Konyhapadló dizájnötletek

Nagyon sok figyelmet fordítunk a konyhabútor, a munkalap és a hátfal kiválasztására, de mi legyen a padlóval? Ezt a kérdést sem érdemes elhanyagolni. Néhány ötlettel készültünk számotokra, de természetesen ez csak ízelítő, a lehetőségek tárháza áll manapság már mindenki rendelkezésére.

Amikor padlót tervezünk, két szempontot kell figyelembe vennünk: a dizájn és az anyagválasztás. Mi most ebben a cikkünkben a dizájnra helyezzük a hangsúlyt, de természetesen az alapvető, hogy tartós és könnyen takarítható anyagokat érdemes választani.

Kontraszt a hátfallal

Legyen egyénisége a konyhádnak, nem kell feltétlenül a legegyszerűbb megoldást választanod! Kísérletezz legalább gondolatban színes, mintás anyagokkal! De hogyan fog ez a hátfallal hamonizálni? Mintás csempe esetén nem javasoljuk, hogy a padló és a hátfal teljesen megegyezzen. Ám használhatod ugyanazt a mintát, ha azok színben eltérnek, és kiegészítik egymást. Ezen képen ennél merészebb megoldásban gondolkodtak, két eltérő mintájú, de jól harmonizáló színekre esett a választás.

Alakíts ki zónákat

Leginkább nyitott terekben jelenthet problémát az egyes funkciók elkülönítése. Ezekben a helyiségekben ugyanis egy térben van a konyha a nappalival és az étkezővel. Célszerű ilyen esetben ezeket egymástól eltérő padlóval elkülöníteni.

Első lépésben válasszunk egy viszonylag sima felületet a teljes padlófelülethez. Majd válasszunk egy másodlagos felületet, ami a konyhát választja el a nappalitól. Ez lehet akár egy mintás vagy színes csempe, de egyszínű, egyszerű változatban is gondolkodhatunk.

Supersize csempék

A nagyobb méretű csempékkel optikailag nagyobbnak láttathatjuk a teret. A világos árnyalat segít visszaverni a fényt, így növelve ezt a hatást. Ez a csempe egyszerűen gyönyörű, ami annak is köszönhető, hogy finom, minimális fugázással tették le.

Sokszor az egyszerű a legjobb megoldás

Gyakran a legegyszerűbb konyhai padlóburkolatok a legjobbak. Főként akkor, ha imádjuk a konyhabútorunkat, és nem szeretnénk róla elvonni a figyelmet. A hagyományos fa deszka padlólapok melegséget és nyugalmat árasztanak, finomságot adnak az enteriőrnek.

enteriőrnek.

A vinil padló is egy megoldás

A vinil padló strapabíró, tartós és könnyen lerakható. A kő- és kerámialapokhoz képest sokkal puhább és melegebb is a láb alatt, nem annyira sérülékeny, könnyű tisztán tartani. Mostanában egyre többen alkalmazzák, emiatt is lehet, hogy a kínálat széles, folyamatosan követi a trendeket. A vinil padló esetében annak vastagságára érdemes figyelni, érdemes a minimum 3,5 mm-es változatoknál maradni.

Ha nemcsak a konyhapadlót, de a teljes konyhádat most tervezed, akkor a Mobilan Magazinon rengeteg hasznos információt találsz konyhatervezéssel kapcsolatosan. Facebook oldalunkat is érdemes követned, ahol nyomon követheted az aktuális trendeket. Egyedi konyhabútor tervezésével és kivitelezésével kapcsolatosan keresd bátran a Mobilan munkatársait elérhetőségeinken.

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben