Kezünk alatt – kvarckő munkalapok

Munkalapok esetében az esztétikai szempontok mellett az anyag ellenállása, időtállósága is fontos. A Mobilan kvarckő, kerámia, dekor és ABS élzárt munkalapokkal dolgozik. Most az egyik kedvelt anyagunkat, a kvarckövet mutatjuk be.

 

kvarckő munkalap

A kvarckő egy kompozit anyag, nagyrészt természetes anyagból, kvarcból áll, amihez kötőanyagként poliészter gyantát adnak.  Az eredmény egy igazán tartós, a mechanikai és kémiai hatásokkal szemben is ellenálló anyag. Nem kell aggódnunk, hogy az edényeink aljával vagy az evőeszközeinkkel megkarcoljuk a felületet. Továbbá nem olyan porózus, mint a gránit, így nem szivárog be a pultra kerülő nedvesség, nem hagy foltot a pulton. Bírja a hősokkot, azaz rövid ideig ráhelyezhetünk forró edényt, de huzamosabb ideig semmiképpen se tegyük ki magas hőmérsékletnek, mert elszíneződhet.

kvarckő munkalap

A szín- és mintaválaszték rendkívül gazdag. Ezt úgy érik el, hogy kis mennyiségben üveg vagy fém darabkákat, illetve pigmentet adnak a keverékhez. Fényes és matt felület is elérhető. A természetes kőtől eltérően a mintázat homogénebb, kiszámíthatóbb, ezáltal könnyebb dolgozni vele.  Akár letisztult, akár játékos összhatást akarunk elérni, a kvarckő mindegyikhez kiváló választás.

Kvarckő színek

A vékonyabb, 20 mm vastag munkapult kialakítására a kvarckövet javasoljuk, de 40 mm-es változatban is kérhető.  Igazán dekoratív hatás érhetünk el, ha aláépíthető mosogatótálcával kombináljuk, ez  egyaránt jól mutat klasszikus és minimál stílusú enteriőrökben is. A kvarckő nemcsak munkalapnak ideális, hanem hátfal és bárpult is készülhet belőle.

kvarckő munkalap és hátfal

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

A konyhapultok magassága alapvető fontosságú a konyha ergonómiájának és funkcionalitásának szempontjából. Az átlagos konyhákban a szokásos pultmagasság 90 cm, amit a konyhaszekrények és munkalap vastagsága együttesen ad ki. Általában azért szokás ezzel számolni, mert...

bővebben
10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

A konyhabútor tervezésekor számos tényezőt kell figyelembe vennünk, azonban az egyik legjelentősebb ezek közül a dizájn kiválasztása. A konyha színeinek megfelelő összeállítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy harmónikus enteriőrt teremtsünk, ami ráadásul az egész otthon...

bővebben