fbpx

Hogyan legyen a lehető legeredményesebb az együttműködésünk a konyhatervező szakértőnkkel?

A konyhánk felújítása, korszerűsítése az egyik legjobb módja annak, hogy új energiákat hozzunk otthonunkba. Amennyiben egyedi konyhabútor mellett döntöttünk, érdemes kikérnünk egy professzionális konyhatervező segítségét. Egyszerűen annyi tényezőt kell számításba vennünk, hogy tanácsadó nélkül nagy a valószínűsége, hogy nem azt kapjuk a végén, amire számítunk. De mit tehetünk mi magunk azért, hogy a kapcsolatunk valóban gyümölcsöző legyen a szakemberrel?

Mi vagyunk az ügyfél, így azt gondolhatjuk, hogy nem a mi dolgunk, hogy a megbízottunk kedvére tegyünk. Ez bizonyos pontig így is van, azonban a mi érdekünk is, hogy fölöslegesen ne nehezítsük meg a dolgát, hiszen, ha az elképzeléseinket a lehető leghatékonyabban adjuk át neki, akkor biztosan elégedettebbek leszünk a végeredménnyel.

 

Tegyük fel már az elején a kérdéseinket

Egyetlen vállalkozónak sem célja, hogy alapvető információkat elhallgasson az ügyfele elől, ugyanakkor előfordulhat, hogy a tájékoztatás során nem gondol néhány olyan dologra, ami fontos lehet számunkra. Szedjük össze jó előre a kérdéseinket, hogy ne a helyszínen kelljen gondolkozni. Nyugodtan írjuk össze egy papírra, jegyzetfüzetbe vagy a telefonunkba, senki sem fog ezen megsértődni. Kérdezzük meg mindenképpen, hogy mire számíthatunk például a beépítés során. Milyen zajjal, kosszal jár a munkavégzés? Mennyi ideig tartanak majd pontosan a munkálatok? Milyen előkészületeket érdemes megtennünk?


 

Pontosan mérd le a helyiséget!

A legjobb, ha megvan a helyiségnek a pontos alaprajza, de ha nem rendelkezel ilyesmivel, akkor próbálj magad készíteni egy egyszerűbb változatot. Elő a mérőszalaggal, és mérj le pontosan mindent! Kezdd a szoba szélességével, hosszával. Ne felejtsd ki a nyílászárókat sem, hol van az ajtó, ablak, azok milyen szélesek, magasak, melyik irányba nyílnak. Ha van egy kis kiugrás valahol a falban, azt is mindenképpen jelöld meg.

 

Ne várd, hogy a konyaterveződ kitalálja a gondolataid

Ahhoz, hogy olyan terveket kapj, amire elégedettséggel tekintesz, fontos, hogy pontosan megfogalmazd, hogy mit szeretnél. Inkább legyél a kelleténél aprólékosabb, mint hogy a kivitelezőre hagyj mindent, mert az nem biztos, hogy a te ízlésedet fogja tükrözni.


 

Készülj fel te is a munkálatokra

Bár „csak” a konyhádat érinti az átmeneti felfordulás, nem árt neked is felkészülnöd. Ugyanis a munkálatok alatt nem fogod tudni használni a konyhádat. Mi lesz a hűtőddel? Mit fogsz enni? Hova rakod a konyhából átmenetileg a dolgaidat? Ajánljuk figyelmedbe korábbi blog cikkünket a témában: Néhány dolog, amire talán nem is gondoltál.

Ha egyedi konyhabútorra vágysz, keresd bátran a Mobilan szakembereit, akik precízen megtervezik álmaid konyhabútorát, és meg is valósítják az elképzeléseidet. Kérj időpontot a Mobilan Konyhastúdióba, ahol anyagminták széles választékával, szakértelemmel, végtelen türelemmel és kedves munkatársakkal várunk.
 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben