fbpx

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor bevonattal rendelkező munkalap. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy miért érdemes ezt az anyagot választanod a konyhába, és melyek az esetleges hátrányai.

 

A HPL dekor munkalap előnyei

 

Rendkívül tartós

 

A HPL rövidítés magyarul „magas nyomású laminátum”. Az az alap hordozója natúr fa forgácslap, amit magas nyomáson laminált vízzáró dekorréteg fed. Ez az eljárás egy kifejezetten tartós és ellenálló felületet eredményez. Karc- és kopásálló, jól tűri a nehéz edényeket, nem pattan le, és mivel ellenáll a nedvességnek, hosszú élettartamra számíthatunk.

 

Széles választék

 

A HPL munkalapok különféle dekor bevonatokkal rendelkeznek, amelyekkel olyan anyagokat is utánozhatunk, melyek esetleg a rendelkezésre álló büdzsé miatt estek ki a választási lehetőségeink közül. Képes akár a tömör fa, a kő, a márvány, beton és a kerámia megjelenését és érzetét nyújtani, így biztosan találunk olyat, ami megfelel az elképzeléseinknek.

 

Könnyen karbantartható

 

A HPL munkalapokat rendkívül könnyű karbantartani. Egyszerűen tisztántartható, ellenáll a foltoknak, a penésznek, így ideális választás a konyhában.

 

Kiváló ár-érték arány

 

A HPL munkalap jó minőségű, megfizethető alternatívája lehet a drágább anyagoknak. Tartósságának, hosszú élettartamának köszönhetően hosszú távon is megéri ezt választani.

 

Könnyű alakíthatóság

 

A speciális élzárásoknak köszönhetőan alkalmazásakor nagy teret kap a kreativitás. Könnyen vághatóak, alakíthatóak, így egyszerűen illeszkednek bármilyen konyhai kialakításhoz és mérethez.

 

A HPL munkalapok hátrányai

 

Bár ezek a munkalapok számos előnnyel rendelkeznek, fontos megvizsgálni a lehetséges hátrányaikat is.

 

Mivel rengeteg variációja létezik, ezért a sérülékenységi tulajdonságai típusonként eltérhet. Minél simább és fényesebb a felülete, annál sérülékenyebb ez a típusú munkalap. Korlátozottan hőálló, ami azt jelenti, hogy rövid ideig tűri, ha hőnek van kitéve. Emiatt mindenképpen tegyél egy alátétet a forró lábos alá! Nagyon fontos, hogy a megfelelő minőséget válaszd, ugyanis, ha nem megfelelő az éleldolgozás, valamint a sarkaknál alkalmazott megoldások nem megfelelőek, az csökkentheti az élettartamát. Természetesen ez elkerülhető, hogy ha profi szakembert választasz, figyelj oda a garanciavállalásokra!

Összességében elmondható, hogy a HPL dekor bevonattal rendelkező munkalapok ideális választást jelenthetnek a konyhába. Tartósak, egyszerűen kezelhetőek, széles választékban érhetőek el. Természetesen ezek is, mint minden anyag rendelkeznek bizonyos hátrányokkal. Az a fontos, hogy olyan munkalapot válasszunk, ami a lehető legjobban megfelel az egyedi igényeinknek és elvárásainknak.

Ha egyedi konyhabútor mellett döntöttél, keress minket bátran elérhetőségeinken! Miután tisztázzuk az alap elképzeléseket, a rendelkezésedre álló büdzséből a számodra legjobb megoldást javasoljuk. Konyhabútorainkra 10 év termékgaranciát biztosítunk. Kérj időpontot most, egy árajánlat semmibe sem kerül!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha kis konyhát tervezel!

Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha kis konyhát tervezel!

Azért foglalkozunk ennyit ezzel a témával, mivel tudjuk, hogy a magyar ingatlanok nagy részében nem jut túl nagy alapterület a konyhának. Szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy ebből a rendelkezésre álló kis térből is a legtöbbet hozhasd ki. Most arról írunk, hogy...

bővebben