Hogyan válassz fogantyút a fehér konyhabútorodhoz?

A konyhabútor-fogantyúk kiválasztásának nem érdemes felkészületlenül nekiállnunk. Ugyanis akkora választék áll rendelkezésre, hogy képtelenség egy teljes katalógust – vagy akár többet – átnézni. Ezért fontos, hogy kiválasszuk a legfontosabb szempontokat, és már kifejezetten azokra koncentrálva kezdjünk el bogarászni

Azt, hogy a lehető legjobb minőséget válasszuk, már unásig ismételtük. Azonban fokozottan igaz ez a fogantyúk esetében, amelyet naponta számtalan alkalommal használunk. Azonban nem elég, ha tartós és strapabíró egy fogantyú, a stílusa sem mindegy, mert két teljesen más fogantyúval elképesztően eltérő hatást tudunk elérni.

Fogantyú vagy gomb?

Funkcionalitását tekintve mindkettő megállja a helyét, ilyen szempontból nincs jó vagy rossz választás. Valakinek ez tetszik, valakinek az. Sőt, sokan egyáltalán semmilyen gombot vagy fogantyút sem szeretnének a konyhabútoroknak, és inkább push-open megoldásra esküsznek. Ez utóbbi esetben a vasalatok kiválasztására érdemes nagy hangsúlyt fektetni, ugyanis nagyon macerás azokat utólag cserélni, ha tönkremennek. Előfordulhat az is, hogy a konyhaszekrényekhez gombokat, az alsó fiókokhoz pedig fogantyút tervezünk, a kettő együtt is szuperül mutat.

Milyen méretet válasszak?

Ez főként dizánjbeli kérdés. Érdemes előzetesen inspirálódnunk az interneten, viszont a kiválasztott darabokat, vagy ahhoz hasonlókat érdemes személyesen is kipróbálni. Menjünk el különböző konyhastúdiókba, és próbáljuk ki, hogy mi az, ami igazán kézre áll számunkra. Hiszen hiába szép egy fogantyú, ha macerás a mindennapi használata.

Milyen színű fogantyú passzol leginkább a fehér konyhabútorhoz?

A fehér a legnépszerűbb színválasztás, amikor konyhabútort tervezünk, hiszen letisztult és soha nem megy ki a divatból. Attól függően, hogy milyen fogantyúkat választunk hozzá, más-más stílusú enteriőrt tudunk varázsolni.

A fekete fogantyúk és vasalatok fehér konyhabútorral történő kombinálásával modern hatást tudunk elérni.

A bronz fogantyúkkal, fehér, mart frontokkal igazán elegáns, mégis nagyon otthonos lesz az enteriőr. Természetesen arra is figyelni kell, hogy az egyéb vasalatokkal is harmonizáljanak, fontos, hogy minél egységesebb legyen a megjelenés.

A rozsdamentes acél kiváló választás minimalista stílusú konyhákhoz. Itt például nemcsak az összes vasalat, de még a konyhapult is ebből az anyagból készült. Látható, hogy nem mindig csak a bútoron van a középpontban, a vasalatokra is helyezhetjük a fókuszt.

Hogy legyen egy nagyobb kontraszt az előbbiekkel, mutatunk egy push-open megoldással készült, modern konyhát is.

Ez csak néhány megoldás a sok közül, a lehetőségek tárháza természetesen végtelen. Szánjuk megfelelő időt erre az apróságnak tűnő, de nagyon is meghatározó részletre, és kérjük kis konyhatervező szakértőnk véleményét is. Minden jótanács segít, hogy hosszútávon boldogok legyünk a választásunkkal. Amennyiben egyedi konyhabútorban gondolkodsz, keresd bátran a Mobilan munkatársait, akik több évtizedes szakértelemmel várnak téged a konyhastúdiónkban. Kérj időpontot elérhetőségeinken, a megrendeléstől számítva akár 3 héten belül beszereljük konyhabútorodat.

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben