Hozd ki a legtöbbet az U-alakú konyhából!

U-alakú konyhád van? Ha a kivitelezést megfelelő tervezés előzte meg, akkor a konyhád tele lesz egyedi megoldásokkal, szuper tárolókapacitással, rengeteg munkafelülettel. Ez egy szuper elrendezés, ami rengeteg lehetőséget rejt magában mind a funkciók, mind a dizájn tekintetében.

Mi az az U-alakú elrendezés?

Az U-alakú kialakítás lényege, hogy a konyha a helyiség három szomszédos falán kerül kialakításra. Középen van a „bejárat”, ahol – amennyiben elegendő hely áll rendelkezésre – egy gyönyörű konyhaszigetet is beépíthetsz. Így további tárolókapacitáshoz és munkapulthoz juthatsz.

Arra mindenképpen érdemes odafigyelned, hogy bizonyos alapterület alatt nem érdemes az U-alakú elrendezést választanod, mert nagyon kicsik lesznek a közlekedők, és nem lesz kényelmes az eltöltött idő a konyhában. Ilyen esetekben inkább L-alakú elrendezésben gondolkodj, hidd el, így is meg lesz a helye majd mindennek!

Alkosd meg a tökéletes konyhai háromszöget!

A klasszikus konyhai háromszög a hűtő, főzőterület, és a mosogató hármasát jelöli. Az a lényeg, hogy a tervezésnél figyeljünk oda, hogy minél hatékonyabb legyen a „munka” a konyhában. Tehát ez a három fő terület egymástól elérhető távolságban legyen, és logikusan legyen az egymáshoz viszonyított elhelyezésük. Az U-alakú elrendezésben ez pofonegyszerűen átgondolható, hiszen valójában „körbe vesz” minket a konyhánk, így biztosan mindig minden kézre fog esni. Ha nagyon nagy helyiség áll a rendelkezésünkre, akkor érdemesebb azért alaposabban átgondolni, hogy mi hova kerüljön, mert így sokkal nagyobb távokat kell majd bejárnunk a konyhában.

Egy félsziget vagy sziget mindenképpen jól jöhet

Amennyiben van elegendő helyünk, akkor a konyhasziget szinte kötelező eleme az U-alakú konyhának. Egyrészt nagyon jól jön egy plusz munkalap, másrészt extra tárolókapacitást is nyerhetünk vele. Ráadásul tudunk mellette reggelizni, beszélgetni, nagyon szolgálatot tehet, ha közösségi térként szeretnénk felfogni a konyhánkat. Amennyiben egy teljes sziget nem fér el, gondolkodjunk el a félsziget lehetőségén, ami a praktikumai mellett egy nyitott térben nagyon jó térelválasztóként is szolgálhat.

Elképesztő tárolókapacitás

Egy U-alakú konyhában rengeteg konyhaszekrény elfér, hiszen három fal teljesen rendelkezésünkre áll a kialakításra. Ha még egy konyhasziget is játszik, akkor pedig tényleg tobzódhatunk a tárolási lehetőségekben. Azonban az U-alakú elrendezésnél figyeljünk oda, hogy ne zsúfoljuk tele mindhárom falat zárt, felső konyhaszerkényekkel, mert könnyedén raktárérzetünk lehet. A túlzsúfolt tér összenyomja a teret, nem igazán lesz esztétikus a végeredmény. A légiesebb hatást úgy tudjuk biztosítani, hogy beépítünk polcos elemeket, vagy esetleg üvegajtós konyhaszekrényeket, sőt, olyan megoldás is akadhat, hogy lesz olyan fal, ahol a teljes felső szekrénysort kihagyjuk. Hogy melyik megoldás a legmegfelelőbb, azt mindig konkrét helyiség adottságai döntik el.

Néhány egyedi, extra megoldást is beépíthetünk

Mivel rengeteg tárolónk lesz, így elférhet egy U-alakú konyhában például a rég vágyott bortárolónk, vagy bármilyen más extra kiegészítő, amire mindig is vágytunk. A közösségi média felületekről – Facebook, Pinterest – rengeteg ötletet tudunk gyűjteni, ne sajnáljuk az időt rá, mielőtt felkeressük a konyhatervezőnket.

 

Amennyiben már megvannak az elképzeléseid, várunk szeretettel konyhastúdiónkba, ahol tapasztalt szakértőink pontról pontra megtervezik álmaid konyhabútorát. Biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a büdzsédből, ráadásul versenyképes árakkal, és 10 év termékgaranciával várunk! Kérj időpontot elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben