások, de eléggé meg tudják dobni a költségeket. Ha választani kell, inkább erre mondjunk nemet, és ne a minőségre.

Konyhagépek

Válasszuk a számunkra még megfizethető lehető legjobb főzőlapot és sütőt, de gondoljuk át itt is, hogy milyen extrákról tudunk lemondani. A legtöbb konyhában vannak olyan konyhagépek, amelyek alig-alig vannak használatban, és ha jobban belegondolunk, leginkább csak a helyet foglalják. Továbbá, bármennyire is esztétikus pl. egy beépített hűtő, de ha különálló dizájnban gondolkodunk, azon is rengeteget spórolhatunk. A kevesebb néha több, de azért az alapok mindenképpen legyenek rendben.

Egy teljes konyha költségvetése számtalan összetevőből tevődik össze. Nem is tudnánk egy cikkben felsorolni mindent. Ezért is jobb, ha a tervezést egy szakértőre bízzuk. Egy korrekt szakember nem fog ránk tukmálni fölösleges dolgokat, felméri az igényünket és a büdzsénkből a lehető legtöbbet fogja kihozni. Ha egyedi konyhabútort mellett döntöttél, keresd bátran a Mobilan munkatársait, akik több évtizedes tapasztalattal megtervezik és megvalósítják álmaid konyhabútorát!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

A konyhapultok magassága alapvető fontosságú a konyha ergonómiájának és funkcionalitásának szempontjából. Az átlagos konyhákban a szokásos pultmagasság 90 cm, amit a konyhaszekrények és munkalap vastagsága együttesen ad ki. Általában azért szokás ezzel számolni, mert...

bővebben
10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

A konyhabútor tervezésekor számos tényezőt kell figyelembe vennünk, azonban az egyik legjelentősebb ezek közül a dizájn kiválasztása. A konyha színeinek megfelelő összeállítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy harmónikus enteriőrt teremtsünk, ami ráadásul az egész otthon...

bővebben