fbpx

Konyhasziget-inspirációk nagy konyhába

Egy nagyobb területű konyhában a konyhasziget szinte elengedhetetlen, hiszen a konyhai háromszög hatékonysága a nagyobb távolságok miatt enélkül veszélybe kerülhet. Rengeteg funkciót építhetünk bele, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy mennyire feldobja a teljes enteriőrt.

Amikor a funkciók elkülönülnek

Ez a konyhasziget minden elemében extra megoldásokat alkalmaz. Kezdjük azzal, hogy egyszerűen meseszép, ráadásul vízesésszerű mintázatot követ, tehát a márvány erezete folytatólagosan végigfut a sziget oldalán. A hagyományos szigetrészen található egy főzőlap, és egy második mosogatót is elhelyeztek a felületen. Valószínű nagy a család, és tapasztalatból tudták, hogy jó szolgálatot tesz majd egy plusz vízforrás. Az érkező funkció nem hagyományosan került kialakításra, egy – a konyhabútorral megegyező színű – fa vagy fahatású anyagból készült, így elkülönülve a sziget többi részétől. Ráadásul ez a rész kiemelkedik, így, ha valaki éppen a szigeten tevékenykedik, akkor is zavartalanul fogyaszthatjuk el mondjuk a reggelinket.

Sziget, mint önálló konyha

Ez a konyhasziget már önmagában is megállná a helyét, egy különálló konyhaként. Van itt minden, amire szükségünk lehet: mosogató, főzőlap, valamint rengeteg tárolókapacitás. Ez a sziget valóban monumentális, szerencsés az, akinek ekkora alapterületű helyiség áll rendelkezésére, hogy egy ilyen gyönyörűséget kialakítson.

Igazi családi konyha

Ennek a konyhának a kialakításán és a dizájnon is látszik, hogy legnagyobb valószínűséggel egy családi konyháról van szó. Nagyon otthonos, a fehér bútorok a fahatású elemekkel ötvözve igazán barátságossá teszik a légkört. A hatalmas konyhaszigeten belül különböző tárolók is helyet kaptak, az sem kizárt, hogy a gyerkőcök időnként itt írják meg a házijukat, miközben édesanyjuk az esti vacsit készíti elő. A nagy munkafelület kiváló lehetőséget ad a közös főzésekre, de arra is, ha a konyhai tevékenységen túl ide szeretnénk félrevonulni mondjuk dolgozni, megírni egy házidogát, vagy akár da kézműves cuccainkat is szétpakolhatjuk.

Modern enteriőr

Ennél a konyhaszigetnél hasonló megoldást alkalmaztak, mint az elsőként bemutatott darab esetében, a szigeten belül az érkezési és a többi funkció teljesen szétválik. A konyhasziget amúgy is mindig a konyha fókuszpontjában áll, de itt ezt még a padló mintázatával is hangsúlyozták. Az álmennyezet kialakítása is erre erősít rá, ahol a gyönyörű világítótesteken kívül egy páraelszívó is helyet kapott.

Letisztult és világos

Ennek a konyhának a színválasztása nagyon finom hatást eredményez. A fehér, a szürke és a kék ezen árnyalata tökéletes kombinációt alkot, a fény szabadon áramlik, ha ide belépünk, egy nyugodt légkörbe érkezünk. Bár a különböző funkciók itt is megtalálhatók, nem különülnek el élesen, de ez egyáltalán nem zavaró, az egész kialakítása inkább természetes és magától értetődő.

Ezek a konyhaszigetek kizárólag akkor mutatnak jól, ha elegendő tér ál a rendelkezésre, tehát közepes méretű konyhákba sem ajánljuk őket. Természetesen kis-közepes konyhákba is tervezünk szigetet, illetve félszigetet, odaillő méretekkel és funkciókkal ellátva. Amikor konyhafelújításba kezdünk, érdemes a tervezési feladatokat egy profi szakemberre bíznunk, akik egyrészt segít az elképzeléseidet valósággá formálni, másrészt részletes műszaki ajánlásokkal is ellát.

Amennyiben úgy döntöttél, hogy egyedi konyhabútort szeretnél, keresd bátran munkatársainkat, akik több évtizedes tapasztalattal, komoly referenciákkal és kiterjedt garanciavállalással várnak.

 

A Mobilan kapacitásainak köszönhetően akár 3-4 hét alatt beszereli álmaid konyhabútorát.

 

Kérj időpontot bemutatótermünkbe elérhetőségeinken, egy árajánlat semmibe sem kerül!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben