Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás fontosságáról szeretnénk szót ejteni, hogy miért gondoljuk azt, hogy ez nem egy divathóbort, hanem valóban fontos funkcióval bíró kiegészítő.

3 in 1

 

Korábbi cikkünkben már írtunk részletesen, hogy milyen típusú világítási technikák léteznek. Felsorolásszerűen: funkcionális világítótestek, dekorációs világítás, valamint hangulatvilágítás. A beépített konyhapult-világítás tulajdonképpen mindhárom funkciót képes ellátni, egyszerűen nem érdemes kihagyni a számításból.

 

Funkcionális világítás

 

Nagyon fontos, hogy a konyha a lehető legbiztonságosabb legyen, és ehhez elengedhetetlen, hogy a munkapultot elegendő fény érje. Hiszen számos olyan feladatot végzünk el itt, ami akár komoly sérülésveszéllyel is járhat. Ilyen eset például, amikor késsel dolgozunk, ha nincs kellő konyhai megvilágítás, akkor könnyedén elvághatjuk az ujjunkat. A konyhapult-világítás pont oda szórja a fényt, ahová kell, így még akár akkor is biztonságban leszünk, ha minden más lámpát lekapcsolunk a helyiségben.

 

Dekorációs- és hangulatvilágítás

 

Egy szekrénybe épített ledes világítás nemcsak hasznos, de nagyon jól is mutat! Nyitott konyhák esetében hangulatvilágításként is funkcionálhat. Gondoljunk csak bele, hogy egy álmos, sötét, téli reggelen milyen jó érzés, ha nem kell rögtön egy nagy fényárral szembesülnünk, csak felkapcsoljuk a konyhabútorunkba épített ledsorunkat, aminek a fénye mellett meg tudjuk főzni és nyugalomban el tudjuk kortyolgatni a kávénkat. Vagy milyen hangulatos a párunkkal egy pohár bor mellett romantikázni úgy, hogy van is világítás, meg nincs is. Egy ilyen típusú világítás feldobja a konyhabútorunkat, tehát nemcsak hasznos, de dekorációs elemként is megállja a helyét. Többféle színhőmérséklet közül választhatunk, mi a melegebb árnyalatokat szoktuk javasolni.

 

Hatékony működés

 

Az új típusú LED-es fényforrások akár 90%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mintha hagyományos világítást használnánk. Főként télen, a magasra kúszó energiaárak mellett abszolút nem mindegy, hogy milyen fényforrással világítunk. Ezeknek az izzóknak akár 50-100 ezer óra is lehet az élettartama, így nem kell attól tartanunk, hogy a cseréjük folyamatos és gyakori problémával jár majd.

 

Biztonság és praktikum

 

Ezeknek a LED-soroknak hatalmas előnye, hogy érintésbiztosak. Nem melegszenek fel, nem kell attól tartanunk, hogy tüzet okoznak.

A LED-es világítás egyedileg kerül beépítésre bútorainkba, tökéletesen illeszkednek, nincsenek kilógó, oda nem illő szélek vagy sarkok. A vezetékek sem látszanak, így a LED-es konyhapult-világítás nemhogy nem rontja, még javítja is a konyhabútorunk esztétikáját.

 

Mi az ügyfeleink számára minden esetben javasolni szoktuk ezt a megoldást, de természetesen konyhabútoraink – mivel egyedileg készülnek – elérhetőek LED-es konyhapult-világítás nélkül is. Bármilyen stílusú konyhabútorra is essen a választásod, több évtizedes tapasztalatunk és saját gyártósorunk segítségével rugalmasan tudunk alkalmazkodni ügyfeleink igényeihez. Ha megvannak már az elképzeléseid, várunk szeretettel a Budapest belvárosában lévő konyhastúdiónkba! Kérj időpontot elérhetőségeinken, hogy abban az időben csak veled tudjunk foglalkozni!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Már több olyan online felület van, ahol magunk is megtervezhetjük a konyhánk, de mi mégis úgy gondoljuk, hogy ezt érdemes inkább szakértőre bízni. Sokan érzik azt, hogy ez egy luxus, pedig vannak olyan cégek, amelyek már ingyenesen kínálják, egyedi konyhabútoraik...

bővebben
Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Az „optikai tuning” elengedhetetlen eleme a kis konyhák tervezésének, de nagyobb alapterületű konyhák is tűnhetnek zsúfoltnak, ha nem figyelünk oda. Vegyük sorra azokat a dizájntrükköket, amiket érdemes bevetni, ha tágasabb és nyitottabb hatást szeretnénk elérni az...

bővebben