Figyelem gazdik, 5 hasznos tipp a kutyabarát konyhatervezéshez

Egyre többen tartanak kiskedvenceket, akik mára családtagokká váltak. Ahhoz, hogy a kutyus és a gazdi is boldog legyen az új konyhában, érdemes néhány dolgot szem előtt tartani. Összeírtuk, hogy mire érdemes odafigyelned gazdiként a tervezéskor.

Legyen a kutyusnak egy saját pihenőhelye

Minden háziállatnak kell egy saját kuckó, ahová visszavonulhat. Mivel a kutyusok nagy része szeret mindig a gazdi közelében lenni, érdemes több fekhelyet is fenntartani számukra. Minden olyan helyiségben, ahol sok időt töltünk, egyen egy kis pihenőhelye, ahová visszavonulhat. Fontos, hogy olyan helyet válasszunk a konyhán belül, ahol nincs láb alatt, és ahol nem érhetik balesetek. Ilyen veszély lehet például egy kifröccsenő olaj vagy egy leejtett lábos. Legyen egy fix etetőhelye a kutyusnak, hogy mindig tudja, hogy hol találja a vizes tálkáját. Ami még nagyon fontos, hogy az eledelét és a jutifalatokat jól zárható helyre tegyük, ahol nem férhet hozzá, mert amint magára hagyjuk, biztosak lehetünk benne, hogy kiszolgálja magát.

Válassz könnyen tisztítható anyagokat

Kisgyermekek mellé sem szoktuk javasolni a kényes anyagokat, kutyusokra ez fokozottan igaz. Legyen a padló könnyen tisztántartható, a laminált változat vagy a csempe például szuper választás. Nem igényelnek speciális bánásmódot, egyszerűen karbantarthatóak. A söprés egyébként a kutyus mellett nem lesz elegendő, az állatszőr ellen a porszívó a legjobb választás, amit érdemes egy alapos felmosással is megspékelni.

A sötét árnyalatok a legpraktikusabbak

A sötétebb árnyalatokon kevésbé látszanak meg a foltok és a kisebb karcok, de vigyázzunk, nem mindegy, hogy milyen anyagot választunk! A költségvetésünkhöz mérten a lehető legjobb minőségű darabokat válasszuk, mert ezek sokkal jobban bírják a gyűrődést, kevésbé sérülékenyebbek, és a gyakori takarítás sem fog minőségromláshoz vezetni. Amennyiben kis alapterületű konyhánk van, a sötét színekkel csak óvatosan! Ezek ugyanis összenyomhatják a teret, és optikailag még kisebbnek láttathatják azt. Jó megoldás lehet ilyenkor a kéttónusú konyhabútor, alulra sötét, felülre világos színválasztással. Mindenképpen kérjük ki konyhatervezőnk véleményét, fontos a tervezés előtt megemlítenünk, hogy kisállattal élünk együtt, hogy ezt is számításba tudják venni.

Figyelj oda a tárolásra

Kutyusunknak egy idő után rengeteg holmija lesz. Jó, ha ezeket egy helyen tároljuk, akár a konyhában egy erre elkülönített helyen. Ide kerülhet a kutyaeledel, a játékok, a pórázok, törölközők. Mindenképpen olyan helyet válasszunk, ami jól zárható, a kutyus nem fér hozzá, és távol van az élelmiszerektől és a kutyusra mérgező tisztítószerektől.

A konyhabútor tervezésekor tehát fontos, hogy komoly mérlegelést követően a lehető legjobb minőségű bútorokat válasszuk, melyben kevésbé tudnak kárt tenni a kiskedvenceink. Fontos szempont a színválasztás és a könnyen tisztíthatóság is. Nem az a megoldás, ha kitiltjuk őket a konyhából, inkább tervezzük meg úgy, hogy mindenkinek jó legyen. Konyhatervezésben és kivitelezésben a Mobilan tapasztalt munkatársai szívesen állnak rendelkezésedre, keress minket bátran elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben