fbpx

Konyhasziget-inspirációk I.

A konyhasziget, amennyiben megfelelően van kivitelezve, egy gyönyörű dísze a lakásnak. De ne csak dizájnelemként gondoljunk rá, hiszen elképesztően sok hasznos funkciót építhetünk bele. Bár léteznek kisebb helyiségekbe félszigetek is, ebben az összeállításban teljesértékű, különálló konyhaszigeteket mutatunk be.

Konyhasziget, mint étkező és tálaló

Ahol csak egy kisebb konyhasziget fér el a térben, ott általában egy bárszékekkel körberakott pultként hasznosítják. Nem ez a világon a legkényelmesebb étkezési megoldás, de egy reggelihez, vagy egy esti borozgatáshoz tökéletes lehet. Nagyobb ingatlanokban az is előfordul, hogy van egy kis konyhasziget, amit inkább gyorsabb étkezésekhez vagy tálaláshoz használnak, és mellette helyet kap a lakásban egy teljes étkezőasztal is. A képen látható megoldás egy egyszerű, letisztult darab, nem foglal sok helyet, de mégis egy kicsit elválasztja a nyitott konyhát a lakás többi részéről.

 

Plusz tárolófelületek a konyhaszigeten

Ezen a konyhaszigeten teret kapott a tárolás is. Ez összefügghet a tálalási funkcióval, elhelyezhetünk itt tányérokat és az étkészlet egyéb darabjait, de ettől függetlenítve magunkat bármilyen más konyhai eszközt is tárolhatunk itt.

 

Szeméttárolás a konyhaszigeten

Ritkábban alkalmazzák, pedig egyáltalán nem rossz ötlet. Egy szeméttárolót is elhelyezhetünk ide, és ne feledkezzünk meg a szelektív gyűjtésről sem! A modern szeméttároló rendszerekben már ez alapfunkció, és ha már felújítjuk a konyhánkat, miért ne gondolnánk erre is?

 

Kiskedvencek étkezője

 

A kutyus tálja mindig szem előtt van, ami nem igazán kedvez a letisztult enteriőrnek. Ez egy nagyon esztétikus megoldásnak tűnik. Azonban, aki a jutalomfalat tartó dobozokat oda helyezte, biztosan nem rendelkezik négylábú kiskedvenccel, ugyanis ezt kutyák könnyedén felérik, és addig ügyeskednek, amíg hozzá nem jutnak a finom falatokhoz. De maga az étkező rész nagyon ötletes.

 

Amikor a mosogató is elfér a konyhaszigeten

 

 

Amikor egy egysoros, nyitott konyhában nincs elegendő munkafelület, nagyon jól tud jönni egy konyhasziget. Hiszen nem muszáj minden funkciót egy munkalapra sűríteni, a mosogatótálca például tökéletesen mutat a konyhaszigeten is. A képen látható konyhában jut még hely mellette tálalni, vagy étkezni is.

 

A sütő beépítése a konyhaszigetbe

Ezen a hatalmas konyhaszigeten több funkció is megtalálható. A mosogatón kívül helyet kapott egy sütő is. Ez valószínű egy családi konyha, rengeteg tárolási lehetőséggel. Megfigyelhető a már említett kettős étkező megoldása is. A konyhaszigeten lehetősége van egyszerre akár 3 embernek is étkezni, míg a háttérben felsejlik egy komplett étkezőasztal.

 

A konyhasziget kialakításakor számtalan szempontot kell figyelembe venni. Fontos, hogy megfelelő nagyságú térben legyen elhelyezve, és a műszaki kialakításra is figyelni kell. Például egy konyhaszigeten elhelyezett főzőlap fölé páraelszívóra van szükség, a mosogatóhoz fontos kialakítani a megfelelő csatornázást stb. Érdemes ezt a tervezési munkát egy profi szakemberre bízni, aki nemcsak az elképzeléseidet segít valósággá formálni, de részletes műszaki ajánlásokkal is ellát. Amennyiben úgy döntöttél, hogy egyedi konyhabútort szeretnél, keresd bátran a Mobilan szakembereit, akik komoly tapasztalatokkal, referenciákkal, és kiterjedt garanciavállalással várnak.

 

TUDTAD? 2021. január 1-jét követően 50%-os vissza nem térítendő állami támogatást igényelhetsz, ami konyhafelújításra is felvehető! A Maximum 3 millió forintig terjedő hozzájárulás az anyaköltségre és a munkálatokra is vonatkozik, további részleteket olvashatsz az erről szóló tájékoztató cikkünkben. Kattints IDE a megtekintéshez!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben