Konyhai hátfal inspirációk I.

A konyhai hátfal nem csupán dizájnelem, ez védi ugyanis a falat a főzéskor. Fontos, hogy könnyen tisztítható, jó minőségű anyagot válasszunk, így hosszú távon rengeteg fáradtságot és pénzt spórolhatunk. Amellett sem érdemes azonban elmennünk, hogy a hátfal milyen nagy mértékben határozza meg a teljes konyhánk hangulatát.

Az üveg hátfal a klasszikus és modern konyhákban is megállja a helyét

Az üveg hátfal nem csupán szép, nagyon tartós, ráadásul igazán könnyű tisztántartani. Nem ez a legolcsóbb típus, de ha megengedhetjük magunknak, kiváló választás, minden szempontból elégedettek leszünk vele.

 

Általában modern konyhákban alkalmazzák, mivel tökéletesen kiegészíti a letisztult, minimalista elemeket. Bátran játszhatunk a színekkel, egy világos konyhabútorhoz nyugodtan válasszunk színes hátfalat. Ahogyan ebben a konyhában is láthatjuk, beépíthetünk világítást, akár az egész hátfalat is megvilágíthatjuk, így hangulatosabbá téve az atmoszférát.

 

Nem kell azonban lemondanunk az üveg hátfal előnyeiről akkor sem, ha a hagyományosabb megjelenés hívei vagyunk. A vintage jellegű konyhabútorokhoz is kiválóan passzolhat egy ilyen hátfal, ez esetben azonban bánjunk csínján a színekkel. Leginkább a világos, pasztell darabokat részesítsük előnyben. A háttérvilágítást ez esetben nem javasoljuk, de mindenképpen nézzünk másféle fényforrás után, hogy ne sötétben kelljen tevékenykednünk a konyhapulton.

 

A csempe sohasem megy ki a divatból

Természetesen itt nem az old school változatokra gondolunk. Elképesztően széles választékban érhetőek el, az egyedi megoldásoknak csak a képzeletünk szabhat határt! A csempe hátfalak nagyon tartósak, sérülés esetén könnyen javíthatóak. Azonban mivel a fugázás miatt nehezen lehet tisztán tartani, ügyfeleinknek inkább a csempepótló hátfalakat szoktuk javasolni.

 

Modern konyhákba is kiválóan passzol, és ahogyan a képen is látható, nem kötelező az egész konyhában egységes hátfalat választani. Főként egy ilyen kis konyhában jól mutat ez a dizájn, ahol a mosogató környékét hagyományos csempére hajazó hátfallal oldottuk meg, a szomszédos falon pedig ettől eltérő, színesebb változatot választottunk. Ez egy kissé strukturáltabbá teszi a kis helyiséget.

Azt nem is kell mondanunk, hogy a hagyományosabb típusú konyhákba mennyire passzol a csempe. A matt sötétzöld és fehér konyhaszekrényeket gyönyörűen kiegészíti ez a fényesebb fehér hátfal.

Ha szeretnénk egy kicsit „modernebb” hatást, akkor válasszunk a megszokottól eltérő méretű és / vagy formájú csempéket. Ahogyan a fenti konyhabútor esetében is látható, ezzel a hosszúkás különlegességgel még egy kis plusz frissességet csempészhetünk a térbe.

Azt minden esetben tartsd szem előtt, hogy a dizájn az egy fontos dolog, de a minőség is ugyanolyan sokat nyom a latba a választáskor. Hiszen konyhát általában hosszú távra tervezel, és ugye te sem szeretnéd évente javítgatni? Ha konyhatervezésben gondolkodsz, keresd bátran a Mobilan szakembereit, további inspirációkért pedig kövesd Facebook oldalukat és böngészd a Mobilan Magazin további cikkeit.

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben