fbpx

A szürke árnyalatai a konyhában

A szürke elvileg unalmas szín, de nem a konyhában! Egyszerűen tökéletes választás, amit mi most szeretnénk bebizonyítani. A szürke szín ráadásul időtálló, nem fogod évek múltán sem megunni, valójában a fehér mellett ez az új trendek újdonsült képviselője.

Ne félj attól, hogy a szürke konyhaszekrények sötétté vagy nyomasztóvá teszik a teret! Rengeteg árnyalata létezik, és a megfelelő elrendezés és kompozíció megalkotásával utólag ez az előítélet már eszedbe sem fog jutni. A feketét többek között ezért sem szoktuk magunktól javasolni, mert kevés az a tér, amiben valóban jól mutat. Akár ehelyett is egy jó kompromisszum lehet a szürke színválasztás. A szürke egyáltalán nem unalmas, mivel rengeteg árnyalata van, és a konyhabútor kialakításával is rengeteg a mozgásterünk.

Kékesszürke konyhabútor

Ez az árnyalat egy kellemesen hűsítő, tengerparti viharra emlékeztet. Hidegebb tónusú szürke, igazán elegáns hatást kölcsönöz a térnek. Nagyon jól kombinálható fémes elemekkel, például az arany vagy a nikkel szuperül passzol hozzá. Világos és sötét padlóval is jól néz ki, a klasszikus fa padló például tökéletesen kiegészíti.

Galambszürke a modern hatásért

Ez a szürke árnyalatok spektrumának világosabb pólusán helyezkedik el, a ködös reggeli égboltra, vagy egy galamb szárnyára emlékeztet. Szintén jól kombinálható sötétebb és világos színekkel is. A megfelelő arányokat betartva, fehérrel kiegészítve, légies hatást érhetünk el vele. Bátran válasszunk mellé valamilyen texturált hátfalat, nagyon jól áll neki, ha nem a sima felületű, egyszínű változatoknál maradunk. Elegánsan néz ki fa vagy márvány munkalappal, és az ezüst és arany kiegészítők is kiválóan passzolnak hozzá.

Zöldesszürke árnyalatok

A zöldesszürke konyhabútorokkal igazán természetes hatást kölcsönözhetünk a helyiségnek. A szürkének ez a tónusa nyugtató hatású, relaxált légkört teremt a konyhában. Ennek a hatásnak a felerősítésére jó választás mellé a barna, a fehér, galambszürke és a csersárga.

Szürkésbézs

A már-már valamelyest bézsbe hajló szürke árnyalat két semleges szín keveréke, mely tökéletesen passzol a konyhába. A szürke és a bézs egymással amúgy is jól kombinálható, igazán harmonikus párost alkotnak. Önmagában is gyönyörű, de semleges tónusokkal kiegészítve az igazi.

A szénszürke és a fehér násza

A szénszürke ideális lehet a fekete helyett akkor, ha valami lágyabb hatást szeretnénk elérni. Egyszerű, mégis karakteres, ami jól kiegészíthető akár semleges, akár színes tónusokkal is. A fehérrel kombinálva igazán karakteres hatást tudunk elérni vele, egyszerűen meseszép ez a párosítás.

Elefántszürke konyhaszekrények

Az elefántszürke nagyon természetes hatást kelt, a hidegebb árnyalatok közé sorolható. Mind a tradicionális, mind a modern térben megállja a helyét, és remekül párosítható sötétebb színű fahatású anyagokkal vagy akár márvánnyal is. A hagyományos – ám a modern konyhabútorok esetében jelenleg is nagyon divatos – metrócsempe hátfal is nagyon jól áll neki, klasszikus, mégis korszerű hatást tudunk elérni vele.

Bármelyik árnyalatra is essen a választásunk, egy biztos: a szürke szín rendkívül jól mutat. Hagyományos és modern konyhákba is szeretettel ajánljuk, a különböző kiegészítőkkel elképesztően sokféle hatást tudunk elérni vele.

További inspirációkért böngészd a Mobilan Magazin további cikkeit, és kövesd Facebook oldalunkat is! Amennyiben egyedi konyhabútort szeretnél, látogass el konyhastúdiónkba, és mi megvalósítjuk egyedi igényeidet. A tőlünk megszokott minőséggel, 10 év termékgaranciával és versenyképes árakkal várunk szeretettel!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben