fbpx

10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

A konyhabútor tervezésekor számos tényezőt kell figyelembe vennünk, azonban az egyik legjelentősebb ezek közül a dizájn kiválasztása. A konyha színeinek megfelelő összeállítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy harmónikus enteriőrt teremtsünk, ami ráadásul az egész otthon hangulatát is meghatározhatja. Most tekintsünk át olyan színpárokat, amelyek valóban illenek egymáshoz!

Fehér + fehér

 

Igen, a fehér is egy szín, ráadásul örök klasszikus. Kiválóan passzol akár a tradicionális, akár az ultramodern konyhákhoz. A márvány tökéletes kiegészítője lehet ezeknek a konyháknak, készülhet ebből a háftfal, a munkalap, vagy akár a konyhasziget. Tudtad, hogy a márvány érzetét már költséghatékonyabb anyagokkal is el lehet érni? Ezekkel az egyszerűen tisztítható és kezelhető anyagokkal úgy érhetjük el az ámulatba ejtő hatást, hogy közben még a büdzsénket is a megfelelő keretek között tudjuk tartani. A fehér konyhabútor nagy előnye, hogy mind a természetes, mind a mesterséges fényt visszatükrözi, így a helyiség sokkal világosabbnak és tágasabbnak tűnik majd. Mit gondolsz? Erre a letisztult eleganciára van szükséged?

 

Piros + fehér

 

A fehér frissessége ellenállhatatlan kontrasztot teremt a merész pirossal. Vigyázat! Ez az élénkség magára vonzza a figyelmet, így ha emellett teszed le a voksod, biztos lehetsz benne, hogy konyhád meghatározza majd a lakásod teljes hangulatát. Te bevállalnád?

 

Zöld + fehér + arany

 

Elegáns és harmonikus egyensúlyt teremt ez a színkombináció. A zöld úgy töri meg a fehér egyszerűségét, hogy a végeredmény abszolút nem lesz tolakodó. A két szín kontrasztját tökéletesen kiegészíti az arany, mely megjelenhet a fogantyúk, a csaptelepek vagy akár a lámpák színében. A lényeg, hogy találjuk meg a megfelelő arányokat, hogy visszafogott, és ne „bazári” legyen a végeredmény.

 

Fehér + barna

 

A barnának rengeteg árnyalata közül választhatunk, melyekkel más-más hangsúlyt adhatunk ennek a színnek a teljes konyhabútor kompozícióban. A fehér és a barna megadja számunkra természetesség, otthonosság érzetét, és ahogy láthatjuk, mind a klasszikus, mind a modern konyhabútornak jól állnak. Ha bármi miatt ódzkodunk az eredeti faanyagok használatától, válasszunk helyette fahatású, modern, könnyen kezelhető, és már szuper ár-értékarányban elérhető helyettesítőket!

 

Fekete + fehér

 

A felsorolásból nem maradhat ki ez a klasszikus párosítás, mi nem hiába kerül bele minden évben a divatos kompozíciók közé. Fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő arányokat, hogy a fekete markáns kontrasztot alkosson a fehérrel, és ne terhelje túl a teret. Ne csak a konyhabútorra helyezzük a hangsúlyt, fordítsunk figyelmet a megfelelő konyhapadló kiválasztására is!

 

Szürke + márvány

 

Ha a fehér valami miatt nem szimpatikus, válassz helyette szürkét! Itt is rengeteg árnyalat közül válogathatsz, és mindegyiket tökéletesen kiegészíti a márvány eleganciája.

 

Szürke + rózsaszín

 

Ha egy igazán csajos konyhára vágysz, dobd fel a klasszikus szürkét, egy finom rózsaszínnel! Ezt inkább „lánylakásokban” tudjuk elképzelni, nem látunk rá nagy esélyt, hogy férjed pont ebbe az ötletedbe fog beleszeretni. Ez a színválasztás még a tradicionálisabb, mart konyhabútoroknak is modern eleganciát kölcsönöznek. Figyelj a színek megfelelő arányára, itt azért elég nagy a tévedés lehetősége!

 

Sötétkék + Fehér

 

A kék és a fehér friss és időtálló kontrasztot alkot. A fehér tisztaságot, ragyogást, míg a kék frissességet és nyugalmat sugároz. ez a kombináció egyaránt passzol a klasszikus és modern, konrtárs konyhabútorokhoz. Rengetegféle kiegészítőt választhatunk hozzá a mintástól, a szolid fán keresztül a klasszikus fehérig vagy szürkéig. Imádnánk ezekben a konyhákban főzni!

 

Fekete + Fekete

 

A fekete konyhabútor a luxus érzetét hozza el otthonunkba, inkább a modern konyhákhoz javasoljuk. A maszkulin eleganciát erősíthetik a különböző kiegészítők, például a márvány vagy egyéb természetes, illetve mesterséges kövek.

 

Bézs + fehér

 

Ha egy neutrális, lágy, otthonos konyhára vágysz, ezzel a párosítással biztosra mehetsz! Ennek a színösszeállításnak nagyon jól állnak a fahatású anyagok, de ha valami elegánsabbat szeretnél a márványt sem kell elvetni. Egyéni és családi konyhákhoz is ideális, és ha később eladásra szánod az ingatlant, akkor ez az egyik olyan kombináció, ami nem nehezíti meg majd a lakáseladást.

 

Ha máris ihletet kaptál álmaid konyhabútorához, várunk szeretettel egy ingyenes konzultációra bemutatótermünkben! Egyedi konyhabútorainkat akár 3-4 hét alatt legyártjuk és beszereljük otthonodba, ráadásul ingyenes tervezést és műszaki szaktanácsadást is biztosítunk. Felkeltettük érdeklődésed? Keress minket elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben