fbpx

Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha kis konyhát tervezel!

Azért foglalkozunk ennyit ezzel a témával, mivel tudjuk, hogy a magyar ingatlanok nagy részében nem jut túl nagy alapterület a konyhának. Szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy ebből a rendelkezésre álló kis térből is a legtöbbet hozhasd ki. Most arról írunk, hogy milyen NE legyen a konyhabútorod!

Kerüld a sötét konyhabútort!

 

És úgy általában is a sötét árnyalatokat, legyen szó akár a padlóról, akár a fal színének kiválasztásáról. A sötét színek összenyomhatják a teret, mely ezáltal optikailag még kisebbnek tűnik majd. Ráadásul kevésbé verik vissza a fényt, mint mondjuk a fehér vagy világos árnyalatok, ami fokozottan fontos tényező olyan esetekben amikor még a természetes fényforrások híján is vagyunk, tehát nincsenek hatalmas ablakok, és jobban kell támaszkodnunk a mesterséges megvilágításra. Tehát a fehér, bézs vagy egyéb világos színek lesznek a nyerők!

 

Mindig legyen rend a konyhában!

 

A kis alapterületű konyhák esetében talán még fontosabb, hogy ha lehetséges, mindig tarts rendet a konyhapulton és a polcokon. Van egy csomó olyan dolog, amire nincs napi szinten szükségünk, ezeket suvasszuk el a konyhaszekrényekbe. Igen, elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy milyen legyen a konyhaszekrény? Válasszunk zárt konyhaszekrényeket, hogy elrejthessünk mögé mindent, ami rendezetlen érzést keltene, de figyeljünk oda az arányokra is! A raktárérzetet gondos tervezéssel, a színpárok gondos megválasztásával, valamint üvegajtós konyhaszekrények, illetve polcok beiktatásával tudjuk elkerülni.

 

Elemes vs. egyedi konyhabútor?

 

Mivel egy kis konyhában minden négyzetcentimétert érdemes kihasználod, ezért válassz inkább egyedi tervezésű konyhabútort. Így biztos lehetsz benne, hogy tökéletes lesz a térkihasználás, sokkal könnyebben beiktathatsz különböző sarokmegoldásokat, személyre szabott vertikális, kihúzható polcokat stb. Ráadásul nagyon fontos, hogy a kis konyhabútor a lehetőségekhez mérten minél több tárolókapacitást nyújtson számunkra, ezért a mennyezetig érő konyhabútoron is érdemes elgondolkodnunk.

 

Szabadon álló vs. beépített konyhagépek?

 

Első lépésként jól fontold meg, hogy milyen konyhagépekre van valójában szükséged. Nem biztos, hogy minden extrának jut majd hely, így fontos, hogy szelektálj. Már alapból a tervezéssel rengeteg helyet lehet spórolni. Lehet, hogy kicsit drágábbak, de választhatsz kis méretű konyhagépeket, hűtőt, mosogatógépet és egyéb konyhai eszközöket is. Inkább a beépített, mint a szabadon álló változatokat részesítsd előnyben, hogy egy négyzetcentiméter se vesszen kárba a térben!

 

 

Ne zsúfold tele a teret!

 

Valószínű, hogy nem fog elférni egy teljes konyhasziget, de előfordulhat, hogy mondjuk egy félsziget kényelmesen be lehet építeni. Nagyon fontos, hogy legyen elég hely a közlekedésre, a konyhabútor ajtók nyitására, konyhagépek használatára. Gondold át, hogy milyen kreatív megoldások jöhetnek szóba, például egy push-open megoldással bővíthető pult, vagy kihajtható asztalka lehet, hogy jó szolgálatot fog tenni.

 

Kis konyhák esetében nagyon is érdemes megfontolnod, hogy bevonj egy profi szakembert a tervezésbe. Előtte gondold át, hogy mi az alap elképzelésed, inspirálódj blogokból, a közösségi média felületekről, majd irány egy konyhastúdió! Egy tapasztalt szakember segít a lehető legtöbbet kihozni a konyhabútorodból, integrálja az ötleteidet, de azt is elmondja, ha valamit éppen nem javasol, és meg is indokolja! Ha úgy döntöttél, hogy belevágsz, látogass el a Mobilan Konyhastúdióba, ahol több évtizedes tapasztalattal, saját gyártósorral, ingyenes tervezéssel és 10 év termékgaranciával várunk szeretettel! Kérj időpontot elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben