fbpx

HPL dekor munkalap: a tökéletes választás egyedi konyhabútorhoz

Az egyedi konyhabútorok tervezésekor számos lehetőség közül lehet választani, ám az egyik legnépszerűbb ezek közül az HPL dekor munkalap. Az alábbiakban bemutatjuk ennek előnyeit és hátrányait, valamint a HPL dekor hátfal kapcsolódó jellemzőit, hogy segítsünk a döntésben.

Az HPL (High Pressure Laminate) dekor munkalapok olyan anyagból készülnek, amely nagy nyomás alatt préselt rétegekből áll. Alap hordozója a natúr fa forgácslap, melynek felső és elülső részét magas nyomáson laminált vízzáró dekorréteg fedi. Ez az anyag rendkívül ellenálló a kopásnak, a karcolásnak, ami ideális választássá teszi a konyhai munkalapokhoz. Nem hagy rajta foltot a kiömlött étel, ital, jól tűri a nehéz edényeket is, nem pattan le. Ezenkívül a vízállóságának köszönhetően az HPL munkalapok megfelelő védelmet nyújtanak a nedvességgel szemben is.

Az HPL munkalap fő előnyei között említhető a magas kopásállóság és ellenállóképesség. Ez a tulajdonság garantálja, hogy a felület hosszútávon is megtartja esztétikai megjelenését, és minimális karbantartást igényel. Az ilyen munkalapok könnyen tisztíthatók, és a legtöbb háztartási vegyi anyaggal szemben ellenállnak.

 

További előnyként meg kell említenünk az HPL munkalapok széles választékát. A különböző színárnyalatok, minták és textúrák teszik lehetővé, hogy mindenki megtalálja a saját, egyedi konyhabútorához illő stílust. Ráadásul az HPL dekor hátfal is készülhet ezzel az anyaggal, így az egész konyhát egységes és harmonikus megjelenésűvé tehetjük. A HPL dekor munkalappal egyébként nagyon jól lehet utánozni más, drágább és / vagy sérülékenyebb anyagokat is, például a márványt, egyéb köveket kerámiát vagy a tömör fát. Mivel munkalap és hátlap is készülhet belőle, letisztult, egységes megjelenést kölcsönözhetünk a konyhánknak, elképesztően szép megoldások tudnak születni.

 

Ugyanakkor az HPL munkalap hátrányai között említést érdemel, hogy kevésbé ellenállók a hőnek. Ez azt jelenti, hogy kevesebb ideig bírja, ha nagyobb hőnek van kitéve, így nem érdemes rajta felejteni a forró lábost.

Ha nem igényes a megmunkálás, akkor a víz is komoly kárt tehet benne.  Itt is igaz, mint minden téren, hogy érdemes a minőségre törekedni, az olcsóbb a legtöbbször sajnos tényleg rosszabb minőséget takar. Ha megbízható konyhastúdiót választunk, akkor ezen valójában nem kell aggódnunk. A megfelelő éleldolgozás és a sarkaknál alkalmazott megoldások jelentősen megnövelhetik a munkalap élettartamát.

A HPL dekor munkalapok számos előnnyel rendelkeznek az egyedi konyhabútorok esetében, például a kopásállóság, a tisztíthatóság és a stílusválaszték tekintetében. A hátrányok között megtalálhatók a hő- és nedvességérzékenység, ám ezek a tényezők megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel kezelhetők. Összességében az HPL munkalapok remek választásnak bizonyulnak a tökéletes egyedi konyhabútor megalkotásához.

Egy biztos, mi szívesen ajánljuk ügyfeleinknek ezt az anyagot, hiszen nagyon jó minőségű, könnyen kezelhető, és jó árértékarányban tudjuk kínálni. Amennyiben egyedi konyhabútort szeretnél, és megvan már az elképzelés, szeretettel látjunk konyhastúdiónkban! Ingyenesen megtervezzük, és akár 3-4 héten belül megvalósítjuk álmai konyhabútorát, amihez 10 év termékgaranciát biztosítunk. Kérj időpontot most elérhetőségeinken!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben