Mennyire praktikus a magasfényű konyhabútor?

Nagyon tetszenek a magasfényű konyhabútorok, de félsz tőle, hogy mennyire okozna macerát a hétköznapokban? Ebben a cikkünkben annak járunk utána, hogy mennyire jogos ez az előítélet.

A magasfényű felületek alkalmazása már a belsőépítészet szinte minden területén általánossá vált. Így hát van bőven tapasztalat a tartósságával kapcsolatosan. Itt szeretnénk leszögezni, nem mindegy, hogy pontosan milyen magasfényű anyagról beszélünk.

A magasfényű konyhabútorfrontok anyagválasztéka

A fényes bútorlapok laminálással készülnek, és a csiszolás egyenetlensége miatt nagyon nehéz egy tükörsima felületet létrehozni. Pont emiatt ez a kevésbé minőségi konyhabútor-anyagok közé sorolandó. Egy más típusú laminálással készülő termék a magasfényű bútorlap, melynek a felülete sokkal egyenletesebb az előző típusnál. Minőségét tekintve eléggé változatos, mindenképpen érdemes alaposan megvizsgálni a bútorlapmintákat.

A magasfényű, fóliás MDF konyhabútorajtók esetében az alapot az MDF adja, és erre kerül rá egy PVC alapú fólia. Az MDF előnye a tömörfával szemben az, hogy nem reped, nem szárad ki, hosszú az élettartama, valamint nagyon jól tisztán tartható. Ez a fényes bútorlapoknál egy magasabb színvonalat képvisel. A PVC felületű, magasfényű MDF lapok esetében ipari körülmények között, nagy táblákban kerül a vastag, magasfényű fólia az MDF hordozóra, így pénztárcánkat sokkal inkább megkíméli, mint az akril felületek.

Az akril felületű bútorlapokból vagy MDF lapokból készült frontok a lehető legmagasabb csillogású bútorajtók. Nagyon jó minőségű, tükörfényesen ragyogó felület, ami nem fakul. A Mobilan ezt az alapanyagot dolgozza  fel, minden esetben ezt a  megoldást szoktuk javasolni, hiszen ez képviseli a lehető legjobb minőséget.

Karcolódik-e a magasfényű konyhabútor?

Természetesen ezt is anyaga válogatja. Minél magasabb minőséget választunk, annál ellenállóbb konyhabútorajtókat kapunk. Egy magasfényű konyhabútoron minden egyes karc meglehetősen feltűnő, épp ezért sem érdemes ezen spórolnunk. Persze vegyük figyelembe azt is, hogy milyen igénybevételnek lesz kitéve, van-e gyerkőc vagy háziállat a családban stb. Az akril konyhabútorok nagy előnye a többi variációval szemben, hogy szinte örök darabnak tekinthetőek. Erősek, tartósak, terhelhetőek, nem repedeznek és nem hajlanak meg a mindennapos használat során. Természetesen akadnak a piacon silány minőségű verziók, de ha odafigyelsz arra, hogy hol vásárolsz, akkor szinte biztosan nem fog csalódást okozni.

Tényleg olyan nehéz tisztán tartani?

Az akril frontos konyhabútorok az egybefüggő lapoknak és a víztaszító tulajdonságuknak köszönhetően nagyon könnyen tisztán tarthatóak. Mivel nem porózus anyagról beszélünk, a kiömlött folyadékok és a szennyeződések nem tudnak beszívódni a felületbe, így nem okoznak foltokat. Az tény, hogy a magasfényű felületeken könnyen meglátszódnak az ujjlenyomatok, így kisgyermekek mellé nem biztos, hogy a legjobb választás.

Akár matt, akár magasfényű konyhabútort szeretnél, a Mobilannál szívesen állunk rendelkezésedre. Megtervezzük és akár 3-4 hét alatt be is szereljük álmaid konyhabútorát, melyre 10 év termékgaranciát is biztosítunk. Egy árajánlat semmibe sem kerül, kérj időpontot bemutatótermünkbe most elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben