fbpx

Konyhafelújításba vágtad a fejszéd? Íme néhány dolog, amire talán nem is gondoltál!

Kiválasztottad a dizájnt, elmentél a tervezőhöz, megrendelted a konyhabútort. És most ölbe tett kézzel várod az eredményt. Ez talán nem is olyan jó ötlet! Bár a munka szarvas része most már a kivitelezőkre hárul, de van néhány dolog, amiről azért nem árt gondoskodnod.

Gondolj kiskedvencedre!

Ugye nem feledkeztél meg házi kedvencedről? Talán nem is gondolnád, hogy számára a felújítás mekkora stresszel járhat. Egyrészt egy csomó olyan ember tartózkodik majd a lakásban, akiket nem ismer, másrészt a munkálatok folyamatos ingerekkel járnak számára: mozgolódás, jövés-menés, erős zajok. Ha van rá lehetőséged, háziállatodat mindenképpen különítsd el egy külön helyiségbe, persze az a legjobb, ha közben van, aki foglalkozik, játszik vele, eltereli a figyelmét. Ha van valaki, akit szeret, és szívesen vigyáz rá valahol máshol, talán az a legjobb megoldás.

Mindennek legyen meg az átmeneti helye!

Lesz néhány dolog, amit a felújítás alatt nélkülöznöd kell, de egy kis fantáziával nem kell mindenről lemondanod. A kávégépnek szuper helye lesz az íróasztalon, a vízforraló is elfér egy sarokban. A mikrót is áthelyezheted ideiglenesen máshova, és máris csökken a hiányérzeted. Ami igazán nagy helyet foglal el, az a hűtő, jó előre gondold át, hogy hova fogjátok átköltöztetni. A fürdőszobában is lehet mosogatni, és bár nem túl környezetbarát megoldás, de talán kivételesen megengedheted magadnak, hogy a felújítás alatt eldobható, műanyag evőeszközöket és tányérokat használj.

De mi legyen az ebéd?

Ha nagyon ragaszkodsz a főzéshez, egy kis villanyrezsóval azt is meg tudod oldani, de talán egyszerűbb lesz rendelned valamit. Ha az előbbi megoldást részesíted előnyben, akkor mindenképpen olyan ételeket válassz, amelyek kevesebb előkészületet igényelnek, bár egy kis kreativitással bármi kivitelezhető. A víz- és csatornaszerelési munkálatok alatt ne felejts el gondoskodni róla, hogy legyen otthon palackozott / ballonos víz.

Jó idő ez a lomtalanításra!

Ha már úgyis mindent ki kell pakolnod a konyhából, szánj egy kis időt arra, hogy átnézed a dolgaidat, és kiválogatod, amire már nincs szükséged. Ha a kidobásra ítélt holmik közül akad olyan, aminek más még örülhet, akkor gondolj a rászorulókra. Biztosan van a közeledben olyan hely, ahol leadhatod a feleslegessé vált eszközöket, de már azzal is jót teszel, ha beteszed őket egy dobozba, és nem a kukába, hanem mellé rakod.

Ami mégis a legfontosabb: ne stresszelj! Ha megfelelően választod ki a szakembereket, akkor minden időben és olajozottan fog menni. Olyan kivitelezőt válassz, aki garanciát vállal a határidőre, az árra és a munkájára, így számára is fontos lesz, hogy minden problémamentesen történjen. És végül, ha elkészült az új konyhád: ne felejtsd el megünnepelni.

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben