fbpx

Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Bár szerencsések vagyunk, hogy olyan helyen élünk, ahol bőségesen el vagyunk látva ivóvízzel, de sajnos ennek a víznek a minősége a környezetszennyezésnek köszönhetően évről évre csökken. De legalábbis nagyban ingadozik. Egészségünkhöz elengedhetetlen, hogy kizárólag jó minőségű vizet fogyasszunk. A Blanco vízszűrő segítségével ez nem is olyan lehetetlen küldetés.

De hogy miért is ennyire fontos a víz megszűrése fogyasztás előtt?  Hiába a tény, hogy bolygónk jelentős hányada (70%) víz, ennek töredéke az édesvíz (1-2%). Ennek az 1-2 %-nyi édesvíznek is csupán 0,4 %-a elérhető számunkra. Ennek a víznek a mennyisége állandó, és 15-20 éves körforgásban jut el hozzánk. Ezt a vizet isszuk meg, főzünk vele és bekerül a szervezetünkbe. Tudtad, hogy az emberi test több mint fele víz? Így nagyon is igaz: vagy, amit megiszol! Nem győzzük hangsúlyozni, hogy milyen fontos, hogy tiszta vizet vegyünk magunkhoz.

Az nagyon jó hír, hogy hazánkban a vezetékes víz jó minőségű, viszont az ország nagy részén kemény. Társasházban lakók figyelem! Van fogalmatok arról, hogy mikor cserélték ki házatokban utoljára a vízvezetékeket? Nincs? Hát, lehet, hogy jobb, ha nem is gondoltok bele, hogy milyen csöveken keresztül jut el hozzátok az amúgy jó minőségű víz, de azért ne dugja senki homokba a fejét!

Azok számára, akiket kevésbé érdekel az egészségük – reméljük, hogy kevesen vannak -, a vízszűrésre további érvként tudjuk felhozni, hogy a tiszta, szűrt vízből készülő italok és ételek sokkal finomabbak, ami persze mindenki számára fontos szempont.

 

De mi a megoldás? Használjunk valamilyen vízszűrő berendezést. Nem kell bonyolult dologra gondolni! Sokan nem szeretik azokat a vízszűrőket, amelyeken hosszabb rövidebb ideig folyik keresztül a víz, hiszen nem igazán életszerű, hogy gyorsan szeretnék inni egy pohár vizet, és majd várok rá 10 percet, amíg keresztülfolyik a vízszűrőn. Arról nem is beszélve, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy egy nagy lábosnyi leveshez elegendő vizet megszűrjünk. A Balnco vízszűrő rendszerei megoldást kínálnak erre a problémára.

 

Ahogyan a képen is látható, az erre alkalmas csaptelep közvetlenül a vízszűrőre csatlakoztatható, nincs szükség egy újabb nagyobb berendezésre, ami helyet is foglal, és a használata is macerás. Ezek a vízszűrőre csatlakoztatható csaptelepek egyszerűen kezelhetőek és esztétikusak. A Blanco legújabb fejlesztése ún. BWT szűrővel rendelkezik, amely azonnal, ráadásul több szinten szűri meg a csapvizet. Így kiváló minőségű, egészséges ivóvizet állít elő. Átfolyómérője még azt is jelzi, ha cserélnie kell a szűrőt.

  • Megtisztítja a legfinomabb részecskéktől is a vizet, amelyek nemcsak egészségtelenek, de ronthatják annak ízét is;
  • Csökkenti a víz klórtartalmát;
  • A magasnyomású ioncserélő csökkenti a vízben lévő nehézfémtartalmat;
  • Csökkenti a Vízkő mennyiségét

Szóval, ha te sem szereted a kóros ízt és / vagy nem szeretnél láthatatlan szennyeződésektől hemzsegő vizet fogyasztani, akkor ezeket a vízszűrőket érdemes beszerezned. Így sokat tehetsz a környezetedért is, hiszen ha szűrt vizet iszol, nem keletkezik annyi hulladék majd az eldobható PET palackokból. Ráadásul a különböző konyhai eszközeid élettartamát is növelheted vele, hiszen szűrt vizet alkalmazva megakadályozható a vízkövesedés is.

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

A konyhabútorok kiválasztása és tervezése fontos döntés, amely hosszú távon befolyásolja otthonunk funkcionalitását és esztétikáját. Számos tévhit kering azonban a konyhabútorokkal kapcsolatban, amelyek félrevezethetik a vásárlókat. Ebben a cikkben öt gyakori tévhitet...

bővebben
A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A konyhaszekrények tervezésekor számos döntést kell meghoznunk, amelyek befolyásolják a konyha funkcionalitását és esztétikáját. Az egyik ilyen döntés a fogantyúk kérdése. A fogantyúval ellátott konyhaszekrények számos előnnyel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a...

bővebben