fbpx

5 tipp, hogy ne menjen rá a gatyátok is a konyhafelújításra

Mennyibe kerül a konyhafelújítás? Talán kevesebbe, mint gondolnád. Lehet, hogy már régóta álmodozol egy konyhabútorról, de még odáig sem jutsz el, hogy kérj egy árajánlatot, mert ezt te úgy sem engedhetnéd meg magadnak. Ne mondj le a vágyadról, hidd el, hogy a te pénztárcádhoz is meglesz a megfelelő megoldás! Nekünk van néhány tippünk, hogy hogyan hozd ki a rendelkezésedre álló büdzséből a legtöbbet!

#1. Jó alaposan gondold át az okokat, hogy miért is szeretnéd felújítani a konyhádat. Ha például nem szeretnél hosszú távon abban a lakásban élni, alakítsd ki úgy a konyhát, hogy az könnyen eladhatóvá / kiadhatóvá tegye az ingatlanod. Ez ugye nem feltétlenül fog megfelelni a te álmaidnak, de minden felújításra igaz: érdemes hosszú távon gondolkodni. Amennyiben azonban mondjuk több mint 5 évig szeretnéd élvezni a felújítás gyümölcsét, nyugodtan valósítsd meg álomkonyhádat. Alaposan tervezz meg mindent, mert az utólagos módosítások nagyon sokba tudnak kerülni! Válassz a lehetőségeidhez mérten jó minőségű konyhabútort, hogy a következő 10 évben ne kelljen cserén / javításon gondolkodnod. Lehet, hogy nagyon vonzó tud lenni egy „gyanúsan olcsó” megoldás, de hidd el: nem fog hosszú távon kiszolgálni.

#2. Kérd ki egy tapasztalt konyhatervező szakértő segítségét. Ez nem azt jelenti, hogy magadtól ne tájékozódj, de egy erre szakosodott szakember rengeteg időt, pénzt és bosszúságot tud megspórolni neked. Egyrészt segít kihozni a rendelkezésre álló büdzséből a legtöbbet, másrészt olyan költségtakarékos, ámde minőségi megoldásokat ajánl majd számodra, amelyekről lehet, hogy korábban még csak nem is hallottál. Fontos, hogy olyasvalakit válassz, aki garanciát vállal a munkájára, tehát, ha megegyeztek egy összegben, akkor ne kerüljön a konyhád később többe, mint ami a tervekben szerepelt. Nem általános ez még a magyar piacon, de azért akadnak üdítő kivételek.

#3. Ahogy már korábbi cikkünkben is leírtuk, a konyhaszekrények és bútorok a teljes költségvetés kb. 29%-át teszik ki. Itt is próbálj olyan megoldást találni, amely hosszú évekig elégedettséggel tölt el. Mindenképpen kérdezz rá, hogy mennyi garanciát vállalnak a konyhabútorra. Ez nem egy telefon, amit csak 1-2 évig fogsz használni, itt elvárhatod, hogy akár 10 éves garanciát is nyújtson a kivitelező.

#4. A munkalapnál is kiemelt fontosságú, hogy strapabíró legyen. Az előbb említett garancia itt is fontos szempont. Olyan konyhastúdiót keress, ahol a hagyományos anyagokon túl jól ismerik a mai modern technológiákat, hiszen mondjuk egy HPL munkalappal vagy Technistone megoldással igazán szemet gyönyörködtető és szupertartós munkalaphoz juthatunk. Ne feledd: nem biztos, hogy mindig a hagyományos a legjobb választás.

#5. Ha mégis önállóan, szakértő bevonása nélkül tervezel konyhát, mindenképpen számolj rá egy 15-20%-ot az általad kalkulált költségvetésre. Mivel nem ez a szakmád, biztosan lesznek majd olyan dolgok, amelyekkel nem kalkuláltál, és ennek akár súlyos költségvonzata is lehet.

Ha úgy döntesz, hogy konyhafelújításba kezdesz, keresd bátran a Mobilan szakembereit, akik díjmentesen tervezik meg konyhádat, ráadásul a 10 éves termékgarancia mellet garanciát vállalnak az általuk kalkulált árra, határidőre és a szállításra is.

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben