fbpx

Gyönyörű U-alakú konyhák

Az U-alakú elrendezés azt jelenti, hogy a helyiségben három szomszédos falat használunk fel arra a célra, hogy kialakítsuk konyhánkat, a negyedik fal pedig bejáratként szolgál. Gyűjtsetek inspirációkat, ötleteket az alább bemutatott csodaszép konyhákból!

U-alakú konyha kis alapterületen

Sokan azt gondolják, hogy az U-alakú elrendezés kizárólag nagyobb helyiségekben alakítható ki, ezt a fenti konyha tökéletesen cáfolja. Amiről semmiképpen se feledkezz meg: legyen elegendő hely a közlekedésre, valamint a konyhaszekrények és a konyhagépek ajtajának kinyitására. Amennyiben ez nem biztosított, maradjunk az L-alaknál, esetleg helyezzünk el egy felhajtható pultot / asztalt az egyik oldalon. Kis konyhákban a fehér szín tökéletes választás, mivel az nagyszerűen visszaveri a fényt, és optikailag nagyobbnak láttatja a teret.

Nagy alapterületen is jól járunk vele

A nagyobb konyhákban az U-alakú elrendezés érdemes kiegészíteni egy konyhaszigettel, ami elősegíti a konyhai háromszög megfelelő kialakítását. Ebben a konyhában a mosogató, a tűzhely és a hűtő különböző falakon helyezkednek el, és köztük a se nem túl kicsi, se nem túl nagy helyen kényelmesen tudunk közlekedni.

Itt aztán biztosan lesz helye mindennek, hiszen a plafonig tartó felső szekrénysor rengeteg tárolóhelyet biztosít a konyhai eszközeink számára. A megfelelő világításról többek között egy nagyon szép, felfüggesztett lámpa gondoskodik, ami nem csupán kiváló fényforrás, de igazi dísze a lakásnak.

A konyhasziget ebben az esetben étkezőként szolgál, de ha a barátainkat szeretnénk meghívni egy esti, laza beszélgetésre, bárpultnak is tökéletes.

Polcok a felső szekrénysor helyett

Ha úgy látjuk, hogy nem kell kimaxolni a tárolási kapacitást, akkor egy igazán légies teret tudunk kialakítani a felső szekrénysorok teljes vagy részleges elhagyásával.  Ahogyan itt láthatjuk, az egyik fal teljesen szabadon maradt, a szemközti felületeken pedig polcot kaptak helyet.

A hatalmas ablakokon keresztül rengeteg természetes fény jut a térbe, amit az álmennyezetbe épített lámpák egészítenek ki. Bár a mart konyhabútorok elvileg a tradicionális konyha alapelemei, a friss színeknek és a kreatív, mozaikszerű hátfalnak köszönhetően mégis fiatalos lett az összhatás.

Ha sok tárolóhelyre van szükségünk

Ebben a konyhának a kialakításakor arra törekedtek, hogy minél több tárolófelületet tudjanak kialakítani. Ennek fényében a felső szekrénysor egészen a plafonig ér, alatta pedig, tulajdonképpen a hátfalon egy másik sor szekrény található. Azt, hogy ennek ellenére se legyen zsúfolt az összhatás, kéttónusú dizájnnal érték el. Az egymással harmonizáló fahatású elemeket fehér színnel keretezték. A padló és a fal szürke színe tovább erősíti a letisztult érzést.

Amennyiben úgy döntöttél, hogy egyedi konyhabútort szeretnél, keresd bátran a Mobilan munkatársait! Profi szakértőink megtervezik és megvalósítják álmaid konyhabútorát, amelyre széleskörű garanciákat vállalunk! További inspirációkért kövesd Facebook oldalunkat vagy böngészd a Mobilan Magazin további cikkeit!

TUDTAD? 2021. január 1-jét követően 50%-os vissza nem térítendő állami támogatást igényelhetsz, ami konyhafelújításra is felvehető! A Maximum 3 millió forintig terjedő hozzájárulás az anyaköltségre és a munkálatokra is vonatkozik, további részleteket olvashatsz az erről szóló tájékoztató cikkünkben. Kattints IDE a megtekintéshez

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

A konyhabútorok kiválasztása és tervezése fontos döntés, amely hosszú távon befolyásolja otthonunk funkcionalitását és esztétikáját. Számos tévhit kering azonban a konyhabútorokkal kapcsolatban, amelyek félrevezethetik a vásárlókat. Ebben a cikkben öt gyakori tévhitet...

bővebben
A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A konyhaszekrények tervezésekor számos döntést kell meghoznunk, amelyek befolyásolják a konyha funkcionalitását és esztétikáját. Az egyik ilyen döntés a fogantyúk kérdése. A fogantyúval ellátott konyhaszekrények számos előnnyel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a...

bővebben