Így maxold ki a konyhafiókokban rejlő lehetőségeket!

A konyhabútor tervezésekor ne felejtsd el átgondolni, hogy mennyi tárolófelületre van szükséged ahhoz, hogy kényelmesen elférjenek a dolgaid. Ha már az elején kitalálod, hogy melyik fiókot mire fogod használni, akkor biztosan nem lesz problémád azzal, hogy hova tedd majd a fűszereidet vagy az egyéb konyhai eszközeidet. Most olyan fiókos megoldásokat szeretnénk bemutatni, amelyek nagyban megkönnyítik majd a hétköznapjaidat, és rengeteg időt spórolnak meg neked.

Rögzítsd a törékeny tárgyakat

Gondoltál már arra, hogy az étkészleted egy részét is tárolhatnád a fiókban? Ez valóban nem egy hétköznapi megoldás, de rendkívül kreatív és praktikus. A fiók kinyitásával és betolásával az edények maguktól elmozdulnának, és akár el is törhetnének. Ezt a fiókbetétet úgy alakították ki, hogy illeszkedjenek a benne tárolt tárgyakhoz, így nem kell azon aggódni, hogy bármi megreped vagy eltörik.

 

Hagyományos evőeszköztárolás

Ez mindenki által jól ismert megoldás, mégis sokan csak utólag jön rá, hogy kimaradt a tervezésből. Bármilyen triviálisnak is tűnik, a legnagyobb problémát itt a megfelelő méretek megtalálása okozza. Utólag nagyon nehéz egy nem szabvány méretű fiókhoz betétet találni, így egyrészt nem lesz igazán letisztult a végeredmény, másrészt helykihasználás szempontjából sem előnyös.

Szerszámok a konyhában

Mondanánk, hogy ennek leginkább a férfiak fognak örülni, de kizártnak tartjuk, hogy egy „normál” szerszámosláda tartalma elférjen egy fiókban. Egy csajos lakásban is általában fellelhetőek olyan alapvető eszközök, mint a csavarhúzó vagy a fogó, és itt tárolhatjuk akár a konzervnyitót és a dugóhúzót is.

Így is lehet tárolni a fűszereket

Az újonnan kialakított konyhák tervezésekor általában szerepet kapnak a különböző fűszertartó megoldások. Ha szeretnéd elrejteni a készleteidet, akkor ez a fiókos megoldás biztosan tetszeni fog.

 

A kapszulás kávé szerelmeseinek

Rohanó életmódunk tökéletes találmánya a kapszulás kávéfőző. Ha igazi ínyenc vagy, és szereted az aznapi hangulatodhoz igazítani az ízesítést, akkor ezt a fiókbetétet imádni fogod! Nem kell többé rendezetlen dobozokban félálomban keresgélned, csak kihúzod a fiókot, és már ihatod is. Azért ne felejtsd el időnként feltölteni, erre ugyanis még nincsen ennél modernebb megoldás.

Ne is lássam a mosogatószivacsot

Egy ez kissé kakukktojás, mert nem igazán fiókról van szó, hanem inkább egy kibillenthető tárolóról, amit a mosogatótálca alá lehet szerelni. Mindig van néhány olyan dolog, amit egyszerűen nem tudsz betenni a mosogatógépbe, így a hagyományos mosogatást nem lehet 100%-osan kiváltani. Lássuk be, a mosogatószivacs és egyéb mosogatáshoz szükséges eszközök, rongyok nem igazán nyújtanak üdítő látványt egy letisztult konyhában. Ide bármit elrejthetsz, ami elrontaná a gyönyörű konyhád nyújtotta összhatást.

 

Nem feltétlenünk kell minden konyhába minden tárolási megoldást beleilleszteni, de nagyon fontos, hogy a tervezést a napi konyhai rutinod átgondolása előzze meg. Ha ez megvan, akkor szívesen segítünk neked abban, hogy az egyedi igényeidnek megfelelő konyhabútort tervezzünk. Keress minket bátran!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet: