fbpx

Hogyan láss hozzá a konyhád tervezéséhez?

Akár egy teljesen új konyháról van szó az új otthonodba, akár konyhafelújításon gondolkodsz, a konyhatervezés egy rendkívül izgalmas feladat. Mielőtt belevetnéd magad a konyhabútorok böngészésébe és az árak összehasonlításába, érdemes átgondolnod, hogy milyen szerepet tölt be a konyha az életedben, hiszen nemcsak a dizájn a fontos, az sem árt, ha napi szinten jól érzed magad ebben a helyiségben.

#1. Élet a konyhában

Te mire használod a konyhádat? Valaki szeret főzni, valaki inkább rendeli az ételt, és maximum megmelegíti. Ha egyedül vagy, elegendő egy kisebb hűtő, ha nagy a család, akkor viszont fontos, hogy ne ezzel akarj helyet spórolni. Szeretsz a konyhában étkezni, vagy van erre külön étkező, esetleg inkább a kanapén ülve fogyasztod el az ebéded? Sok konyhai kiegészítőd van? Mert ez esetben minél több tárolóra is szükséged lesz. Gondolj át mindent alaposan!

#2. Elemezd a régi konyhád

Gondold át, hogy mi az, ami a jelenlegi konyhádban idegesít, ami hiányzik belőle. Milyen megoldásokat találsz a problémákra? Itt az ideje megvalósítani! Vedd sorra azokat a dolgokat is, amelyeket szeretsz benne, és ezeket az ötleteket építsd be az új konyhád tervezésébe is. Ne feledd: nem kell feltétlenül mindent megváltoztatnod.

#3. Határozd meg a költségkereted

Dupla sütőről, beépített gőzpárolóról és egy hatalmas konyhaszigetről álmodozol? Mielőtt még összetörnéd a saját szíved, érdemes átgondolnod, hogy mekkora összeg áll rendelkezésedre az egész munkálatra: műszaki tervezés és -kivitelezés, konyhabútor, konyhagépek, stb. Ha profi segítséget veszel igénybe, akkor biztos lehetsz benne, hogy az új konyhádra szánt büdzsédből a lehető legjobb megoldás születik.

#4. Gondolj a jövődre

Ebben a lakásban / házban tervezed a hátralévő életedet, vagy esetleg eladásra szánod az ingatlant? Ha úgy gondolod, hogy hosszútávon is maradsz, akkor nyugodtan ereszd szabadjára a fantáziádat, és valósítsd meg álmaid konyháját. Ha viszont nem így van, érdemes egy olyan konyhát tervezni, amely jobban megfelel a közízlésnek, hogy ez ne hátráltassa az adásvételt.

#5. Írj egy kívánságlistát

Írj egy listát arról, hogy mire van szükséged a konyhában, majd osztályozd ezeket a kívánságokat: mindenképpen szükséges / jó lenne / kevésbé szükséges. Először koncentrálj azoknak a dolgoknak a megvalósítására, melyekre mindenképpen szükséged van, és ha kijön a büdzsédből, haladj tovább a kevésbé szükséges dolgok felé. Oszd részekre a konyhát, és gondold át, hogy egy-egy részterületet mire szeretnél használni és a funkcionalitás érdekében mire van ehhez szükség.

#6. Készíts egy tervezőfüzetet

Inspirálódj több helyről: újságokból, weboldalakról vagy nézd meg referenciáinkat. Gyűjtsd össze a neked tetsző ötleteket akár egy word dokumentumba vagy egy mappába a számítógépeden. Később vedd elő, rendszerezd őket például színek vagy stílus szerint, ez nagy segítségedre lesz a saját konyhád megálmodásában.

Ha mindent átgondoltál, itt az ideje, hogy felkeress egy szakembert, aki segít valóra váltani terveidet. Ne feledd: a Mobilan szakértői INGYENESEN megtervezik konyhádat, kérj időpontot most egy megbeszélésre!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

A konyhabútorok kiválasztása és tervezése fontos döntés, amely hosszú távon befolyásolja otthonunk funkcionalitását és esztétikáját. Számos tévhit kering azonban a konyhabútorokkal kapcsolatban, amelyek félrevezethetik a vásárlókat. Ebben a cikkben öt gyakori tévhitet...

bővebben
A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A konyhaszekrények tervezésekor számos döntést kell meghoznunk, amelyek befolyásolják a konyha funkcionalitását és esztétikáját. Az egyik ilyen döntés a fogantyúk kérdése. A fogantyúval ellátott konyhaszekrények számos előnnyel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a...

bővebben