Leggyakrabban előforduló konyhatervezési hibák IV.

Lehet, hogy a konyhatervezés elsőre nem tűnik bonyolultnak, de az elkövethető hibák száma végtelen. Sorozatunk következő részében is bemutatunk néhányat közülük.

Túl keskeny közlekedő

Általánosságban elmondható, hogy a magyar konyhák többsége kicsi vagy közepes méretű. Természetes, hogy szeretnénk a lehető legjobban kihasználni a rendelkezésünkre álló teret, és minél több funkciót belezsúfolni a helyiségbe. Azonban ne feledkezzünk meg arról, a konyhában mozogni és közlekedni is kell tudni. Érdemes egy 100-120 cm-es helyet hagyni a közlekedésre, illetve arra, hogy a sütőt, mosogatógépet, konyhaszekrények ajtaját stb. gond nélkül ki tudd nyitni.

Utólag választod ki a konyhagépeket

Már a konyhabútorod kezdeti, tervezési szakaszában érdemes azt átgondolnod, hogy milyen konyhagépeket szeretnél. Lehet, hogy elsőre jó ötletnek tűnhet a szekrények, munkalap stb. megtervezése, de hidd el, hogy sokkal nehezebb egy már letervezett bútorhoz megfelelő méretű konyhagépeket találni, mintha alapból a konyhabútor méretezését igazítanád a konyhagépekhez.

Elveszel a részletekben

Az alultervezés másik véglete a túltervezés. Természetesen nagyon szuper, ha részletesen mindent kigondolsz, így a megvalósítás során nem érnek majd kellemetlen meglepetések. Azonban a részletek túlzott kidolgozása sokszor eltereli a figyelmet az összképről. Érdemes néha megállni, és egészében rátekinteni a tervekre: hogyan fognak a részletek egyben kinézni? Passzol-e a hátfal a bútorhoz? Nem megy-e a funkcionalitás az esztétikus megjelenés rovására vagy fordítva?

Utólagos áttervezés

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy utólag áttervezni a konyhabútorod nem igazán költséghatékony megoldás. Ráadásul nagy a valószínűsége, hogy sem esztétikailag, sem funkcionálisan nem leszel tökéletesen elégedett az eredménnyel. Ezért az elején ülj le, és gondold át az alábbiakat: Milyen napi munkafolyamatokat végzel a konyhában, és mire van ehhez szükség? Mekkora munkalapon tudnál bosszankodásmentesen dolgozni? Mennyi szekrényre, tárolófelületre van szükséged? Melyek azok a konyhagépek, amelyekre mindenképpen szükséged van a hétköznapokban? Ráadásul pontosan fel kell mérni a helyszínt, mindenre kiterjedően odafigyelve elkészíteni a műszaki tervezést. És a sort még bőven lehetne folytatni.

Nem hosszútávon gondolkodsz

A konyha nem az a terület a lakásban, amit évente áttervezünk, ezért érdemes átgondolni, hogy hosszútávon mi az, amire vágyunk. A legtöbb esetben van egy rendelkezésre álló maximális büdzsé, amiből szeretnénk kihozni a legtöbbet, de vannak olyan kompromisszumok, amelyeket nem érdemes megkötni. Minden esetben tartós, minőségi bútorokat és konyhagépeket válasszunk. Inkább toljuk ki a konyhafelújítási projektet addig, amíg össze nem gyűlik az a minimális összeg, amiből olyan konyhát tudunk összeállítani, amihez egy 10 évig nem kell érdemben hozzányúlnunk. Válasszunk olyan konyhastúdiót, ahol kiterjedt garanciákat vállalnak a bútorokra, így biztosak lehetünk abban, hogy nem fogunk csalódni.

Amennyiben úgy döntesz, hogy szakértőre bíznád konyhád megtervezését, a Mobilan munkatársai szívesen állnak rendelkezésedre. Nálunk nem érhetnek kellemetlen meglepetések, árgaranciát, határidő-garanciát, szállítási garanciát és 10 éves termékgaranciát vállalunk.

Sorozatunk további részeit IDE kattintva tudod elvolasni.

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

A konyhapultok magassága alapvető fontosságú a konyha ergonómiájának és funkcionalitásának szempontjából. Az átlagos konyhákban a szokásos pultmagasság 90 cm, amit a konyhaszekrények és munkalap vastagsága együttesen ad ki. Általában azért szokás ezzel számolni, mert...

bővebben
10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

A konyhabútor tervezésekor számos tényezőt kell figyelembe vennünk, azonban az egyik legjelentősebb ezek közül a dizájn kiválasztása. A konyha színeinek megfelelő összeállítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy harmónikus enteriőrt teremtsünk, ami ráadásul az egész otthon...

bővebben