fbpx

Kezünk alatt – kvarckő munkalapok

Kezünk alatt – kvarckő munkalapok

Kezünk alatt – kvarckő munkalapok

Munkalapok esetében az esztétikai szempontok mellett az anyag ellenállása, időtállósága is fontos. A Mobilan kvarckő, kerámia, dekor és ABS élzárt munkalapokkal dolgozik. Most az egyik kedvelt anyagunkat, a kvarckövet mutatjuk be.

 

kvarckő munkalap

A kvarckő egy kompozit anyag, nagyrészt természetes anyagból, kvarcból áll, amihez kötőanyagként poliészter gyantát adnak.  Az eredmény egy igazán tartós, a mechanikai és kémiai hatásokkal szemben is ellenálló anyag. Nem kell aggódnunk, hogy az edényeink aljával vagy az evőeszközeinkkel megkarcoljuk a felületet. Továbbá nem olyan porózus, mint a gránit, így nem szivárog be a pultra kerülő nedvesség, nem hagy foltot a pulton. Bírja a hősokkot, azaz rövid ideig ráhelyezhetünk forró edényt, de huzamosabb ideig semmiképpen se tegyük ki magas hőmérsékletnek, mert elszíneződhet.

kvarckő munkalap

A szín- és mintaválaszték rendkívül gazdag. Ezt úgy érik el, hogy kis mennyiségben üveg vagy fém darabkákat, illetve pigmentet adnak a keverékhez. Fényes és matt felület is elérhető. A természetes kőtől eltérően a mintázat homogénebb, kiszámíthatóbb, ezáltal könnyebb dolgozni vele.  Akár letisztult, akár játékos összhatást akarunk elérni, a kvarckő mindegyikhez kiváló választás.

Kvarckő színek

A vékonyabb, 20 mm vastag munkapult kialakítására a kvarckövet javasoljuk, de 40 mm-es változatban is kérhető.  Igazán dekoratív hatás érhetünk el, ha aláépíthető mosogatótálcával kombináljuk, ez  egyaránt jól mutat klasszikus és minimál stílusú enteriőrökben is. A kvarckő nemcsak munkalapnak ideális, hanem hátfal és bárpult is készülhet belőle.

kvarckő munkalap és hátfal

Oszd meg másokkal is!
Call Now Button