fbpx

Kreatív dizájn ötletek kis konyha berendezéséhez

Kevés a helyed a lakásban? Nincs ötleted, hogy hogyan lehetne elrendezni a konyhabútorod? Egy kis kreativitással bármi lehetséges! Ezúttal olyan kis konyhákkal készültünk számotokra, ahol a helyhiány miatt igazán egyedi megoldások születtek. Olvass tovább, és gyűjts inspirációt!

Így használd a teret, ha csak egy kis sarkod van

 

Ebben a picike sarokkonyhában minden funkció megtalálható, mégis alig foglal helyet a lakásból. Ha különálló helyiségben van a konyhád, akkor is fontos, hogy harmonizáljon a lakás többi részével, de a nyitott konyhák esetében ez hatványozottan igaz. A konyhabútornak ilyenkor teljesen bele kell simulnia környezetbe. Ezt itt a lakás többi bútorával szín- és formavilágában is egyaránt harmonizáló zárt konyhaszekrényekkel oldották meg. Nincsenek nyitott polcok, szinte semmi sincs elöl, ami csökkenti azt a sokszor kényelmetlen érzést, hogy itt most egy nem odavaló funkciót erőltettünk be a térbe. De hol a hűtő és a mikrohullámú sütő? Ott vannak, csak jól megbújtak a szekrényajtók mögött. A kis méretű főzőlapon valószínű, hogy nem fogunk sok fogásos ebédet főzni sok személyre, de elég valószínű, hogy ekkora lakásban nem is nagycsaládosok élnek. Hihetetlen, hogy még az étkező funkció is elfér, egy ízlésese pulttal és két bárszékkel oldották meg a tervezők. A magasfényű felületek teszik még elegánsabbá az összhatást, ez a kis konyha valódi ékszerdoboz.

 

Itt a konyha, hol a konyha

 

Ha valaki az előzőnél is diszkrétebb megoldásra vágyik, a legújabb trendek szerint erre is van lehetősége. Külföldön már egész gyakran alkalmazzák ezt a megoldást amerikai konyhás nappalik esetében. Rendetlen típusoknak is kiváló, hiszen így egy mozdulattal mindent el tudnak tűntetni a kíváncsi szemek elől. Ha az összes szekrényajtót becsukjuk, tulajdonképpen olyan az egész, mintha egy nagy gardróbszekrényt látnánk.

 

Egy elválasztó elem csodákra képes

 

 

Ennél kis konyhánál tökéletesen használták ki a rendelkezésre álló területet. Elméletileg húzhattak volna teljes falakat is, hogy egy önálló helyiséget kapjanak, de ilyen kis helyiségben ez katasztrofálisan zsúfolt, felszabdalt teret eredményezett volna. Ráadásul az ablakot is elzárták volna a nappalitól, így oda semmilyen természetes fény nem jutott volna. Ehelyett lett egy letisztult, a lakás többi bútorához is passzoló konyhabútor, egy olyan elválasztó elemmel, amit plusz munkafelületként is lehet használni. Így még egy étkezőasztalnak is jutott hely, ami az elválasztó ellenére is szervesen kapcsolódik a konyhához.

 

Rejtőzködő türkiz

 

A végére egy olyan konyhát hagytunk, amit úgy szerettek volna kevésbé hangsúlyossá tenni, hogy olyan színt választottak, ami konyhában egyáltalán nem megszokott. Az egész konyha magasfényű türkiz elemekből áll. Egységes a konyhabútor, a hátfal és a munkalap is. Minden funkció megtalálható benne, még sincs az az igazi konyha érzésünk. A zárt szekrények előnyben részesítése itt is fontos szerepet játszik.

Ha kis térbe kell egy nagyszerű konyhát varázsolni, keresd bátran a Mobilan szakembereit, akik megtervezik és megvalósítják álmaid konyhabútorát. További inspirációkért kövesd Facebook oldalunkat, és nézd meg a többi írásunkat a Mobilan Magazinon!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben