Miért jobb az egyedi, mint a szabvány méretű konyhabútor?

Ha saját használatra tervezünk konyhát, akkor van talán a legnagyobb szerepe annak, hogy minden olyan legyen, mint ahogyan elképzeltük. A szabvány bútorok nem mindig tudják megadni ezt az élményt, de a dizájnon kívül mégis melyek azok a tényezők, amelyek miatt az egyedi konyhabútorokat érdemes választani?

A konyhabútor méretei

A szabvány konyhabútor legnagyobb hátránya, hogy fix méretű elemekből tevődik össze. Így egy kisebb helyiségben például esélyünk sincs maximálisan kihasználni a rendelkezésünkre álló teret. Ennél sokkal nagyobb probléma, ha nem szeretnénk minden csövet, lefolyót, kiállást áthelyeztetni, hiszen egy fix elemes konyhabútor nem alkalmazkodik a konyhánkban lévő körülményeinkhez.

Ha újonnan építünk fel mindent, akkor ez a tényező nem játszik szerepet, viszont ebben az esetben is nagyon alaposan át kell gondolnunk, hogy az elemeket hogyan variáljuk. A plafonig érő konyhaszekrényekről nagy valószínűséggel le kell mondanunk, mert kicsi rá az esély, hogy pont olyan darabot találunk készen, ami a mi konyhánkba tökéletesen passzol. Vagy mi a helyzet akkor, ha a konyhánk szokatlan méretű, elrendezésű, a falai nem merőlegesek egymásra, vagy akár pillérek törik meg a fal síkját? Ezekben az esetekben is érdemesebb az egyedi bútort választanunk.

Kényelmi faktor

A konyhában nagyon fontos, hogy mindig minden kéznél legyen, ezért érdemes odafigyelni a konyhai háromszög kialakítására. Nem is gondolnánk, hogy mennyi bosszúságot tud okozni napi szinten egy átgondolatlan elrendezés. Ráadásul nem mindenkinek van szüksége ugyanannyi tárolókapacitásra, ugyanazokra a konyhagépekre, és a helyiségek adottságai is eltérőek. Ha például kicsi konyhában is ragaszkodunk a mosogatógéphez, akkor egy szabvány bútorba nem biztos, hogy a kisebb darabokat be lehet illeszteni. A beépíthető hűtők mérete sem feltétlenül felel meg az igényeinknek, és a sort még folytathatnánk. Amennyiben egyedi bútort választunk, azt az életstílusunkhoz igazíthatjuk, így biztosan annyi tárolókapacitás, munkafelület és konyhagép lesz benne, amennyire szükségünk van.

Valóban drágább az egyedi konyhabútor?

Meglehetősen nagy tévhit, hogy a szabvány méretű konyhabútorok olcsóbbak. Az árat rengeteg tényező befolyásolja, többek között, hogy milyen anyagot és vasalatokat választunk, milyen konyhagépekre van szükségünk, szeretnénk-e beépíteni világítást a szekrényekbe stb. Ha egymás mellé teszünk egy szabvány bútort és egy azonos paraméterekkel rendelkező egyedi bútort, meg fogunk lepődni. Nagyon sok esetben vagy nincs különbség, vagy az egyedi bútor még olcsóbbra is jön ki. Amiben biztosak lehetünk, hogy ha egyedi konyhabútort választunk, egy jó konyhatervező szakértő biztosan a legtöbbet fogja kihozni a rendelkezésre álló keretösszegből. El fogja mondani, hogy mi az, amin spórolni tudunk, ha szeretnénk, és mi az, amiből semmiképpen se engedjünk.

Vegyük figyelembe, hogy a tömeggyártott bútorok gyakran silány minőségű anyagokból készülnek, ami nem feltétlenül bírja majd a mindennapi igénybevételt. Az összeszerelésről ne is beszéljünk, hiszen ezeket gyakran lapraszerelve kapjuk meg. Mivel konyhát hosszú távra tervezünk, érdemes ragaszkodni a minőséghez, így az biztosan nem fog idő előtt lepattogni, összekarcolódni, tönkremenni.

Ha hosszú élettartamú, igényes, jó minőségű, egyénre szabott konyhabútort szeretnél, keresd bátran a Mobilan munkatársait, akik megtervezik és megvalósítják álmaid konyhabútorát. Kérj időpontot elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Már több olyan online felület van, ahol magunk is megtervezhetjük a konyhánk, de mi mégis úgy gondoljuk, hogy ezt érdemes inkább szakértőre bízni. Sokan érzik azt, hogy ez egy luxus, pedig vannak olyan cégek, amelyek már ingyenesen kínálják, egyedi konyhabútoraik...

bővebben
Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Az „optikai tuning” elengedhetetlen eleme a kis konyhák tervezésének, de nagyobb alapterületű konyhák is tűnhetnek zsúfoltnak, ha nem figyelünk oda. Vegyük sorra azokat a dizájntrükköket, amiket érdemes bevetni, ha tágasabb és nyitottabb hatást szeretnénk elérni az...

bővebben