Milyen legyen a nyitott konyha elrendezése?

A konyha optimális elrendezését nagyban befolyásolják a helyiség adottságai. De ez nem azt jelenti, hogy ne lennének döntési lehetőségeink. Most olyan nyitott konyhákat szeretnénk bemutatni, amelyeket más-más rendezési elv alapján rendeztek be, mindegyik szép és praktikus a maga nemében.

Egysoros konyha szigettel

Ez egy klasszikus, nyitott, egysoros konyha, szigettel. Gyönyörű a konyhabútor, ami nyitott konyhás megoldásoknál kiemelten fontos, mert meghatározza a teljes lakás hangulatát. Ha van elegendő hely konyhaszigetnek, akkor kár lenne kihagyni, mert tökéletes és esztétikus térelválasztó, légies marad tőle a teljes enteriőr, mégis lehet használni étkezésre, munkafelületnek, tárolásra stb. Ez egy igazán szép munka!

Néha érdemes falat bontani

Ez akár egy zárt konyha is lehetne, de az ingatlan adottságai lehetővé tették, hogy elbontsanak egy falat. Ez a megoldás megnöveli a teret, optikailag a teljes lakást tágasabbnak mutatja. A konyha mégis elkülönül, szinte egy önálló helyiség, amit egy szép, nagy konyhaszigettel zártak le. Ideális, hogy van egy oldalsó ablak, amelyen keresztül természetes fény áramlik be a térbe.

Ez egy hasonló megoldás, mint az előző, csak kisebb térben kivitelezve. Itt is jön oldalról fény a szomszéd helyiségből, amit egy tolóajtóval le is lehet zárni, ha szeretnénk.

U-alakú nyitott konyha

Ennél a konyhánál nem lett volna praktikus az L-alakú elrendezés, mert nagyon kevés lett volna a munkafelület. Így a konyhaszigetes megoldás helyett inkább a konyha U-alakban folytatódik. Ezáltal lehetőséget teremtettek arra, hogy minden funkciónak legyen elegendő hely, bőven lehet hova pakolni, még sincs zsúfoltságérzetünk. Az ablakból szép kilátás nyílik a kertbe, és rengeteg fény áramlik a helyiségbe.

Ez is egy U-alakú, nyitott konyha, kicsit modernebb stílusban berendezve. A fogantyú nélküli bútorok gyönyörűek, letisztult hatást keltenek. A nyitott konyháknál praktikus döntés, ha zárt konyhaszekrényeket választunk, így, ha esetleg nem minden katonás rendben áll a szekrényben, az sem jelent problémát, első ránézésre nem tűnik rumlisnak. A beterezett nyitott polc nagyon feldobja ezt a kompozíciót, egy zárt szekrény már túl sok lett volna ide, így viszont jut még egy kis hely különböző tárgyaknak vagy dekorációs elemeknek.

L-alakú nyitott konyha

Az L-alakú elrendezés szinte minden esetben konyhaszigetért kiált. Ez egy meglehetősen nagy konyha, elképesztően sok tárolóhellyel, amiből a szigetre is jutott. Kifejezetten családi konyha, meleg, hívogató dizájnnal.

Ez itt egy kisebb L-alakú konyha, ahol nem fért el a sziget, de így is szuper. Egy dologra azonban felhívnánk a figyelmet, nyitott konyhában nagyon fontos a megfelelő szellőzés biztosítása a főzés során keletkező szagok miatt, így egy páraelszívó beépítését mindenképpen javasoljuk!

 

Akár nyitott, akár zárt konyhát szeretnél, fordulj hozzánk bizalommal. A Mobilan tapasztalt munkatársai megtervezik, és akár 3-4 hét alatt megvalósítják álmaid konyhabútorát, melyre 10 év termékgaranciát is biztosítunk.  Keress minket bátran elérhetőségeinken, és ha szeretnél még inspirálódni, kövesd Facebook oldalunkat vagy böngészd a Mobilan Magazin további cikkeit.

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben