Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy ha tudod, hogy csupán néhány évig élsz majd az adott ingatlanban, és előbb-utóbb eladásra szánod azt. Hiszen minél inkább megfelel a konyhád egy általánosabb ízlésnek, annál könnyebb lesz értékesíteni az ingatlanod. De lássuk is a tippeket, mit is jelent ez a gyakorlatban!

Neutrális színű konyhaszekrények

 

Ha időtálló konyhabútorban gondolkodsz, nagyon fontos, hogy inkább a semleges, természetes színeket részesítsd előnyben. Természetesen, amennyiben megtaláltad végső otthonod, és biztos vagy benne, hogy pár év múlva is tetszeni fognak a merészebb árnyalatok, akkor vágj bele! Azonban, ha például eladásra szánod a későbbiekben az ingatlant, akkor fontos, hogy az alábbi színek közül válogass: fehér, bézs, szürke, greige, pezsgő. Konyhád így letisztult lesz és kifinomult, amivel hosszú távon boldog lehetsz.

 

Milyen legyen a konyhabútor front?

 

A modernebb lakásokba inkább a sima felületeket válaszd, de manapság abszolút divatjukat élik a mart konyhabútor ajtók is. Mondhatnánk, hogy ez utóbbi nem megy ki soha a divatból, de ebben azért nem lehetünk annyira biztosak. Mindenesetre a neutrális színek mellé érdemes például fa vagy fahatású anyagokat is választani, ezek nemcsak feldobják a kompozíciót, de minden korosztály számára tetszetősek lehetnek. A legfontosabb természetesen a minőség, válassz olyan anyagot, ami lehet, hogy picit drágább, de ellenálló, könnyű tisztán tartani és nem fog könnyedén összekarcolódni.

 

Kiegészítők

 

Lehet, hogy egy egyszerűbb, semlegesebb megjelenésű bútort választasz, de feldobhatod azt különböző kiegészítőkkel. A különböző világítótestek, képek, konyhai dekor elemek, valamint a fogantyúk, csaptelepek más-más hangulatot adhatnak ugyanannak a bútornak. Így időnként, ha szeretnéd, újra gondolhatod a teret, és egy teljesen más hangulatú enteriőrt is kialakíthatsz úgy, hogy az alapok nem változnak.

 

Konyhapadló

 

Amikor kiválasztod a legjobb padlót a konyhádba, gondolkodj olyan stílusokban, amelyek már régóta léteznek, és még ennek ellenére sem keltenek elavult, ósdi érzetet. Ilyen lehet egy gyönyörű, fa vagy fahatású laminált vagy vinil padló, amely mondjuk egy hangsúlyos színű padlócsempével ellentétben biztosan nem megy majd ki a divatból. Ezek a padlók megőrzik a minőségüket és megtartják az esztétikai értéküket, még akkor is, ha az idővel változnak a közkedvelt dizájn stílusok. A csempe padlók, bár gyönyörűek, általában egy meghatározott ízlést vonzanak a háztulajdonosok számára, tehát előfordulhat, hogy egy esetleges eladás során elriasztják a lehetséges vevőket.

 

Munkalapok

 

Ugyanaz a konyhabútor más-más munkalappal teljesen eltérő hangulatot kelthet, nem mindegy tehát, hogy hogyan választjuk ki. A kő vagy kőhatású munkalapok biztosan kiállják az idő próbáját, de konyhatervező szakértődtől is érdemes megérdeklődnöd, hogy melyek azok a stílusok, anyagok, melyeket már akár évtizedek óta szívesen választanak a vevők. Ilyenek lehetnek még a fahatású munkalapok, melyek esetében is már rengeteg igazán tartós, kiváló ár-érték arányú darab közül válogathatsz.

A konyha kialakításánál természetesen az a legfontosabb, hogy neked tetszen. Ha örökre az adott ingatlanban fogsz élni, hagyatkozz a saját ízlésedre, ha azonban a későbbiekben eladásra szánod azt, mindenképpen fontold meg a fenti tanácsokat!

Amennyiben egyedi konyhabútorban gondolkodsz, keress minket bátran elérhetőségeinken! 10 év termékgaranciával és több évtizedes tapasztalattal várunk szeretettel konyhastúdiónkban!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben