fbpx

Elég a konyhapulton való rendetlenségből, így tárold okosan a konyhai eszközöket!

Te is imádod a konyhai kütyüket? Lássuk be, még ha nem is vagyunk fanatikus gyűjtögetők, akkor is akad néhány eszköz a konyhánkban. Persze, tudjuk, a minimalizmusé a jövő. De most komolyan. Elhiszi bárki is, hogy majd a sütőben vagy a főzőlapon fogjuk elkészíteni a reggeli pirítósunkat? Na ugye. Ezeknek az eszközöknek a konyhapulton a helye. Vagy még sem?

Nagyon keveseknek adatik meg, hogy egy óriási méretű álomkonyhája legyen, így néha trükközni kell ahhoz, hogy a munkapultunkat az eredeti funkciójára is tudjuk használni. Szeretnénk bemutatni néhány olyan megoldást, amivel rendezettebbé teheted a konyhádat anélkül, hogy meg kéne válnod a hasznos daraboktól.

 

Alakíts ki tárolót a kihasználatlan sarkokban

 

 

Ebben a gyönyörű, fehér konyhában szuperül megbújuk a kávéfőző és a kenyérpirító a sarokban kialakított kis tárolóban. A felső konyhaszekrény és a pult közötti részt azon a területen igazából semmi egyébre nem tudnánk használni. Ezzel a szekrénykével viszont úgy tűntethetjük el egy mozdulattal a „rendetlenséget”, hogy a konyhai eszközeink ugyanúgy kéznél maradnak, ha szükség lesz rájuk. A pult alatti konyhaszerkény sarokmegoldása már ismerős lehet számotokra, de még tapasztalataink szerint  még mindig nem hasznosítják elegen ezeket az amúgy „semmire sem való” területeket.

 

Őrizd meg a funkcionalitást

 

Ahogy láthatjátok, ebben a szekrényben nemcsak a kávéfőző, a vízforraló és a kenyérpirító is kapott helyet. De mit sem ér az egész, ha minden alkalommal, amikor használni szeretnéd valamelyiket, ki kell emelni a helyéről, és áttenni a konyhapult egy olyan részére, ahol be is tudod üzemelni. A konyhabútor megálmodásakor nagyon fontos a műszaki tervezés, hiszen hiába a szép dizájn, ha a funkcionalitás elveszik. Ha konnektorokat is teszünk ezekbe a szekrényekbe, akkor a funkció is megmarad, és a praktikus és esztétikus tárolás lehetősége sem veszik el.

 

Növeld a hasznos teret okos megoldásokkal

 

 

Ha az előző bemutatott megoldás nem lenne éppen elég praktikus, megfejeljük még egy kis trükkel. Ezzel a kihúzható – akár push open megoldással működő – pulttal még hozzáférhetőbbé teheted az eszközeidet, és kényelmesebbé teheted használatukat.

 

Polcos megoldások a rendezettség jegyében

 

Van egy csomó minden a konyhában, amit csak főzés közben használunk, és szeretnénk, ha ekkor kéznél lenne anélkül, hogy folyton a szekrényeket kéne nyitogatni. Emiatt lehetnek olyan tárgyak ebben a helyiségben is, amiket tipikusan polcokon szeretünk tartani. Ilyenek például a szakácskönyvek. Ugyanakkor a polcos megoldások nagy hátránya, hogy nagyban hozzájárulhatnak a rendezetlenség érzéséhez. De mit szólnál ahhoz, ha ezzel a rolós megoldással lenne is polcod meg nem is? Alul találhatóak a gyakrabban használt eszközök – például a vízforraló -, aminek a nagy előnye, hogy ezek használatakor nem kell az egész rolót felhajtani. Érdemes használati gyakoriság sorrendjében elhelyezni a tárgyakat, a legtetejére kerüljenek azok, amelyeket a legritkábban használunk.

Az egyedi konyhabútorokban az a nagyszerű, hogy a lehetőségeknek csak a fantáziánk szab határt. Mielőtt nekilátunk a tervezésnek, inspirálódjunk, gyűjtsünk ötleteket, ne sajnáljuk erre az időt. Ha szeretnéd további ötletekkel bővíteni a tudástárad, kövesd Facebook oldalunkat, vagy böngészd át a Mobilan Magazin további cikkeit. Amennyiben szeretnéd profi konyhatervező segítségét kérni, a Mobilan szakemberei szívesen állnak rendelkezésedre.

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben