fbpx

Legyen a te konyhádnak is egyénisége!

A konyha a lakásunk egyik legfunkcionálisabbnak tűnő része: főzés, tárolás, sok esetben étkezés. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a kialakítása során ne vihetnéd bele az egyéniséged. Olyan ötletekkel készültünk számotokra, amelyeket egy új konyha kialakítása során érdemes megfontolnod, de azok sem maradnak tippek nélkül, akik meglévő konyhájukat szeretnék felfrissíteni.

Konyhai kiegészítők, mint dekorációs elemek

Egy serpenyő valóban csak egy serpenyő? Igen, nyilván nem dekorelemnek vásároljuk meg az edényeket és az egyéb konyhai eszközöket, hiszen a funkciójuk az, hogy segítségükkel finomabbnál finomabb ételeket varázsoljunk az asztalra. Azonban manapság már a konyhai kiegészítők széles választéka áll rendelkezésünkre. Így színben, formában és stílusban is meg tudod találni azokat a darabokat, amelyek kellő érzékkel összeválogatva hozzájárulnak konyhád egyéniségének megalkotásához.

Nem kell neked feltalálnod a spanyolviaszt, gyűjts inspirációt másoktól, és lesd el azokat a megoldásokat, amelyekre megdobban a szíved. Például nem mindenki rejtegeti a serpenyőit a konyhaszekrényben, akadnak erre igazán kreatív megoldások.

 

Csempéssz egy kis természet a konyhádba!

Számos olyan szobanövény van, amely kiválóan érzi magát a négy fal között, és nemcsak szép, hanem hasznos is a konyhádban. Ilyen például az aloe vera, melynek levelei olyan kocsonyás, gélhez hasonlító nedvet tartalmaznak, amivel az esetleges égési sérüléseidet is elláthatod. Ugye veled is előfordult már, hogy megégetted magad a konyhában? A fűszernövények létjogosultságát pedig nem is kell hangsúlyozni ebben a helyiségben. De bátran válassz olyan növényeket is, amelyek egy dologhoz értenek: egyszerűen szépek és feldobják a teret.

Egészséges dekoráció

A gyümölcsök nemcsak finomak, de szépek is. Úgy sem eszed meg egyszerre az összeset, és addig miért ne lehetne otthonod dísze egy szép tálban elhelyezett gyümölcsökből álló kompozíció. Ehhez tényleg nem kell semmi extra beruházás, csupán egy tál, és friss, zamatos gyümölcsök. A természetes vitaminforráson túl, íme egy újabb ok arra, hogy rendszeresen fogyassz gyümölcsöket.

 

Legyél a tárolás nagymestere!

Ez is egy olyan beruházás, ami nem igényel nagy befektetést, és csak egyszer kell eszközölni. Válassz szép, a konyhád stílusához illő tároló eszközöket, így sok mindenből lehet mutatós dekorációs elem.

A konyhaszekrény a konyha lelke 

A konyhaszekrény az, ami leginkább meghatározza konyhád stílusát, atmoszféráját. Fontos, hogy amikor új konyhát tervezel, gondold át: biztos, hogy pár év múlva is jól fogom érezni magam ebben a konyhában? Ne feledd, hogy konyhát hosszú távra tervezel, ezért nagyon fontos, hogy azt ne csak 1-2 évig érezd magadénak. Ehhez természetesen elengedhetetlen, hogy minőségi konyhaszekrényeket válassz, mert a lepattogzott, ütött-kopott konyhabútor az egész lakás hangulatát tönkreteszi. Érdemes kikérned egy konyhatervezési szakértő tanácsát, hogy a rendelkezésedre álló keretösszegből a kiválasztott stílusnak megfelelő, de lehető legjobb minőségű konyhabútort válaszd.

Ha szeretnél inspirálódni, akkor kövesd Facebook oldalunkat, ahol rendszeresen megosztjuk ötleteinket, konyhatervezéssel kapcsolatos tanácsainkat, ráadásul aktuális akcióinkról is időben értesülhetsz.

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben