Hogyan varázsolj rusztikus hangulatot egy modern konyhába?

A rusztikus stílusra gondolva sokaknak kicsit hagyományosabb, amolyan „kopottan elegáns” konyhabútor ugrik be. Poroljuk le ezt a régi hozzáállást, hiszen ma már határozottan eklektikus irányba tolódnak el a trendek. Szeretnénk néhány ötletet adni, hogy hogyan teremtsd meg a rusztikus eleganciát úgy, hogy meleg, hívogató, mégis modern konyhád legyen.

Hogy mi a feladat egy rusztikus konyhabútordizájn megalkotásakor? Megteremteni az egyensúlyt a régimódi, az egyszerű és az elegáns stíluselemek között. Az otthonos hangulatot a vintage és a régi, felújított vagy hasonló hatást kiváltó kiegészítők adják. Nem tűnik bonyolultnak, az eklektikus dizájn nehézsége mégis az, hogy a különböző elemeket vegyítve ne egy összeszedetlen kavalkádot kapjunk.

 

Kombináld a régit az újjal

Olyan konyhabútor- és dizájnelemeket vegyítsünk, melyekkel megőrizzük a kényelmes, otthonos érzést, ugyanakkor a praktikum kívánalmainak is megfelelnek. Ez most nem a „mindig mindenből újat veszek” életérzésről szól, nyugodtan keress régi tárgyakat, amelyeket felújíthatsz vagy újrahasznosíthatsz. A régi és az új elemek keveréke adja ezt az otthonos, mégis a modern konyha kívánalmainak is megfelelő, rusztikus hangulatot.

 

Használj vintage kiegészítőket

A rusztikus konyhát a vintage dizájnelemek teszik igazán vonzóvá. Nézz körbe a pincében vagy a padláson, nincs-e bármi olyan kallódó kincs, amit most felhasználhatsz. Legyen egyedi személyisége a konyhádnak, ne félj az eklektikus hatástól, nyugodtan egészítsd ki a vadonatúj konyhabútort régi tárgyakkal.  Ha nem találsz semmit a családban, amit felhasználhatsz, nyugodtan menj ki egy bolhapiacra, vagy akár olyan új tárgyakat is beszerezhetsz, amelyeket régies vintage stílusban gyártottak.

 

Koptatott hatású felületek jellemzik, de még ez sem alapvetés

A koptatott hatású fából, vagy arra hajazó anyagokból készült konyhabútor a rusztikus konyha alap építőköve. Ezt a stílust általában a világos, főként fehér színű szekrények jellemzik. Ez azért is jó választás, mert a fehér szín világosabb hatást kelt a helyiségben, ráadásul időtálló, sosem megy ki a divatból. Bárhol is élsz, teremtsd meg a vidékies, barátságos, meleg hangulatot a konyhádban!

De nem csak fehéret választhatunk, a régi vagy régi hatású, fából készült frontok is a rusztikus stílust jellemzik. Amennyiben jobban szeretnél elmenni a modernebb irányba, akkor kerüld a koptatást, válassz sima, fehér színű, bemarásoktól mentes konyhabútort.


 

A nyitott polcok itt nagyon jól mutatnak

Amennyiben rusztikus hangulatot szeretnél a konyhádba, kerüld a felső rész teljes beszekrényezését. A nyitott polcok alkalmazása nagyon praktikus, hiszen mindenhez egy mozdulattal hozzáférhetsz. Ugyanakkor a rajta elhelyezett edények, tárgyak dekorelemként is szolgálnak, így nem mindegy az sem, hogy azokat hogyan válogatod meg.

 

A modern rusztikus = környezetbarát

Manapság a konyhabútor tervezésekor szerencsére egyre gyakrabban kapnak teret a környezetvédelmi szempontok. A rusztikus formatervezés, mivel a régi tárgyak újrahasznosításán alapul, igazán környezetkímélő megoldás. Mivel a régi tárgyakat modern bútorokkal és konyhagépekkel elegyítjük, akár az egész konyhánk kialakítását meg tudjuk oldani a környezetvédelmi irányelvek – energiatakarékosság, újrahasznosíthatóság – figyelembevételével.

 

Amennyiben konyhádban szeretnéd megteremteni a rusztikus hangulatot, de mégis ragaszkodsz a modern kialakításhoz, a Mobilan szakértői szívesen segítenek neked a tervezésben. Ha további inspirációkat gyűjtenél, kövesd Facebook oldalunkat!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Már több olyan online felület van, ahol magunk is megtervezhetjük a konyhánk, de mi mégis úgy gondoljuk, hogy ezt érdemes inkább szakértőre bízni. Sokan érzik azt, hogy ez egy luxus, pedig vannak olyan cégek, amelyek már ingyenesen kínálják, egyedi konyhabútoraik...

bővebben
Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Az „optikai tuning” elengedhetetlen eleme a kis konyhák tervezésének, de nagyobb alapterületű konyhák is tűnhetnek zsúfoltnak, ha nem figyelünk oda. Vegyük sorra azokat a dizájntrükköket, amiket érdemes bevetni, ha tágasabb és nyitottabb hatást szeretnénk elérni az...

bővebben