GYIK: magasfényű konyhabútorok

Íme a leggyakrabban feltett kérdések, amelyek felmerülnek a magasfényű bútorokkal kapcsolatosan. Amennyiben magasfényű frontokban gondolkodsz, érdemes előtte mindenképpen átolvasnod.

Kis vagy nagy konyhába ajánlott telepíteni?

A magasfényű frontok bármilyen méretű konyhában megállják a helyüket. Egy nagyobb területű konyhában elképesztő hatást tudunk vele elérni, igazi luxus enteriőr érzetét tudjuk vele kelteni. De ez nem azt jelenti, hogy ha kisebb hely áll a rendelkezésünkre, akkor le kell mondanunk róla. Sőt, kifejezetten javasoljuk is alkalmazásukat, főként a világos színválasztással párosítva. A világos árnyalatok alapból jobban visszaverik a helyiségbe érkező fényt, és ezt a hatást a magasfényű frontok tovább erősítik. Minél több fény árad szét a térben, az optikailag annál tágasabbnak hat.

Kisgyermekes családok számára érdemes-e ezt választani?

A magasfényű konyhabútor nem biztos, hogy jó választás kisgyermekes családok számára. Ennek oka, hogy az ujjlenyomatok nagyon könnyen meglátszódnak rajta, és a kisgyermekek előszeretettel tapogatják bútorainkat. Továbbá azért a kisgyermekek mellett – hacsak nincs profi segítség – átmenetileg nem biztos, hogy napi szinten folyamatosan rendet tudunk tartani minden helyiségben. A magasfényű konyhák eleganciája nem igazán tűri meg a kisebb rumlit sem, tulajdonképpen az a monumentális hatás, amit el tudnánk érni vele elsikkad akkor is, ha akár csak egy kisebb rendetlenséget hagyunk az egyik sarokban.

Valóban nehéz takarítani?

Tévhit, hogy magasfényű konyhabútort nehéz takarítani. Természetesen, ahogyan az előző bekezdésben leírtuk, az ujjlenyomatok eltávolítása folyamatos figyelmet érdemel. Azonban a bútor általános takarítása semmivel sem nehezebb, mint bármely más anyagból készült változat esetében. Ennek a témának korábban egy teljes cikket szenteltünk, érdemes átolvasni, mielőtt választasz. Azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy valójában bármely típusú konyhabútor esetében kiemelten fontos, hogy a megfelelő módon és a megfelelő gyakorisággal takarítsuk, mert csak így tudjuk hosszú távon megőrizni az eredeti állagát.

Milyen stílusú enteriőrbe passzol?

A magasfényű frontok a modernebb berendezéssel rendelkező ingatlanokhoz passzolnak. Tehát a vintage, a rusztikus vagy az eklektikus irányzatok rajongói számára nem biztos, hogy ez a legjobb választás. Sokan követik el azt a hibát, hogy megtetszik számukra egy konyhabútor, viszont az egyáltalán nem illik a lakás többi részéhez. Ilyenkor hiába szép a konyha, és hiába szép a többi szoba, az összhatás sajnos egy zavaros, nem túl vonzó enteriőr lesz.

Bármilyen stílusú konyhabútort is választasz, fontos, hogy alaposan tájékozódj előtte. Manapság már rengeteg lehetőség áll a rendelkezésünkre, a mi dolgunk csak az, hogy kiválasszuk azokat, amelyek kinézetre is tetszenek, valamint a funkcionalitásban is megfelelnek a mindennapi életvitelünk kívánalmainak. Ha segítségre van szükséged, keresd bátran a Mobilan munkatársait, akik megtervezik és akár 3 héten belül megvalósítják álmaid konyhabútorát. Kérj időpontot elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben