Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a konyhaszerkényfrontok kiválasztásakor?

Amikor konyhatervezésre kerül a sor – akár azért, mert építkezünk, akár mert felújítunk -, a konyhaszekrényajtó kiválasztása kulcsfontosságú mozzanat. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez az az elem, amely a legnagyobb befolyással van a teljes enteriőr stílusára, hangulatára. A konyhaszekrényfrontok kiválasztásakor van néhány olyan tényező, amit számításba kell vennünk, vegyük végig, hogy miket kell átgondolnunk.

Milyen legyen a dizájn?

Általában a dizájn az, amit a konyhabútorunk kiválasztásakor elsőként kitalálunk. Hiszen sokkal könnyebb rábökni egy stílusra, ami tetszik, mint részleteiben átgondolni, hogy pl. mekkora tárolókapacitásra lesz szükségünk vagy milyen széles legyen a munkalap. Képzeld el az álomkonyhád, inspirálódj különböző blogokból, a közösségi médiából. Nem érdemes az aktuális trendek szerint meghozni a döntésünket, hiszen konyhát hosszú távra tervezünk. Fontos, hogy sok-sok évig jól érezzük magunkat benne. Szeretettel ajánljuk a Mobilan Magazint, ahol rengeteg hasznos tanácsot kaphatsz a tervezéshez, és rengeteg konyhát is végigböngészhetsz. Ne siesd el a döntést, gyűjts ötleteket, és gondold jól át, hogy mi az, ami 5-10 év múlva is tetszeni fog.

A képen a Mobilan Akril kollekció egyik összeállítását láthatod. Kattints a részletekért!

Milyen konyhabútor passzol az életstílusunkhoz?

Mivel a konyhánkat valószínű nap mint nap használni fogjuk, érdemes azt is átgondolni, hogy mennyire lesz igénybe véve, illetve, hogy mennyi időnk van arra, hogy szép állapotban tartsuk. Például, ha kisgyermekeink vannak, akkor valószínű, hogy alapból sem unatkozással töltjük a napjainkat, érdemes egy könnyen tisztántartható anyagból készült bútort választani. Gyerkőcök mellé nem javasoljuk a magasfényű frontokat, hiszen azokon elég könnyen meglátszódnak az ujjlenyomatok. Egyébként ezt a típust sem annyira nehéz tisztítani, amint gondolnánk, erről korábbi cikkünkben írtunk részletesen. A minőség sem utolsó szempont. Nem érdemes a konyhán spórolni, törekedjünk arra, hogy a rendelkezésre álló büdzséből a lehető legjobb minőségű bútort válasszuk. Egy jó minőségű bútor sok-sok évig kiszolgál minket, nem karcolódik könnyen, és a takarítása sem nehézkes. Gondoljuk át azt is, hogy mennyire lesz igénybe véve a felület, hiszen vannak olyan anyagok, amelyeket szinte lehetetlen javítani, csak cserélni lehet, és akadnak olyanok, melyeken könnyebb eltűntetni az esetleges karcolásokat.

A képen a Mobilan Simple egyik összeállítását láthatod. Kattints a részletekért!

Milyen vasalatokat és fogantyúkat képzelünk el?

Elsőre ez biztosan nem jut eszünkbe, de nagyon fontos, hogy milyen minőségű vasalatok rejtőznek a szekrény mélyén. Ugye te sem szeretnéd, ha pár hónap után szétesne az a fiók? Vagy átgondoltad-e már, hogy milyen praktikus lenne egy kihúzható polcos elem? És milyen fogantyút szeretnél az ajtókra? Akarsz rá egyáltalán vagy a push-open megoldás a szimpatikus? Ne feledkezzünk meg ezekről az apróságnak tűnő dolgokról, mert egyrészt a fogantyú kérdésköre nagyban meghatározza a dizájnt, másrészt a vasalatok igazán megkönnyíthetik vagy megnehezíthetik a mindennapi használatot.

Ha megvannak az alapelképzeléseid, fogd a helyiség alaprajzát, és kért egy időpontot bemutatótermünkbe! A Mobilan profi konyhatervezői segítenek abban, hogy a rendelkezésre álló keretösszegből a lehető legtöbbet tudd kihozni. Megtervezik és megvalósítják álmaid konyhabútorát. Keress minket bátran elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben