fbpx

Konyhasziget vagy étkezőasztal, melyiket válasszam?

Sokan vágynak egy gyönyörű konyhaszigetre, ami sajnos nem mindig fér el a lakásban. Nemcsak szép, de nagyon praktikus is, mégis vannak olyan helyzetek, amikor az étkezőasztal praktikusabb választás. Természetesen vannak olyan esetek, amikor mindkettő elfér, így nem feltétlenül zárják ki egymást, mi most mégis arra a szituációra koncentrálunk, amikor választanunk kell a kettő között.

A konyhasziget előnyei

Íme, néhány dolog – a teljesség igénye nélkül -, amire egy konyhaszigetet használhatunk:

  • Áthívni a barátokat suli után egy kis dumcsira
  • Megírni a házit – akár tárolhatunk benne könyveket, füzeteket, de töltő aljzatot is beépíthetünk a laptopnak, telefonnak
  • Büféasztal összejövetelekhez
  • Rajzolhatunk, kézműveskedhetünk, alkothatunk is itt
  • Bárpultként is funkcionálhat, amikor vendégeket fogadunk
  • Extra tárolókapacitás
  • Extra ülő- és vendégtér
  • Elválasztóként is funkcionálhat nyitott terek esetében

A fentieken túl akár beépíthetjük ide a sütőt, főzőlapot, de bármely más konyhagép vagy konyhai eszköz, vagy akár a mosogató is helyet kaphat a konyhaszigeten.

Nem kell feltétlenül elvetni azért az étkezőasztal ötletét sem

Az étkezőasztaloknak is adhatnak hozzáadott értéket a konyhánkhoz, lássuk, mik ezek a dolgok. Sokszor nem fér el egy konyhasziget, vagy egyszerűen nem olyan az elrendezés, hogy be tudjuk építeni az enteriőrbe. Ez egyszerű, ha sajnos nem fér el, akkor jöhet egy étkezőasztal a sziget helyett. Azért azt be kell látni, hogy egy étkezőasztal gyakran sokkal kényelmesebb egy ebédhez vagy vacsorához, azért egy klasszikus vasárnapi ebédet nem biztos, hogy egy konyhasziget körül ülve képzelünk el.  Fontos tényező lehet a dizájn is, mert bármennyire is szép egy konyhasziget, ha túl kicsi a rendelkezésre álló tér, akkor egy konyhasziget még szűkösebbnek láttathatja. Egy étkezőasztal alatti tér is sokkal nyitottabb, így szellősebbnek, légiesebbnek tűnik majd a teljes enteriőr.

Másik fontos szempont lehet, ha valaki élesen el akarja határolni a különböző funkciójú területeteket, és szeretné leválasztani az étkezőt a konyhától. Van, akinek komfortosabb, ha van egy külön étkezőterület, amikor például vendégeket fogad, vagy egy nagy családi vacsorát vezényel le. Ami még vendégfogadás szempontjából az étkezőasztal mellett szólhat, hogy vannak olyan típusok, amelyek egy mozdulattal többszemélyessé bővíthetőek, így, ha azt nem használnánk ki a hétköznapokban, akkor egyszerűen összecsukjuk, és így nem foglal fölösleges helyet a térben.

Mire figyeljünk oda a konyhasziget telepítésekor?

Nagyon fontos, hogy legyen elegendő rendelkezésre álló hely, és ennek megfelelően tervezzük meg a konyhasziget. Ez nemcsak amiatt fontos, hogy ne nyomjuk össze a teret, de arra is oda kell figyelnünk, hogy legyen elegendő hely a közlekedésre a konyasziget körül. Ezenkívül az is lényeges, hogy fő konyhapult és konyhasziget közötti terület mérete ne akadályozza a zökkenőmentes munkát a konyhában.

Amennyiben további ötleteket, inspirációkat keresel a konyhatervezéshez, böngészd a Mobilan Magazin további írásait és kövesd be Facebook oldalunkat. Ha már megvan az elképzelés, és egyedi konyhabútor mellett döntöttél, akkor keress minket bátran elérhetőségeinken! Megtervezzük és megvalósítjuk álmaid konyhabútorát, amelyeket versenyképes áron kínálunk 10 év garanciával!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben