fbpx

Gyönyörű, U-alakú konyhák II.

Amennyiben elegendő hely áll rendelkezésedre, az U-alakú kialakítást imádni fogod! Három szomszédos fal is rendelkezésedre áll a konyhád kialakításra, így biztosan minden elfér majd, amit szeretnél, ráadásul minden kézre fog esni. Lássunk néhány példát, hátha neked is megjön a kedved hozzá!

Letisztult, világos konyhabútor

Ez a konyha egyszerű, fehér színű, zárt konyhaszekrényeket foglal magába. Az U-alakú elrendezést egy egybeépített félszigettel zárták le. Így tökéletesen leválasztották a konyhát a többi helyiségtől, ráadásul plusz munkafelületet és egy étkezőrészt is nyertek vele. Nagyon letisztult az egész kompozíció, még fogantyúk sem díszítik a bútorokat. Akár steril is lehetne, de a gyönyörű, fa padló és a kertre nyíló hatalmas ablak barátságossá teszi az összképet.

U-alakú konyha, nyitott térben

Ki mondta, hogy az U-alakú konyha előfeltétele, hogy legyen három szomszédos falunk? Ahogy a példa is mutatja, nyitott térben is kialakítható. Így erről az oldalról hiányoznak a felső konyhaszekrények, de mégis kinek hiányoznak? Ez az oldal olyan, mintha egy konyhasziget lenne, mégis jobban lezárja a teret és elkülöníti a helyiséget.

Jól megkomponált dizájn

Ebben a konyhában az az érdekesség, hogy a sima felületű konyhabútorokat az egyik falon mart szekrényajtókkal egészítették ki. Az összhatás akár kaotikus is lehetne, de nagyon jó ízléssel alkották meg az enteriőrt. A nagy ablakon keresztül bőséges természetes fény áramlik a helyiségbe, amelyet ízléses világítótestekkel egészítettek ki.

Zárt minikonyha

Ez egy tökéletes példa arra, hogy az U-alakú kialakítás egy kis konyhában is lehetséges. A fehér és a fa kombinációja nagyon barátságossá teszi a helyiséget, egy fiatal pár első közös lakásában tudjuk leginkább elképzelni. Bár a zárt felsőszekrényt nem hagyták ki teljesen a tervezésből, de okosan ügyeltek, hogy ne vigyék túlzásba, mert egy ekkorka térben nagyon zsúfolt hatás keltene. Egy nyitott polccal oldották meg a helyzetet, amellyel szemben talán csak egyetlen apró kritikával szeretnénk élni. Talán nem szerencsés a tűzhely fölé polcos elemet telepíteni, mert az ott tárolt tárgyak így sokkal könnyebben szennyeződhetnek. De ha például fűszereket tárolnánk ott, abban már lenne a logika. Elképesztő, hogy egy ilyen aprócska konyhában még egy kis étkezőrész is elfért, bár ennek használatát érdemes olyan időpontra időzíteni, amikor a párunk nem szeretné használni a konyhát. Az ilyen keskeny konyhák kialakításakor fokozottan kell figyelnünk arra, hogy legyen elegendő hely a közlekedésre, és minden szekrény, illetve konyhagép ajtaját kényelmesen ki tudjuk nyitni, így jó, ha minden négyzetcentimétert megtervezünk.

Klasszikus konyha, U-alakú dizájnnal

Bár ez a nyitott konyha a tradicionális vonalat képviseli, még sem mondható ósdinak. A gyönyörű, szürke mart konyhabútorokat márvány munkalap egészíti ki. A márvány nem egy olcsó mulatság, ráadásul rendszeres karbantartást is igényel, de ha egy egyszerűbb és költségtakarékosabb megoldást keresünk, a HPL anyagokkal is el tudjuk ezt a hatást érni. Tökéletesen le lehet vele utánozni a márvány mintázatát, és nagyobb valószínűséggel fér majd bele a büdzsénkbe.

Amennyiben egyedi konyhabútorban gondolkodsz, látogass el konyhastúdiónkba, és kérj egy ajánlatot, semmibe sem kerül! Akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk elképzeléseidet, bútorainkra 10 év garanciát biztosítunk. Konyhabútoraink mellé ingyenes tervezést biztosítunk, de ha kész tervekkel készülsz, azzal is szívesen dolgozunk. Természetesen, amennyiben úgy látjuk, ellátunk további tanácsokkal, hogy a legtöbbet hozd ki a lehetőségeidből, mi érted dolgozunk. Keress minket bátran elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben