Kiegyensúlyozottság a konyhádban, így tervezz harmonikus enteriőrt

Egy kiegyensúlyozott enteriőr elősegíti az energiák harmonizálását, ami jó hatással van az egészségünkre és a közérzetünkre. Ennek érdekében érdemes minimalista elvek szerint megalkotott, mégis barátságos konyhát terveznünk, nyugtató színekkel és textúrákkal, valamit természetes anyagok felhasználásával. Egy ilyen konyha ráadásul biztosan kiállja az idő próbáját, és hosszú távon is örömedet leled benne.

Finom, természetes tónusok

A konyhaszekrény színének kiválasztásakor meleg fényű felületekben gondolkodjunk. Ilyen lehet a fehér, a krémszín, a pasztellszínek, a világosszürke vagy az olívazöld. Kerüljük az élénk, harsány árnyalatokat, melyek inkább vibráló, mintsem nyugodt energiát árasztanak.

Ez a konyha fehér és a fa kombinációjával, letisztult stílusával, a harmonikus fényekkel a nyugalom szigete. A rengeteg zárt konyhaszekrénynek köszönhetően mindent elrejthetünk, amit nem szeretnénk közszemlére tenni. A nyitott polcokon nagyon jó ízléssel megválasztott, egyszerű használati tárgyak találhatóak, melyek díszítőelemként is szolgálnak.

Harmonikus fények

Hangulatvilágításhoz lágy fényű világítótesteket válasszunk, melyek megvilágítják az egész konyhát, vagy akár csak egy részletét. Ennek nem az a szerepe, hogy minél fényesebb legyen, a meleg tompított fénytől ugyanis ellazulunk, otthonosan érezzük magunkat. A világításon nagyon sok múlik, különleges atmoszférát teremthetünk a segítségével, amely befolyásolja érzelmeinket és hangulatunkat is. Természetesen a hangulatvilágításon túl foglalkoznunk kell azzal is, hogy a funkcionális világítási is a helyén legyen, hiszen ez egy olyan helyiség, ahol a tevékenykedésünkhöz elengedhetetlen a jó megvilágítás. Erről bővebben írtunk korábbi cikkünkben.

Funkcionalitás és elrendezés

A konyhai elrendezést alapvetően meghatározza a helyiség alakja, de nagyon fontos, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az adottságokból. A jó érzéshez elengedhetetlen, hogy logikusan legyenek felépítve a funkciók, minden kézre essen, és legyen elegendő hely a közlekedésre is.

Azt is érdemes átgondolnunk, hogy milyen szekrényekre lesz szükségünk. A zárt szekrények hozzájárulnak a rendezettséghez, de érdemes megtörni a „raktár” hatást néhány nyitott polccal vagy akár üvegajtós elemekkel. A nyitott megoldásokat kizárólag azok számára ajánljuk, akik nem riadnak vissza attól, hogy napi szinten rendet tartsanak, zárt ajtók mögé könnyebb elrejteni a rendetlenséget.

Tisztaság minden értelemben

Itt nemcsak a letisztultságra gondolunk, hanem tisztaságra a szó szoros értelmében. Nem túl jó érzés egy szutykos, ragadós konyhában lenni, ezért érdemes olyan felületeket választani, amelyek könnyedén tisztántarthatóak. Nagy szerepe van tehát az anyagválasztásnak ebben a tekintetben is. Kerüljük a porózus anyagokat, és fordítsunk kiemelt figyelmet a könnyen tisztítható hátfal kiválasztására is. Itt keletkezik ugyanis a főzés során a legtöbb olajos, makacs folt, ami sem esztétikai, sem pedig higiéniai szempontból sem érdemes hosszabb ideig ott felejteni.

Ha szeretnél inspirációt nyerni a tervezgetéshez, a Mobilan Magazinon rengeteg hasznos cikket találsz, valamint Facebook oldalunkat is érdemes követned. Ha megvan az elképzelésed, látogass el konyhastúdiónkba, ahol megtervezzük és megvalósítjuk álmaid konyhabútorát! Várunk szeretettel!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Elegancia és funkcionalitás – Konyha a Balaton Partján

Az idilli Balaton partján található nyaralók gyakran szolgálnak menedékül a városi élet zajától és rohanásától. Ezekben a kis oázisokban a tervezés és berendezés kulcsfontosságú szerepet játszik annak érdekében, hogy a nyaralók mind a kényelmet, mind pedig a harmóniát...

bővebben