Miért válassz világos bútort a konyhádba?

A konyhatervezés során nagyon fontos, hogy az életmódunkhoz leginkább passzoló elrendezést alakítsuk ki, de ha ez megvan, jöhet a dizájn. A világos konyhabútor letisztult eleganciája időtálló, de ennél sokkal több érvünk van arra, hogy miért érdemes ezt választanod.

A kisebb helyiségeket optikailag nagyítja

Ha nem áll rendelkezésünkre nagy tér, vagy alacsony a belmagasság, érdemes úgy megválasztani a színeket, hogy legalább optikailag nagyobbnak hasson a helyiség. Ilyen esetben azért jobb a világos színeket előnyben részesíteni, mert azok visszaverik a fényt. Ezáltal mind a természetes, mind a mesterséges fényforrások által biztosított világosságot felerősítik.

Nagyon jól kombinálható más színekkel

Sokan érzik sterilnek a teljesen fehér konyhabútort, ilyenkor jó, ha egy másik színt választunk mellé. A világos árnyalatok mind sötétebb, mind világosabb árnyalatokkal kiválóan kombinálhatóak, így többféle hatást érhetünk el a végeredménnyel. Ha természetesebb összképet szeretnénk elérni, akkor tegyünk mellé világosbarnát, bézst, a fahatású anyagok használata pedig egyenesen tökéletes választás. A fehér és a pasztellszínek kombinációjával egy lágy, nőiesebb hatást tudunk elérni, de ne féljünk az élénkebb színek használatától sem. A lehetőségeknek csak a képzeletünk szab határt.

A képen a Mobilan Simple egyik összeállítását láthatod. Kattints a részletekért!

Egy szín, többféle stílus

A világos konyhabútor mind a tradicionális mind a modern konyhákban jól mutat. Bár a konyhabútor nagyban meghatározza konyhád teljes hangulatát, de a kiegészítők megválasztása nagyot tud csavarni a végső képen. Ugyan az a bútor például eltérő munkalappal vagy hátfallal képes teljesen más hangulatot teremteni. Ha megunod, csak fesd át a falat vagy cseréld ki a hátfalat, és egy teljesen más atmoszférában találod magad.

A képen a Mobilan Simple egyik összeállítását láthatod. Kattints a részletekért!

Magasfényű vagy matt?

Egyre többen kedvelik a magasfényű felületeket, hiszen elegáns megjelenést kölcsönöz, visszafogott színválasztással pedig egyáltalán nem lesz hivalkodó az összhatás. Ha magasfényű frontot választasz, az ráerősít a világos szín fényvisszaverő erejére, így a helyiség még nagyobbnak és nyitottabbnak tűnik majd.

A képen a Mobilan Simple egyik összeállítását láthatod. Kattints a részletekért!

Azért nem kell aggódni, a matt felületek sem nyelik el a fényt teljesen, a világos színválasztás esetén visszatükrözik azt. Visszafogottabb megjelenést kölcsönöznek a konyhádnak, és a tisztán tartani is egyszerű, az ujjlenyomatok és a foltok sem látszanak meg rajta annyira, mint a magasfényű bútorokon.

Megtetszett valamelyik konyhabútor? Tekints meg a teljes Mobilan Simple kollekciót, melyet kifejezetten elsőlakás-vásárlóknak terveztünk! Ha ezektől eltérő, egyedi megoldásokra vágysz, akkor ajánljuk figyelmedbe akril kollekciónkat, illetve egyéb referenciánkat. Bármi is legyen az elképzelésed, mi megtervezzük és megvalósítjuk! Keress minket bátran elérhetőségeinken. További ötletekért és inspirációnkért kövesd folyamatosan frissülő Facebook oldalunkan, ahol újdonságainkról és akcióinkról is értesülhetsz!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Már több olyan online felület van, ahol magunk is megtervezhetjük a konyhánk, de mi mégis úgy gondoljuk, hogy ezt érdemes inkább szakértőre bízni. Sokan érzik azt, hogy ez egy luxus, pedig vannak olyan cégek, amelyek már ingyenesen kínálják, egyedi konyhabútoraik...

bővebben
Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Az „optikai tuning” elengedhetetlen eleme a kis konyhák tervezésének, de nagyobb alapterületű konyhák is tűnhetnek zsúfoltnak, ha nem figyelünk oda. Vegyük sorra azokat a dizájntrükköket, amiket érdemes bevetni, ha tágasabb és nyitottabb hatást szeretnénk elérni az...

bővebben