Kreatív sarokmegoldások – így használj ki minden szegletet!

Régen a sarkok voltak a konyhatervezés mumusai. A legtöbb konyhai sarokszekrény nem igazán volt funkcionális, szerencsére mára már rengeteget fejlődött a technológia. Ma már egyáltalán nem jelent problémát valóban kihasználni minden kis területet a konyhában!

Alsó sarokszekrény forgóelemekkel

Az alsó szekrénysor sarokmegoldásai a legnépszerűbbek és a legelterjedtebbek. Tökéletesen illeszkednek a sarokba, segítségükkel az ott sokszor parlagon heverő tér maximálisan kihasználható. A sarokpántoknak köszönhetően az ajtók könnyedén nyithatóak és zárhatóak. A polcos, kihúzható forgóelemek nagy előnye, hogy a szekrény tartalma könnyen átlátható és hozzáférhető. Ideális lábosok, sütőformák és száraz élelmiszerek tárolására. Amennyiben olyan verziót választasz, ahol a sarokpántok csavarok nélkül is az ajtóra erősíthetőek, még könnyebb lesz a takarítás, mivel azok átmenetileg is könnyen eltávolíthatóak.

Vak alsószekrény

Ez egy elavult konstrukció, így nem igazán szoktuk javasolni. Tulajdonképpen két egymáshoz illesztett alsószekrényből áll, melyek egyike hosszabb, a sarokba illeszkedik. Egyetlen ajtón lehet a két szekrény tartalmához hozzáférni, méghozzá nagyon kényelmetlenül, mivel az egyáltalán nem átlátható. Betétek nélkül a sarokszekrény hátuljában lévő elemekhez nagyon nehézkes a hozzáférés. Erről még képet sem tudunk mutatni, mert annyira régimódi. Csupán szeretnénk jelezni, hogy ha valaki ilyenbe fut bele, akkor inkább nézelődjön tovább, mert ennél már jóval kényelmesebb megoldások is léteznek.

Sarokfiókok

Bár a forgóelemes sarokszekrények a legnépszerűbbek, de kezdenek divatba jönni az ún. sarokfiókok. Valójában úgy néz ki, mint 2 db két- vagy háromfiókos alsó konyhaszekrény. A fiókok azonban nem külön, hanem együtt nyílnak, 90 fokos szögben vannak csatlakoztatva egymással. Leírva kicsit bonyolultan hangzik, beszéljenek inkább a szavak helyett a képek.

És mi a helyzet a felső sarkokkal?

Nyitott polcok

A polcok könnyedén sarokba illeszthetőek, azonban arra mindig gondoljunk, hogy az ezeken lévő tárgyaknak folyamatosan rendben kell sorakozniuk, és a porosodás sem kerüli majd el őket. Vannak olyan helyiségek, ahol például az ablakok elhelyezkedése miatt valójában felső szekrénysor érdemben szóba sem jöhet, erre is mutatunk egy példát.

Felső sarokszekrény

Meglehetősen ritkán alkalmazott megoldás, de erre is akad példa. Ez egy különálló szekrény, melyhez nem csatlakoznak további elemek.

Néhány további érdekesség inspiráció gyanánt

Fantasztikus ez a kamra, amit szintén sarokban alakítottak ki
Szelektív szeméttárolás a sarokba

Konyhai eszközök elrejtésére szuper megoldás
A felső konyhaszekrény és a polcos elemek is jól megférnek egymás mellett

További inspirációkért kövesd Facebook oldalunkat, és böngészd a Mobilan Magazin elképesztően gazdag tudástárát. Ha úgy döntesz, hogy konyhabútorod megtervezését szeretnéd profikra bízni, keress minket bátran elérhetőségeinken! Megtervezzük és megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

A konyhapultok magassága alapvető fontosságú a konyha ergonómiájának és funkcionalitásának szempontjából. Az átlagos konyhákban a szokásos pultmagasság 90 cm, amit a konyhaszekrények és munkalap vastagsága együttesen ad ki. Általában azért szokás ezzel számolni, mert...

bővebben
10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

A konyhabútor tervezésekor számos tényezőt kell figyelembe vennünk, azonban az egyik legjelentősebb ezek közül a dizájn kiválasztása. A konyha színeinek megfelelő összeállítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy harmónikus enteriőrt teremtsünk, ami ráadásul az egész otthon...

bővebben