5 csodálatos variáció csempe hátfalra

Kiválasztottad a konyhabútorod stílusát? A tervezés még nem ér itt véget! különböző hátfalakkal ugyanaz a konyhabútor teljesen másképpen mutat. A csempe hátfal még mindig nem ment ki a divatból, ami nem csoda, hiszen tartós, könnyű tisztán tartani, és rengeteg variációja érhető el a piacon. Mi most ezek közül szeretnénk néhányat bemutatni.

L-alakú metrócsempék

 

Egy L-alakú metrócsempe a színválasztástól függően lehet akár visszafogott, akár merész is. Ebben a konyhában a diszkrétebb változat van jelen. Nagyon érdekes látni, hogy a csempe alakjának megváltoztatásával mennyivel kifinomultabb így a végeredmény, mintha egy ugyanilyen színű, hagyományos metrócsempét választottunk volna. Ha vidámabb, harsányabb hatást szeretnénk elérni, válasszunk bátran különböző színű csempéket, a variációk számának csak a képzeletünk szab határt.

 

Keskeny csempék visszafogott mintázattal

 

A vékony csempékkel számtalan mintázatot kialakíthatunk, jelen esetben egy szolidabb változat mellett tették a le a voksukat a tulajdonosok. A különböző színű és méretű csempék tökéletesen passzolnak egymáshoz, abszolút nem tolakodó a kombinációjuk, mégis feldobják az alapjáraton talán kissé unalmas hagyományos elrendezéseket.

 

Merész halszálka mintázat

 

A halszálka mintázat már nagyon régóta dobogós a népszerűségi listákon, időről-időre visszatérnek a lakberendezésbe. Ennél a konyhánál a hangsúly határozottan a hátfalra irányul, a finom, visszafogott, fehér, mart frontok mellett – igaz egy bátor választásként – tökéletesen megfér. Természetesen léteznek ennek a változatnak is visszafogottabb színválasztásai, ha esetleg valaki számára túlságosan tolakodó ez a zöld szín, bőven akad választási lehetősége ezen kívül is.

 

Egyetlen szín, többféle elrendezés

 

Hosszabb, egysoros konyhák monotóniájának megtörésére láthatunk egy tökéletes példát. A csempék színe megegyezik, azonban a hagyományos metrócsempét egy halszálkához hasonló mintázattal egészítették ki. Itt tulajdonképpen ugyanazt a csempét használták, csupán az elrendezést variálták, de azonos színű csempék esetében hasonló hatás érhető el akár eltérő méretű csempékkel is.

 

Gondolkodj függőlegesen, ne vízszintesen

 

A csempét általában vízszintesen szokták elrendezni, de miért ne lehetne megtörni ezt a hagyományt? Ahogyan ezen a képen láthatjuk, az egyszerű, fehér konyhabútort nagyon szépen feldobják ezek a függőlegesen elhelyezett csempék. Akkor is jó szívvel ajánljuk ezt a mintázatot, ha a helyiség adottságai miatt csak egy keskenyebb konyhabútor kerülhet beépítésre, mert optikailag megnyújtja a kompozíciót. Itt tényleg látszik, hogy a megfelelő hátfal kiválasztása mennyire sokat számít a konyhabútor tervezés során!

A megfelelő hátfal kiválasztása a teljes enteriőr hangulatát megváltoztathatja, aválasztáshoz szerettünk volna most egy kis inspirációt nyújtani. Természetesen a konyhatervezés során minden apró részletre kitérünk, így szívesen adunk tanácsot a konyhai hátfalad kiválasztásához is. Egyedi konyhabútoraink mellé ingyenes tervezést biztosítunk, keress minket bátran elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Már több olyan online felület van, ahol magunk is megtervezhetjük a konyhánk, de mi mégis úgy gondoljuk, hogy ezt érdemes inkább szakértőre bízni. Sokan érzik azt, hogy ez egy luxus, pedig vannak olyan cégek, amelyek már ingyenesen kínálják, egyedi konyhabútoraik...

bővebben
Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Az „optikai tuning” elengedhetetlen eleme a kis konyhák tervezésének, de nagyobb alapterületű konyhák is tűnhetnek zsúfoltnak, ha nem figyelünk oda. Vegyük sorra azokat a dizájntrükköket, amiket érdemes bevetni, ha tágasabb és nyitottabb hatást szeretnénk elérni az...

bővebben