Milyen mosogatót válasszak a konyhába? I.

Nagyon sokszor előfordul, hogy a mosogató kiválasztására nem fordítanak elegendő figyelmet, hiszen sokadrangú kérdésnek tűnik. Pedig ez egy olyan területe a konyhának, amelyet minden nap fogunk használni. Sorozatunkban a különböző anyagokból készült mosogatók előnyeit és hátrányait mutatjuk be, hogy biztosan jó döntést hozhass a választáskor.

Rozsdamentes acél konyhai mosogató

Előnyök: A rozsdamentes acél mosogatóhoz viszonylag olcsón hozzájuthatunk, és ha hosszútávra tervezünk, szuper választás, ugyanis rendkívül hosszú az élettartama. Nagyon higiénikus, felületén szinte egyáltalán nem tapadnak meg a baktériumok. Manapság rengeteg típust kaphatunk belőle, így méretben és formában is bőven lesz miből válogatnunk. A jobb darabok vastagabb acélból készülnek, sőt léteznek zajcsillapított darabok is. Természetesen a minőséggel egyenes arányosan az árak is növekednek.

Hátrányok: A rozsdamentes acél mosogatók többféle felületben elérhetőek, léteznek belőlük tükörfényes vagy selyemfényű változatok is. Az előbbiek hátránya, hogy kényesebbek, a karcolás és a vízkő is jobban meglátszik rajtuk. A rozsdamentes acél mosogató sajnos alapból könnyen vízkövesedik, gyakran kell törölgetni, hogy mindig szép legyen. A nem zajcsillapított darabokban meglehetősen hangos lehet egy mosogatás, kisbaba mellé nem ezt javasoljuk.

Gránit kompozit konyhai mosogató

Előnyök: Akrilgyanta és gránit kombinációjának köszönhetően kivételesen tartós. Mivel nem porózus, ezért könnyen tisztítható, egyáltalán nem igényel vegyi tisztítószereket. Ha jó minőségű darabot választunk, törés- és karcálló. Nagyon szépek, a természetes kő és a szintetikus töltőanyag kombinációjának sokféle színben érhetőek el. Nehezen karcolható össze és a vízkő is kevésbé hagy nyomot rajta, mint például a rozsdamentes acél változatotok. Méret- és formaválasztéka is gazdag, így nem nehéz a konyhánk stílusának megfelelő méretű és formájú darabot találni. 

Hátrányok: Léteznek minőségi különbségek, a drágább verziók választásával itt is hosszabb élettartamot vásárlunk. Ára amúgy is borsosabb, mint a kerámia vagy a rozsdamentes mosogatóké. Nagyon kell figyelni arra, hogy mit öntünk bele, főként, hogy azt egyből leöblítsük, ugyanis csúnya, eltűntethetetlen foltok keletkezhetnek rajta.

Zománcozott öntöttvas konyhai mosogató

Előnyök: Rengeteg színben kapható, többféle módon lehet beszerelni, tehát nagyon egyszerű beilleszteni a megtervezett konyhabútorba. Az öntöttvas mosogató hosszú élettartamú, nehezen horpad be vagy reped meg. Könnyű tisztántartani, ne érzékeny a hőre.

Hátrányok: Az öntöttvas – egyébként akárcsak a gránit – egy nehéz anyag, így a konyhabútorunknak a mosogató telepítéséhez valószínűleg erősítésre lesz szüksége, hogy elbírja azt. A zománcra a rozsdásodás megelőzésére van szükség, ami egyébként ütés hatására akár meg is repedhet.

Most ennyi fért bele ebbe a részbe, ha kíváncsi vagy a folytatásra, kövesd Facebook oldalunkat, hogy ne maradj le róla! Amennyiben egyedi konyhabútort szeretnél, és profi konyhatervező szakemberre van szükséged, keresd bátran a Mobilan munkatársait, akik minden részletre kiterjedően megtervezik és megvalósítják az elképzeléseidet!

TUDTAD? 2021. január 1-jét követően 50%-os vissza nem térítendő állami támogatást igényelhetsz, ami konyhafelújításra is felvehető! A Maximum 3 millió forintig terjedő hozzájárulás az anyaköltségre és a munkálatokra is vonatkozik, további részleteket olvashatsz az erről szóló tájékoztató cikkünkben. Kattints IDE a megtekintéshez

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet: