fbpx

Milyen színű konyhai munkalapot válasszak?

A konyhabútor tervezésekor az egyik legfontosabb döntés a megfelelő munkalap kiválasztása. A konyhai munkalap színe ugyanis meghatározhatja a teljes enteriőr hangulatát, tehát az egyik legfontosabb dizájndöntés. Bár a divat évről-évre változik, vannak olyan munkalap színek, melyek időtállóak, és hosszú távon korszerűek maradnak.

Fehér, az időtlen választás

 

A fehér színű konyhai munkalapok már régóta népszerűek, és valószínűleg ez nem is fog változni. A fehér munkalapok letisztult, modern megjelenést adnak, ráadásul visszaverik a természetes és a mesterséges fényt, így a helyiséget optikailag tágasabbnak mutatják. Akár tradicionális, akár modern konyhát tervezel, a fehér munkalap mindenképpen jó választás lehet. A fehér munkalap tovább előnye, hogy szinte bármilyen színnel párosítható a természetes földszínektől a merészebb árnyalatokig.

 

Szürke, a neutrális opció

 

A szürke munkalapok a kifinomultság és az elegancia képviselői, nem véletlen, hogy minden korban megállják a helyüket. Nagyon szépen kiegészítik a különböző színű konyhabútorokat, ráadásul mind világos, mind sötét színekkel megteremthetik a kiegyensúlyozott összhangot. A szürke munkalapok ráadásul sokkal jobban elrejtik a foltokat és az ujjlenyomatokat, mint a fehér színű változatok, ami természetesen nem jelenti azt, hogy ezeket abszolút nem kell takarítani.

 

 

Fekete, a merész döntés

 

Akik a merészebb megjelenést részesítik előnyben, válasszanak bátran fekete munkalapot! Egy ilyen sötét színű munkalappal ellátott konyhapult biztosan a konyha fókuszpontjává válik, hiszen egy markáns szín mindig magára vonja a tekinteteket. Csodás választás világos színű konyhabútor mellé, gyönyörű kontrasztot érhetünk el vele, de természetesen a tiszta fekete konyháktól sem kell elzárkózni, ha valakinek ez az elegáns és markáns megjelenés nyeri el a tetszését. Bármelyikre is essen a választásunk, az biztos, hogy a fekete az elegancia és a kifinomult luxus érzését hozza magával.

 

 

Természetes fa, ha otthonosságra vágyunk

 

A fából készült vagy a fahatású munkalapok az otthonosság érzését hozzák el számunkra. Egy meleg, családi konyhába tökéletes választás. A fahatású anyagoknak természetesen számtalan árnyalata található meg a piacon a világostól a sötétig, ami számtalan tervezési lehetőséget rejt magában. Ha fa munkalapot szeretnél, akkor mindenképpen érdeklődj róla, hogy az adott típusnak milyen ellenállóképessége van, és hogyan kell majd ápolnod. A természetes faanyagok közül a juhar, a tölgy vagy a dió a legnépszerűbb választások, de ezeknél is oda kell figyelni a speciális felületkezelésre. Ha könnyebben kezelhető változatra vágysz már nagyon szuper fahatású anyagok léteznek, érdemes ezeket is számításba venned.

Bármelyik színre is essen a választásunk, nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az anyag minőségére és kopás-, illetve karcállóságára. Lehet bármilyen szép is az enteriőr, ha a mindennapi használattal napról napra csak romlik a konyhabútorunk állapota. Ne feledjük, hogy ez egy hosszútávú befektetés, szerencsés esetben nem szeretnénk konyhabútorunkat 3-4 évente lecserélni, és ha jól választunk, nincs is rá szükség.

Ha egyedi konyhabútort szeretnél, akkor érdemes az igényeid átgondolásával kezdeni. Nézegesd át a kiválasztott cégek referenciamunkáit, böngészd át a tematikus blogokat, kövess be tematikus Facebook oldalakat. Ha pedig már megvannak az alap elképzelésed, látogass el akár a Mobilan Konyhastúdióba, és kérj egy ingyenes árajánlatot! Egyedi konyhabútoraink mellé ingyenes látványtervet, valamint műszaki szaktanácsadást is biztosítunk, termékeinkre 10 év garanciát vállalunk. Ha már kész tervekkel érkezel, arra is szívesen kalkulálunk egy árat, plusz egy ajánlat semmibe sem kerül, viszont lehet, hogy kellemes meglepetések fognak érni! Keress minket bátran elérhetőségeinken!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

A konyhabútorok kiválasztása és tervezése fontos döntés, amely hosszú távon befolyásolja otthonunk funkcionalitását és esztétikáját. Számos tévhit kering azonban a konyhabútorokkal kapcsolatban, amelyek félrevezethetik a vásárlókat. Ebben a cikkben öt gyakori tévhitet...

bővebben
A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A konyhaszekrények tervezésekor számos döntést kell meghoznunk, amelyek befolyásolják a konyha funkcionalitását és esztétikáját. Az egyik ilyen döntés a fogantyúk kérdése. A fogantyúval ellátott konyhaszekrények számos előnnyel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a...

bővebben