fbpx

VARÁZSOLJ MEDITERRÁN HANGULATOT A KONYHÁBA!

A mediterrán stílus tulajdonképpen a Földközi-tenger partján élő kultúrák holisztikus irányzata. Ha ilyen eklektikus hangulatra vágyunk, körbe kell néznünk a spanyol, francia, dél-olasz, valamint marokkói, török és görög konyhákban. A lehetőségek tárháza végtelen, de lássuk, melyek a mediterrán konyhabútor legfontosabb jellemzői.

Mitől lesz mediterrán stílusú egy konyhabútor?

Bár a mediterrán konyhatervezés több régió stílusának elegye, mégis vannak olyan stílusjegyek, amelyek általánosságban jellemzőek:

  • Átlagosnál nagyobb alapterület
  • Csempék és mozaikok alkalmazása
  • Látható mennyezeti gerenda
  • Szabadon álló, térben elhelyezett elemek
  • Erősen strukturált rusztikus részletek
  • Nyitott polcok
  • Vas-, bronz vagy rézhatású elemek
  • Nagy, központi konyhasziget
  • Jellemző színek: kék, zöld, barna, narancs, bézs, sárga, levendula, fekete-fehér

 

Ha mediterrán hangulatú konyhára vágysz, érdemes a különböző régiók jellegzetességeiből inspirálódnod, és a neked tetsző elemeket vegyíteni. Összegyűjtöttünk néhány gyönyörű konyhát egy kis kedvcsinálónak.

 

Toszkán konyhabútor

A konyha az otthonuk központi helyisége, hiszen fontosak számukra a nagy, családi étkezések, imádnak főzni, enni és nagyokat beszélgetni. Emiatt nagy hangsúlyt fektetnek a konyhabútor kiválasztására, a kellemes hangulat megteremtésére. A toszkán stílust a robusztus bútorok, a csempe és természetes kövek, a fonott és kerámiából készült tárolók, és fémes elemek használata jellemzi.

 

Spanyol konyhabútor

A mediterrán konyhatervezés spanyol vonulatára a kézzel festett csempék, a kovácsoltvas elemek, a fából készült vagy fa hatású bútorok, rusztikus felületű kő- és fa burkolatok a jellemzőek. A klasszikus és vidéki spanyol enteriőrök általában kellemesen színesek, de semmi esetre sem hivalkodóak.

Francia konyhabútor

A francia otthonokban stílus, az elegancia, a kényelem és az egyszerűség a meghatározó. Főként világos árnyalatokat, természetes anyagokat, régies bútorokat és többnyire diszkrét dekorációt alkalmaznak. Ha igazi provance-i hangulatot szeretnél csempészni a konyhádba, az apró díszekről, az elegáns porcelán vázákról és virágokról se feledkezz meg.

Marokkói konyhabútor

Nem nehéz beleszeretni a marokkói konyhabútor kézzel festett csempéibe, és a természetes, meleg, élénk színekbe. Ha ez még nem lenne elég, ott vannak a nyitott polcok, az arabeszk padló és az antik vaslámpák.

Török konyhabútor

A török konyhákban is megtalálhatóak a mediterrán stílus általános jegyei, melyeket kiegészít a maga különlegességeivel. A rengeteg csempét, faanyagot kiegészítik a gyönyörű ólóm üvegek, a bonyolult szőnyegek és a díszes berendezések.

 

Reméljük, sikerült egy kis ihletet gyűjteni álmaid konyhabútorához, de ha profi segítségre van szükséged, keresd bátran a Mobilan szakembereit! Nálunk a konyhabútor mellé ingyenes tervezés, 10 év termékgarancia, szállítási- és határidő garancia is jár.

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

A minimalista építészet lényege az egyszerűség és a tisztaság iránti törekvés. Ez a tervezési filozófia arra összpontosít, hogy csökkentse a felesleges részleteket és díszítéseket, és inkább hangsúlyozza a tiszta formákat, sík felületeket és a funkcionalitást. Ezek az...

bővebben