fbpx

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Már több olyan online felület van, ahol magunk is megtervezhetjük a konyhánk, de mi mégis úgy gondoljuk, hogy ezt érdemes inkább szakértőre bízni. Sokan érzik azt, hogy ez egy luxus, pedig vannak olyan cégek, amelyek már ingyenesen kínálják, egyedi konyhabútoraik mellé. Mégis mit kapunk ezzel a szolgáltatással? Szakértelmet, anyagismeretet, tervezési képességeket és sok más kompetenciát, ami nélkülözhetetlen egy jól funkcionáló konyha kialakításához.

Sok éves tapasztalat

 

Egy konyhatervező szakembernek az évek során rengeteg konyhabútor megy át a keze között, így olyan dolgokat is meglát, amire a laikusok még csak nem is gondolnak. Itt nemcsak a dizájnról van szó, hiszen jó ízlése bárkinek lehet, egyszerűen fontos látni, hogy mit lehet kihozni az adott térből, és azt sem árt tudni, hogy milyen alapvető praktikussági tényezőknek kell megfelelni álmaink bútorának. A konyhatervező segít abban, hogy az otthonod megfeleljen az egyedi igényeidnek és életvitelének. Így egy olyan tér jön létre, amely teljes mértékben rád és igényeidre szabva lett tervezve.

 

Anyagismeret

 

A konyhatervező szakértő valóban ismeri az anyagokat, miből mit lehet kihozni, azok milyen előnyökkel és hátrányokkal bírnak. Egy profi konyhastúdióban egy csomó anyagmintát is megnézhetsz, és a kezelésükhöz, tisztításukhoz szükséges információkkal is ellátnak. Meg kell tudni különböztetni a minőségit a minőséginek tűnő anyagoktól, és ki kell tudni választani, hogy az adott célra – más-más életformákhoz eltérő anyagok passzolnak – melyik lesz a legmegfelelőbb választás.

 

Konyhabútordizájn

 

Természetesen, ha az elképzeléseink ködösek, akkor a konyhabútortervező szakember segít a dizájn kitalálásában, finomításában is. Lehet, hogy nagyon tetszik egy típusú bútor, de nem tudjuk, hogy milyen munkalapot vagy hátfalat válasszunk hozzá. A szakértő segít kialakítani a megfelelő dizájnt, és elterelni minket olyan utakról, amiről ő már tapasztalatból tudja, hogy nem fognak jól mutatni.

 

Kíméli a pénztárcádat

 

Ez többrétű dolog. Egyrészt sokan tartanak attól, hogy a konyhabútortervező majd minél drágább dolgokat próbál „eladni” neki, aminek nem feltétlenül kell így lennie. Egy korrekt cégnél az a célkitűzés, hogy az ügyfél által megadott büdzsét a lehető legjobban osszuk el, és a lehető legtöbbet hozhassunk ki belőle. Másik fontos vetülete ennek a kérdéskörnek, hogy a tervező segítségével elkerülhetjük a fölösleges kiadásokat is, ráadásul mivel elterel minket az eleve rossz megoldások irányából, nem lesz szükség utólagos drága módosításokra, javításokra stb.

 

Sorrendiség és műszaki tudnivalók

A konyhafelújítás nemcsak annyiból áll, hogy felszereljük a konyhaszekrényeket, fontos, hogy a műszaki követelményeket is megteremtsük. Nem mindegy például, hogy hova kerülnek az elektromos kiállások, a konyhagépek bekötési helyei, különböző előírásoknak való megfelelés stb. A folyamatnak van egy logikus sorrendisége, hogy mit milyen sorrendben érdemes elvégeztetni, hogy végül a konyhabútor gond nélkül a helyére kerülhessen. Nagyon fontos a műszaki tervezés, így elkerülhetőek a fölösleges munkafolyamatok és a későbbi korrekciók.

A fentiekből is kitűnik, hogy egy profi konyhatervező szakember hatalmas mértékben járulhat hozzá ahhoz, hogy az életmódodnak megfelelő, műszakilag tökéletes és harmonikus megjelenésű konyhád legyen. A Mobilannál egyedi konyhabútorod mellé ingyenes tervezés és műszaki szaktanácsadás is jár, így valójában egy árajánlattal semmit sem veszíthetsz. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, bízd a profikra a tervezést, keress minket bátran elérhetőségeinken!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben