GYIK: Akril konyhabútorok

Sokan dicsérik az akril konyhabútorokat, mi is előszeretettel ajánljuk az ügyfeleinknek. Nem véletlenül. Jó minőségű anyag, és gyönyörű. Rengeteg színvariációban érhető el, tehát bárki megtalálhatja közte a kedvencét. Összeírtuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, ha valamit mégis kihagytunk, nyugodtan írjátok meg nekünk, és kiegészítjük.

Mennyire tartós anyag?

Olyan nincs, hogy örök darab, de az akril mégis ilyennek mondható. A mindennapi használat biztosan nem fog neki megkottyanni, kiválóan terhelhető. Nem repedezik, nem hajlik meg, tényleg igazán tartós. Valójában 17-szer erősebb az üvegnél. Ezt természetesen az általunk felhasznált akril anyagokról tudjuk biztosan állítani, hiszen mint mindenből, ebből is vannak a piacon alacsonyabb minőségű változatok.

Igényel-e bármilyen speciális karbantartást?

Az akril nem porózus anyag, így nincs szükség arra, hogy bármilyen tömítőanyag segítségével lezárjuk azt. Így nemcsak a konyhabútorod, a munkalapod is készülhet ebből az anyagból, a folyadékok és a szennyeződések fognak áthatolni a felszínén. Ez higiéniai szempontból is fontos, mivel így gombásodás, penészedés könnyedén elkerülhető.

Hogyan kell tisztítani?

Nem mindegy, hogy magasfényű vagy matt akril felületről van szó, de általánosságban elmondható, hogy egyáltalán nem bonyolult a tisztításuk. Mivel egybefüggő lapokról beszélünk, könnyen tisztíthatóak. Víztaszító tulajdonságuknak köszönhetően a véletlenül ráfröccsent, kiömlött folyadékok, valamint a különböző szennyeződések sem tudnak beszívódni az anyagba. Amire szükséged lesz: 2db tiszta rongy, egy benedvesített és egy száraz, valamint egy jó minőségű, alkohol alapú tisztítószer.

Mennyi az annyi?

Az tény, hogy nem ez a legolcsóbb anyag a piacon, de ehhez viszonyított kimagasló minőség párosul. Az ár-érték arányt nézve szuper, ilyen áron nem igazán jellemző ez a fajta minőség. Ha hosszú távra tervezel, és nem szeretnél 2 évente konyhabútort cserélni – és miért is akarnál -, mindenképpen jó választás.

Magasfényű vagy matt felületet érdemes választani?

Ez egyéni preferencia kérdése, van mégis néhány dolog, amit érdemes tudni a választás előtt. A magasfényű akril frontok kis térben is szuperül mutatnak, ugyanis a felületükről visszatükröződő fény miatt optikailag nagyobbnak tűnik majd a helyiség. Ugyanakkor, mivel az ujjlenyomatok jobban meglátszanak rajtuk, mint a matt társaikon, így kisgyermekek mellé kevésbé praktikusak. A matt akril frontok további előnye, hogy bármely szögből nézed, egységes színélményt kapsz, kevésbé befolyásolja azt a megvilágítás, amit persze ebben az esetben is jól kell megválasztani.

Mi a hátránya az akril alkalmazásának?

Nagyon fontos, hogy jó minőséget és megfelelő szakembert válasszunk! Ugyanis a silányabb minőségű akril frontok nagyon könnyen karcolódnak, egyáltalán nem állják ki az idő próbáját. Ráadásul az akril anyag megmunkálásához szakértelemre van szükség, így egy kókler asztalos még a leggyönyörűbb anyagból is egy vacak végeredményt fog alkotni. Nézzünk jól utána, hogy hol vásárlunk, igenis várjuk el a hosszútávú garanciavállalást!

Amennyiben további kérdésed merültek fel az akril konyhabútorokkal kapcsolatosan, keress minket bátran elérhetőségeinken. A Mobilan munkatársai szívesen állnak rendelkezésedre! Ha egyedi bútorgyártás mellett döntöttél, akár 3 hét alatt beszereljük álmaid konyháját, és 10 év garanciát is biztosítunk. 2022-es akril kollekciónkat az alábbi linken tudod megtekinteni: Akril konyhabútorok

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Elegancia és funkcionalitás – Konyha a Balaton Partján

Az idilli Balaton partján található nyaralók gyakran szolgálnak menedékül a városi élet zajától és rohanásától. Ezekben a kis oázisokban a tervezés és berendezés kulcsfontosságú szerepet játszik annak érdekében, hogy a nyaralók mind a kényelmet, mind pedig a harmóniát...

bővebben