fbpx

Konyhabútor felső szekrénysor nélkül. Megéri?

A felső konyhaszekrények elengedhetetlenek egy konyhában. Vagy mégsem? Szeretnénk bemutatni az előnyöket és a hátrányokat, mert ez egy olyan döntés, ami valóban komoly hatással lesz a mindennapi komfortérzetünkre.

Szükség van rá egyáltalán?

A felső konyhaszekrény a legtöbb konyha elengedhetetlen eleme. Amennyiben el szeretnénk hagyni, mindenképpen meg kell fontolnunk, hogy nélkülük lesz-e elegendő tárolókapacitásunk. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor kényelmesen megoldható nélkülük is a mindennapi élet, csakis ilyenkor érdemes belevágnunk egy ilyen konyha tervezésébe és kivitelezésébe.

Mi a hátránya, ha hiányzik a felső konyhaszekrény?

Első és legfontosabb a tárolókapacitás hiánya. Ezt különböző polcos elemekkel szokták megoldani, ami bizony nem való mindenkinek. Először is a polcokon lévő tárgyak mindig szem előtt lesznek. Vagyunk olyan rendszeretők, hogy minden egyes alkalommal mindent egyből a helyére teszünk? Ráadásul katonás rendben állnak majd a poharak és a tányérok? Fel vagyunk rá készülve, hogy az eszközeink harmonizáljanak egymással és a teljes enteriőrrel? Ugyanis nagyon el tudja csúfítani a dizájnt, ha ez nem így van. Gondoljuk át alaposan, hogy ez menne-e nekünk.

A másik nagyon fontos hátrány, hogy a polcokon lévő tárgyakat NAGYON GYAKRAN kell takarítani, a poharakat, tányérokat átmosni stb. Ennek az az oka, hogy mivel 0-24-ben szabadon állnak, így könnyedén porosak lesznek, ráadásul, ha hosszú ideig állnak, akkor ragadni is fognak azok a darabok, amelyek a tűzhely közelében vannak. Könnyen előfordulhat, hogy a nem mindennapi használatban lévő dolgokat egy-egy étkezés előtt külön el kell mosnunk. Fel vagyunk erre készülve?

Mi az előnye, ha elhagyjuk az első konyhaszekrényt?

A dizájn szempontjából még jót is tehet a felső szekrények elhagyása. Ez akkor igaz, ha egy igazán légies konyhát szeretnénk. A minimalista vonalba ez kizárólag akkor illeszthető be, ha nincs sok konyhai eszközünk, és a polcokon elhelyezett darabok egyszerűek, letisztultak, egymással jól harmonizálnak.

Ami egy fontos szempont lehet bizonyos esetekben, az a költségcsökkentés. A felső konyhaszekrények elhagyása, és polcokkal való helyettesítése egy komoly költségcsökkentő tényező lehet. De gondoljuk át: valóban megéri? Biztosan ezt akarjuk?

Senkit sem szeretnénk lebeszélni erről a megoldásról, hiszen több esetben lehet indokolt, és gyönyörű lehet a végeredmény. Csupán óva intünk mindenkit attól, hogy impulzusból döntsön, alaposan fontoljuk meg az előnyöket és a hátrányokat.

Természetesen, ha ilyen konyhát szeretnél, akkor is tudunk segíteni! Tapasztalt munkatársaink megtervezik és megvalósítják álmaid konyhabútorát, melyre 10 év garanciát biztosítunk! Keress minket elérhetőségeinken! További hasznos információkért szeretettel ajánljuk figyelmedbe a Mobilan Magazin további cikkeit, inspirációkért pedig kövesd a Facebook oldalunkat!

FIGYELEM! Szabad kapacitásainkat figyelembe véve van még lehetőség az otthonteremtési támogatás kihasználására, így ha ebben gondolkodsz, ne késlekedj, kérj időpontot mihamarabb konyhastúdiónkba, nehogy lemaradj a lehetőségről!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben