Mi van a konyhaszekrény tetején? 5 tipp, hogy ez a terület se maradjon parlagon!

Talán néhány kivételtől eltekintve valamennyi konyhában fellelhető egy kihasználatlan terület: a konyhaszekrény teteje és a mennyezet közötti rész. Sokan hagyják üresen, mások porfogókat tárolnak ott. A legtöbben nem igazán gondolkodnak el a hasznosítási lehetőségeken. Mi viszont szeretnénk bemutatni néhány dekorációs, illetve kulturált tárolási lehetőséget, biztosan lesz olyan, ami neked is tetszeni fog.

Legyen meg mindennek a helye

 

 

A szekrény tetején tárolt dolgokról mindig a rendetlenség jut eszünkbe. De nem kell, hogy ez feltétlenül így legyen. A plafon alatti területet egy kis fantáziával és kreatív kivitelezéssel akár hasznossá és rendezetté is teheted.  A képen látható módon akár még egy kis hangulatvilágítást is csempészhetsz oda, ahonnan eddig inkább csak elterelted volna a figyelmet. Azért ne a reggeli müzlis táladat helyezd ide, ritkábban használt, szép tárgyakat válassz.
 

Tedd otthonossá növényekkel a konyhádat

Néhány növény mindig jól mutat a konyhában. Különösen igaz ez akkor, hogy ha egy nagyon letisztult, egyszerű, visszafogott színvilággal rendelkező konyhánk van. Sokszor előfordul, hogy annak ellenére, hogy nagyon szeretnénk, egyszerűen nem találunk helyet számukra. A szekrény tetején azonban elférnek, ráadásul sokkal otthonosabb hangulatot varázsolnak. Figyeljünk rá, hogy minden esetben olyan példányokat válasszunk, amelyek a rendelkezésre álló fényviszonyainknak megfelelő igényekkel rendelkeznek.

 

Duplázd meg a felső szekrénysort

Nyilvánvalónak tűnik, de mégis ritkán jut ügyfeleink eszébe, hogy akár a felső szekrénykor megkettőzésével elképesztően sok tárolófelülethez juthatunk a konyhában. Akár egészen a mennyezetig is felmehetnek a szekrények, így akár a kisebb alapterületű konyhákban is kimaxolhatjuk a falfelületet.  A túlzsúfolt hatás elkerülésére beépíthetünk néhány üvegajtós szekrényt is, így légiesebb lesz a végeredmény.

 

 

Szezonális dekoráció

Nyakunkon az ünnepek, hamarosan aktuálissá válik a dekoráció kérdése. Ilyenkor különösen sok időt töltünk a konyhában, így a várakozásunkat fokozhatja, ha itt is bevetünk mindent, hogy átérezzük a karácsonyi hangulatot. A konyhában gyakran kevés a hely, így a díszítő elemeknek sem jut túl sok hely. A felső szekrénysor tökéletes terület lehet arra, ha időnként szeretnénk egy kicsit módosítani a konyhánk hangulatán. Nem csak az ünnepekre kell itt gondolni, ha örömünket leljük benne, készíthetünk az évszakoknak megfelelő, vagy akár szülinapi, babaváró stb. dekorációt is.

 

Ne rejtsd el, emeld ki

Ahelyett, hogy megpróbálnád elrejteni a konyhaszekrény fölötti területet, irányítsd rá a figyelmet. Válassz oda erős mintázatú tapétát, vagy helyezz oda színes tárgyakat, műalkotásokat. Ha nagyon magasan van, ne használati tárgyakat válassz, inkább a látványra helyezd a hangsúlyt. Ugye te sem szeretnél naponta létrára mászni?

 

Ha felpillantasz a konyhádban, te mit látsz a konyhaszekrényed tetején? Lehet ideje kicsit átrendezni! További inspirációkért böngészd át a Mobilan Magazin további cikkeit, és kövesd Facebook oldalunkat!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

A konyhapultok magassága alapvető fontosságú a konyha ergonómiájának és funkcionalitásának szempontjából. Az átlagos konyhákban a szokásos pultmagasság 90 cm, amit a konyhaszekrények és munkalap vastagsága együttesen ad ki. Általában azért szokás ezzel számolni, mert...

bővebben
10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

A konyhabútor tervezésekor számos tényezőt kell figyelembe vennünk, azonban az egyik legjelentősebb ezek közül a dizájn kiválasztása. A konyha színeinek megfelelő összeállítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy harmónikus enteriőrt teremtsünk, ami ráadásul az egész otthon...

bővebben