fbpx

Használj ki minden apró szeglelet a konyhában!,

Lehet akármekkora a konyhád, a hely sosem lesz elég. Gondold át te is, hogy hogyan használhatnád ki te is a lehető legjobban a rendelkezésre álló teret! Rendezd el okosan és esztétikusan a konyhában lévő tárgyakat, most ehhez szeretnénk néhány ötletet adni.

Falra akasztható tárolók

Sokszor akadnak kihasználatlan falfelületek a konyhában, pedig egy kisebb térben abszolút ésszerű lenne a teljes teret kihasználni. Hogy tetszenek ezek a falra szerelhető tárolórendszerek? Persze nem feltétlenül fér el mindenhol, figyelj oda rá, hogy ne akadályozza a konyhaszekrényekhez való hozzáférést! Olcsó és egyszerű megoldás élelmiszerek, gyümölcsök, fűszernövények tárolására. A kampókra pedig felakaszthatod a konyharuhát és a sütőkesztyűt is.

Keskeny területek kihasználása

Nem elég széles a helyiség, hogy kétsoros konyhád legyen? Próbáld megvizsgálni a teret, hátha elfér a fő fallal szemközt egy keskenyebb konyhai egység. Természetesen egy ilyen keskeny pult és a keskeny szekrények nem állják meg a helyüket önmagukban, de kiegészítésként nagyon jó szolgálatot tehetnek. A kis szekrény még mindig több mint a semmi, növelheted vele a tárolókapacitást, csak ki kell találnod, hogy mi az, ami kényelmesen elfér benne. A keskeny pult pedig tökéletes lehet arra, hogy elfogyaszd mellette a reggeli kávédat. Ugye milyen kár lett volna parlagon hagyni ezt a szuperül hasznosított területet?

A szekrény tetején is sok minden elférhet

Nem mindig szeretnénk plafonig érő szekrénysort, ilyen esetekben a szabadon maradó helyet is ki lehet használni. Neked is van egy csomó kütyüd, amit jó, ha egy évben 1-2 alkalommal használsz? A szekrény tetején lesz a legjobb helyük! Persze ne csak úgy feldobáld a használaton kívüli dolgokat, válassz esztétikus tárolókat, a köztük lévő teret pedig növényekkel is kitöltheted. Így lesz a szekrény teteje haszontalanból hasznos, porfogóból dekorációs és tárolóegység.

Vertikális, kihúzható polcok

Ma már nem számítanak újdonságnak, mégis sokszor kimarad a tervezésből. Ennek oka, hogy megdobja a büdzsét, de mivel konyhát hosszú távra tervezünk, érdemes rá beruházni. Természetesen csak akkor, ha valóban ki is tudjuk használni. Mérjük le pontosan a rendelkezésre álló helyet, és gondoljuk át, hogy mit is szeretnénk ott tárolni. Ha a vertikális, kihúzható polcok mellett tesszük le a voksunk, akkor mindenképpen jó minőségű vasalatot válasszunk, mert a silányabb minőségű darabok nagyon rövid idő után tönkremennek. Egy ilyen terület nagy napi igénybevételnek van kitéve, tehát ne ezen spóroljunk.

Okos sarokmegoldások

Az edények, serpenyők és a fedők rendszerezése gyakran jelent problémát. Ahogyan a sarkok hasznosítása is. Kombináljuk a két problémát, és itt a megoldás. Ezekben a sarokelemek szuper edénytárolóként funkcionálnak. A vasalatok megfelelő minőségére itt is érdemes odafigyelni!

Az egyedi konyhabútor egyik nagy előnye, hogy a rendelkezésre álló térből valóban a lehető legtöbbet tudjuk kihozni. Persze csak akkor, ha megfelelő szakember kezébe adjuk a tervezést. A Mobilan munkatársai több évtizedes tapasztalattal, kiváló minőségű, széles anyagválasztékkal és végtelen kreativitással várnak! Kérj időpontot elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

A konyhabútorok kiválasztása és tervezése fontos döntés, amely hosszú távon befolyásolja otthonunk funkcionalitását és esztétikáját. Számos tévhit kering azonban a konyhabútorokkal kapcsolatban, amelyek félrevezethetik a vásárlókat. Ebben a cikkben öt gyakori tévhitet...

bővebben
A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A konyhaszekrények tervezésekor számos döntést kell meghoznunk, amelyek befolyásolják a konyha funkcionalitását és esztétikáját. Az egyik ilyen döntés a fogantyúk kérdése. A fogantyúval ellátott konyhaszekrények számos előnnyel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a...

bővebben