Így maxold ki a konyhafiókokban rejlő lehetőségeket!

A konyhabútor tervezésekor ne felejtsd el átgondolni, hogy mennyi tárolófelületre van szükséged ahhoz, hogy kényelmesen elférjenek a dolgaid. Ha már az elején kitalálod, hogy melyik fiókot mire fogod használni, akkor biztosan nem lesz problémád azzal, hogy hova tedd majd a fűszereidet vagy az egyéb konyhai eszközeidet. Most olyan fiókos megoldásokat szeretnénk bemutatni, amelyek nagyban megkönnyítik majd a hétköznapjaidat, és rengeteg időt spórolnak meg neked.

Rögzítsd a törékeny tárgyakat

Gondoltál már arra, hogy az étkészleted egy részét is tárolhatnád a fiókban? Ez valóban nem egy hétköznapi megoldás, de rendkívül kreatív és praktikus. A fiók kinyitásával és betolásával az edények maguktól elmozdulnának, és akár el is törhetnének. Ezt a fiókbetétet úgy alakították ki, hogy illeszkedjenek a benne tárolt tárgyakhoz, így nem kell azon aggódni, hogy bármi megreped vagy eltörik.

 

Hagyományos evőeszköztárolás

Ez mindenki által jól ismert megoldás, mégis sokan csak utólag jön rá, hogy kimaradt a tervezésből. Bármilyen triviálisnak is tűnik, a legnagyobb problémát itt a megfelelő méretek megtalálása okozza. Utólag nagyon nehéz egy nem szabvány méretű fiókhoz betétet találni, így egyrészt nem lesz igazán letisztult a végeredmény, másrészt helykihasználás szempontjából sem előnyös.

Szerszámok a konyhában

Mondanánk, hogy ennek leginkább a férfiak fognak örülni, de kizártnak tartjuk, hogy egy „normál” szerszámosláda tartalma elférjen egy fiókban. Egy csajos lakásban is általában fellelhetőek olyan alapvető eszközök, mint a csavarhúzó vagy a fogó, és itt tárolhatjuk akár a konzervnyitót és a dugóhúzót is.

Így is lehet tárolni a fűszereket

Az újonnan kialakított konyhák tervezésekor általában szerepet kapnak a különböző fűszertartó megoldások. Ha szeretnéd elrejteni a készleteidet, akkor ez a fiókos megoldás biztosan tetszeni fog.

 

A kapszulás kávé szerelmeseinek

Rohanó életmódunk tökéletes találmánya a kapszulás kávéfőző. Ha igazi ínyenc vagy, és szereted az aznapi hangulatodhoz igazítani az ízesítést, akkor ezt a fiókbetétet imádni fogod! Nem kell többé rendezetlen dobozokban félálomban keresgélned, csak kihúzod a fiókot, és már ihatod is. Azért ne felejtsd el időnként feltölteni, erre ugyanis még nincsen ennél modernebb megoldás.

Ne is lássam a mosogatószivacsot

Egy ez kissé kakukktojás, mert nem igazán fiókról van szó, hanem inkább egy kibillenthető tárolóról, amit a mosogatótálca alá lehet szerelni. Mindig van néhány olyan dolog, amit egyszerűen nem tudsz betenni a mosogatógépbe, így a hagyományos mosogatást nem lehet 100%-osan kiváltani. Lássuk be, a mosogatószivacs és egyéb mosogatáshoz szükséges eszközök, rongyok nem igazán nyújtanak üdítő látványt egy letisztult konyhában. Ide bármit elrejthetsz, ami elrontaná a gyönyörű konyhád nyújtotta összhatást.

 

Nem feltétlenünk kell minden konyhába minden tárolási megoldást beleilleszteni, de nagyon fontos, hogy a tervezést a napi konyhai rutinod átgondolása előzze meg. Ha ez megvan, akkor szívesen segítünk neked abban, hogy az egyedi igényeidnek megfelelő konyhabútort tervezzünk. Keress minket bátran!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Már több olyan online felület van, ahol magunk is megtervezhetjük a konyhánk, de mi mégis úgy gondoljuk, hogy ezt érdemes inkább szakértőre bízni. Sokan érzik azt, hogy ez egy luxus, pedig vannak olyan cégek, amelyek már ingyenesen kínálják, egyedi konyhabútoraik...

bővebben
Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Az „optikai tuning” elengedhetetlen eleme a kis konyhák tervezésének, de nagyobb alapterületű konyhák is tűnhetnek zsúfoltnak, ha nem figyelünk oda. Vegyük sorra azokat a dizájntrükköket, amiket érdemes bevetni, ha tágasabb és nyitottabb hatást szeretnénk elérni az...

bővebben