fbpx

Konyhák és stílusok 7. – Századközepi modern konyhák

Nem tudod, milyen stílusú konyhát válassz? Szeretnél minél többet megtudni a stílusokról és lakberendezési irányokról? Érdekelnek a legújabb trendek? Esetleg a klasszikus megoldások felé húz a szíved?  Új sorozatunkban górcső alá vesszük a különböző stílusokat, hogy minden információd meglegyen a döntéshez, és új konyhád tényleg olyan legyen, amilyet szeretnél. És természetesen a kivitelezéshez is megadunk minden segítséget.

Az ötvenes-hatvanas években új szintre lépett a lakberendezés. Sorban jöttek a mára legendássá vált designdarabok, gondolj csak a fantasztikus Eames székekre, Arne Jacobsen fantasztikusan letisztult terveire vagy Eero Saarinen elegáns darabjaira.

Forradalom zajlott a design területén,

és ez az akkori otthonokon is meglátszott, szerte a világban. A háború után különösen fontos lett az embereknek, hogy igazi otthont teremtsenek, és sokszor lenyűgözően esztétikus és/vagy hihetetlenül otthonos lakásbelsők alakultak ki ebben a korszakban.

És most új erőre kapott a stílus. A klasszikus darabok modernizált enteriőrökben is fantasztikusan mutatnak, és a stílus jellemzői egy kis modernizáláson átesve újra megjelentek a legnépszerűbb lakberendezők munkáiban, és ezáltal egyre több otthonban.

Ez a stílus a Mid-century modern, vagyis a századközepi modern. Letisztult, mégis otthonos. Stílusos, de nem tolakodó.

De hogyan jelenhet meg ez a konyhádban?

Egyszerűen. A letisztult, szögletes vonalvezetésű konyhabútorok nagyon jól működnek a stílussal, főleg a fehér, a fa és a színesebb darabok. Akár kombinálva is! Remekül mutathat például, ha a teljesen fehér konyhádban az egyik szekrény kék. Nem zavaró, mégis vonzza a szemet.

A letisztult konyhabútort már csak ki kell egészítened néhány kiegészítővel. Gondolj például klasszikus formatervezésű fa vagy fém bárszékekre, klasszikus design étkezőszékekre (vagy replikákra), steppelt párnákra…

De beszéljenek inkább a képek! Képgalériánkban összeválogattuk neked néhány inspirációs képet századközepi modern stílusú konyhákról, és természetesen pár Mobilan konyhát is, mert nálunk ebben a stílusban is megtalálod a számításodat.

Böngészd végig a képeket és ha tetszik a stílus, írj vagy hívj minket nyugodtan, hogy együtt alkothassuk meg személyre szabott álomkonyhádat!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

A minimalista építészet lényege az egyszerűség és a tisztaság iránti törekvés. Ez a tervezési filozófia arra összpontosít, hogy csökkentse a felesleges részleteket és díszítéseket, és inkább hangsúlyozza a tiszta formákat, sík felületeket és a funkcionalitást. Ezek az...

bővebben