Nemzetek konyhái – Görögország

Minden nemzetnek megvan a maga konyhája… és most nemcsak az ételekre gondolunk, hanem magára a helyiségre is. Nézzük meg a görög stílusú konyhabelsőket!

Nem tudod, milyen stílusú konyhát válassz? Szeretnél minél többet megtudni a stílusokról és lakberendezési irányokról? Érdekelnek a legújabb trendek? Esetleg a klasszikus megoldások felé húz a szíved?

Új sorozatunkban megnézzük a különféle nemzetek konyháját (természetesen néhány jellemző étel megemlítésével :)), és hoztunk egy jó nagy adag inspirációt, hogy Te is átvehesd a stílust konyhádban.

a képek forrása: Pinterest

Jártunk már a blogon a hideg, de gyönyörű Skandináviában és a napfényes Kaliforniában is, most pedig irány a mesés Görögország!

Azúrkék, kristálytiszta tenger, fehérhomokos partok, tengeri ínyencségek, Feta-sajt, olívaolaj, gyros, ókori tragédiák és hőseposzok… Mindenkinek más jut eszébe Görögországról, ami mutatja, hogy nagyon szerteágazó és izgalmas a görög kultúra.

És akkor még az építészetről és a lakberendezésről nem is beszéltünk. Ha elképzelsz egy görög házat, hogy jelenik meg lelki szemed előtt? Fehér házikó, kékre mázolt ablakkerettel és ajtóval?

Nekünk is.

Imádjuk ezt a színkombinációt, ami a legtöbb görög lakásbelsőben, és így a konyhában is megjelenik.

Mi jellemzi a görög konyhák stílusát?

Fehérre mázolt falak, nyitott polcos tárolás, gyümölcstálak, virágok, kék konyhabútorok és kiegészítők. Ha pedig a konyhád az ebédlővel egy térben foglal helyet, akkor kék székekkel és kockás vagy mintás terítővel tudod otthonodba vinni a görög hatást 🙂

Nézzünk is néhány inspirációt Pinterestről:)

 

 

 

 

 

 

 

 

A Mobilan kínálatában találsz a varázslatos görög hangulathoz illő konyhabútorokat, íme néhány 🙂

 

 

 

 

Ha te is egyedi álomkonyhát szeretnél, akár görög, akár más stílusban, vedd fel velünk a kapcsolatot, és együtt, igényeidnek megfelelően alakítjuk ki konyhádat 🙂

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Elegancia és funkcionalitás – Konyha a Balaton Partján

Az idilli Balaton partján található nyaralók gyakran szolgálnak menedékül a városi élet zajától és rohanásától. Ezekben a kis oázisokban a tervezés és berendezés kulcsfontosságú szerepet játszik annak érdekében, hogy a nyaralók mind a kényelmet, mind pedig a harmóniát...

bővebben