fbpx

Milyen konyhát tervezz, ha kiadásra szánod az ingatlanod?

Ahhoz, hogy minél kedvezőbb profitot érjünk el a lakáskiadásból, időnként felújításba kell fektetnünk. A konyha egy központi eleme minden ingatlannak, és számításba kell vennünk, hogy ami nekünk tetszik, az nem biztos, hogy másoknak is. Milyen legyen a konyha, hogy megfeleljen a legtöbb lehetséges bérlő ízlésének?

Ezek a színek a legkelendőbbek

A lakás teljes hangulatát nagyban befolyásolja, hogy milyen színeket választunk a konyhába. Ha biztosra szeretnénk menni, válasszunk visszafogott, semleges színeket. Egyrészt a világos színek egy kisebb konyhát amúgy is nagyobbnak mutatnak, másrészt több lehetőséget biztosítanak a leendő bérlők számára, hogy a helyiséget a saját ízlésük szerint díszítsék. Fehér, bézs, fahatású elemek, ezekkel nem tudunk mellélőni.

Milyen anyagokat válasszak?

A bérbeadók gyakran követik el azt a hibát, hogy spórolnak a berendezésen és olcsóbb anyagokat választanak. Ezek viszont biztosan nem állják majd ki az idő próbáját. Hosszú távon a jobb minőség biztosan jövedelmezőbb választás, hiszen hiába a kezdeti megtakarítás az olcsóbb anyagokkal, ha azok pillanatok alatt leamortizálódnak. Egy lepattogott konyhabútorral felszerelt lakást nem olyan könnyű ám kiadni, főként nem, ha ragaszkodunk a bérletidíjjel kapcsolatos elképzeléseinkhez. A folyamatos renoválás pedig folyamatos kiadást jelent, így jobban megéri már az elején a jobbat választani.

Egyszerű karbantartás

Ne legyenek illúzióink, valószínű sok olyan bérlővel lesz majd dolgunk, aki nem a sajátjaként kezeli az ingatlanunk. A konyhabútorok az eredeti állapotukat viszont csak akkor őrzik meg hosszú távon, ha megfelelően tisztítjuk és karbantartjuk azokat. Kerüljük az olyan anyagok alkalmazását, melyek speciális tisztítási és karbantartási munkálatokat igényelnek, mert sajnos senki nem fogja garantálni, hogy a bérlőink ezeket rendszeresen el fogják végezni. Legyenek minél simábbak a felülettek, minél inkább karc- és hőállóak.

Ügyeljünk a praktikumra

Bár az eltérő életmóddal rendelkező emberek más-más konyhára vágynak, mégis van néhány olyan dolog, amit érdemes figyelembe venni. Először is legyen annyi tárolóhely, ami egy olyan bérlőt is kielégít, aki sok konyhai kütyüt szeretne a konyhában elhelyezni. Inkább legyen több, mint kevesebb, akinek nincs ekkora igénye, azt kevésbé zavarja a többlet, mint fordítva.

Nem kell telerakni a konyhát extrákkal, de az alapok mindenképpen legyenek rendben. Egy jó minőségű sütő és főzőlap elengedhetetlen, a mikrót se felejtsük ki a tervezésből, mert ezt is sokan igénylik. A hűtő mérete legyen arányos a lakás méretével. Nyilván egy garzonban nem lesz szükség családi méretű darabra, de ne ezen spóroljunk. Legyen a hűtőnek fagyasztó rekesze, mert ennek hiánya is sokakat eltántoríthat.

Minőségi vasalatokat válasszunk!

A vasalatokon sosem szabad spórolni! Ha nem engedhetjük meg magunknak az extrákat, akkor inkább mondjunk le róluk, és válasszuk az egyszerűbb típusokat. Ezekből viszont a lehető legjobb minőséget. Gondolunk itt arra, hogy spórolni maximum azon érdemes, hogy nem választunk push-open megoldással nyíló szekrényeket vagy mondjuk beépített szelektív szemétgyűjtőt. De az alap fiókok és szekrények megoldásai mindenképpen legyenek rendben!

Összefoglalva annyi a lényeg, hogy minőségben válasszunk olyat, amilyet magunknak is szívesen választanánk, de induljunk ki abból, hogy nem mindenkinek egyforma az ízlése, és maradjunk a semleges megjelenésnél. A könnyű takaríthatóság és karbantartás kulcsfontosságú, így hosszútávon összességében bérlőink és mi is jobban járunk!

Ha konyhafelújítást tervezel az ingatlanodban, fordulj bátran a Mobilan munkatársaihoz, akik minden igényt kielégítően megtervezik és megvalósítják egyedi konyhabútorod. Több évtizedes tapasztalattal, minőségi anyagokkal és széleskörű garanciavállalással várunk szeretettel! Keress minket elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben