Használj ki minden apró szeglelet a konyhában!,

Lehet akármekkora a konyhád, a hely sosem lesz elég. Gondold át te is, hogy hogyan használhatnád ki te is a lehető legjobban a rendelkezésre álló teret! Rendezd el okosan és esztétikusan a konyhában lévő tárgyakat, most ehhez szeretnénk néhány ötletet adni.

Falra akasztható tárolók

Sokszor akadnak kihasználatlan falfelületek a konyhában, pedig egy kisebb térben abszolút ésszerű lenne a teljes teret kihasználni. Hogy tetszenek ezek a falra szerelhető tárolórendszerek? Persze nem feltétlenül fér el mindenhol, figyelj oda rá, hogy ne akadályozza a konyhaszekrényekhez való hozzáférést! Olcsó és egyszerű megoldás élelmiszerek, gyümölcsök, fűszernövények tárolására. A kampókra pedig felakaszthatod a konyharuhát és a sütőkesztyűt is.

Keskeny területek kihasználása

Nem elég széles a helyiség, hogy kétsoros konyhád legyen? Próbáld megvizsgálni a teret, hátha elfér a fő fallal szemközt egy keskenyebb konyhai egység. Természetesen egy ilyen keskeny pult és a keskeny szekrények nem állják meg a helyüket önmagukban, de kiegészítésként nagyon jó szolgálatot tehetnek. A kis szekrény még mindig több mint a semmi, növelheted vele a tárolókapacitást, csak ki kell találnod, hogy mi az, ami kényelmesen elfér benne. A keskeny pult pedig tökéletes lehet arra, hogy elfogyaszd mellette a reggeli kávédat. Ugye milyen kár lett volna parlagon hagyni ezt a szuperül hasznosított területet?

A szekrény tetején is sok minden elférhet

Nem mindig szeretnénk plafonig érő szekrénysort, ilyen esetekben a szabadon maradó helyet is ki lehet használni. Neked is van egy csomó kütyüd, amit jó, ha egy évben 1-2 alkalommal használsz? A szekrény tetején lesz a legjobb helyük! Persze ne csak úgy feldobáld a használaton kívüli dolgokat, válassz esztétikus tárolókat, a köztük lévő teret pedig növényekkel is kitöltheted. Így lesz a szekrény teteje haszontalanból hasznos, porfogóból dekorációs és tárolóegység.

Vertikális, kihúzható polcok

Ma már nem számítanak újdonságnak, mégis sokszor kimarad a tervezésből. Ennek oka, hogy megdobja a büdzsét, de mivel konyhát hosszú távra tervezünk, érdemes rá beruházni. Természetesen csak akkor, ha valóban ki is tudjuk használni. Mérjük le pontosan a rendelkezésre álló helyet, és gondoljuk át, hogy mit is szeretnénk ott tárolni. Ha a vertikális, kihúzható polcok mellett tesszük le a voksunk, akkor mindenképpen jó minőségű vasalatot válasszunk, mert a silányabb minőségű darabok nagyon rövid idő után tönkremennek. Egy ilyen terület nagy napi igénybevételnek van kitéve, tehát ne ezen spóroljunk.

Okos sarokmegoldások

Az edények, serpenyők és a fedők rendszerezése gyakran jelent problémát. Ahogyan a sarkok hasznosítása is. Kombináljuk a két problémát, és itt a megoldás. Ezekben a sarokelemek szuper edénytárolóként funkcionálnak. A vasalatok megfelelő minőségére itt is érdemes odafigyelni!

Az egyedi konyhabútor egyik nagy előnye, hogy a rendelkezésre álló térből valóban a lehető legtöbbet tudjuk kihozni. Persze csak akkor, ha megfelelő szakember kezébe adjuk a tervezést. A Mobilan munkatársai több évtizedes tapasztalattal, kiváló minőségű, széles anyagválasztékkal és végtelen kreativitással várnak! Kérj időpontot elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Már több olyan online felület van, ahol magunk is megtervezhetjük a konyhánk, de mi mégis úgy gondoljuk, hogy ezt érdemes inkább szakértőre bízni. Sokan érzik azt, hogy ez egy luxus, pedig vannak olyan cégek, amelyek már ingyenesen kínálják, egyedi konyhabútoraik...

bővebben
Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Az „optikai tuning” elengedhetetlen eleme a kis konyhák tervezésének, de nagyobb alapterületű konyhák is tűnhetnek zsúfoltnak, ha nem figyelünk oda. Vegyük sorra azokat a dizájntrükköket, amiket érdemes bevetni, ha tágasabb és nyitottabb hatást szeretnénk elérni az...

bővebben